SV Bedum klopt LTC en klimt naar derde plaats

Tweedeklasser SV Bedum dacht in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen het Asser LTC niet zomaar even van de Drenten te kunnen winnen om zichzelf daarna op de derde plaats in de ranglijst terug te vinden. ‘Erg optimistisch gedacht’, viel er zelfs op de social media te lezen. De Speeltuinvereniging Langedijk Talmastraat Combinatie werd echter met een 4-1 nederlaag terug naar huis gestuurd en toen de balans was opgemaakt vonden de Bedumers zichzelf inderdaad terug op de derde plek van de 2e Klasse J.

De straffe wind maakte het er niet gemakkelijk op om een fatsoenlijke pot voetbal op het Bedumer kunstgras te leggen. SV Bedum begon prima aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten waren de paarshemden de bovenliggende partij. De thuisclub vertoonde veel meer wilskracht en drang naar voren toe.

Na twaalf minuten werd de wedstrijd dan ook door de thuisclub open gebroken. Nadat men een aantal kansen had laten liggen om op voorsprong te komen, was het Robin ten Kate die voor 1-0 wist te zorgen nadat de doelman van LTC de bal niet klem wist te krijgen en het wegwerken door de Asser verdediging ook geen vanzelfsprekendheid was: 1-0. Met de vroege goal in de rug gingen de gastheren op zoek naar een tweede treffer. Die lek na een half uur te vallen, maar een schot voorlangs kreeg net niet genoeg effect mee om langs de goede kant van de paal te vallen. Een paar minuten later was het wel raak. Een aanval over de hele breedte van het veld leidde tot balbezit van Rinus Loonstra, die vervolgens snoeihard via onderkant lat raak schoot: 2-0.

SV Bedum wilde graag doorgaan tegen het enigszins verzwakte LTC. De gasten probeerden wat meer druk te zetten en Richard Mulder met diepe ballen aan het werk te zetten. Na de doelwisseling zou er echter een dood spelmoment aan te pas komen om de gasten dichterbij te brengen. De Bedumers lieten de mogelijkheden liggen om verder weg te lopen. LTC kreeg in de 54e minuut een corner die bij de geheel vrij staande Richard Mulder werd afgeleverd. Hij liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 2-1.

SV Bedum leek het daarna even kwijt te zijn. Dat duurde ongeveer een kwartier. Daarin was LTC wel dreigender, zonder echt gevaarlijk te worden. Na die fase nam de thuisclub het heft weer in handen. Het was de ingevallen Nick Boelhouwer die Timo Laninga de mogelijkheid bood om de stand naar 3-1 te tillen en die maakte op zijn beurt geen fout. Een goede goal die werd gevolgd door een aantal wissels aan Bedumer zijde.

Met nog tien minuten te spelen was het andermaal Laninga die zich na een uitbraak trefzeker toonde en zijn tweede van de middag in de verre hoek liet noteren: 4-1. Daarmee was de winst wel verzekerd voor het team van trainer Robbie Wentink, wiens ploeg in de laatste minuut ‘nog even’ een hachelijke situatie moest zien te overleven, maar dat met verve deed.

‘Ik denk dat wij wel een stuk of zeven grote kansen hebben gehad. Als de uitslag hoger was uitgevallen had niemand er raar van opgekeken. Dit is uiteraard een mooie overwinning die zondermeer terecht was. LTC heeft tegen ons niet kunnen aantonen dat zij er beter voor stonden dan wij’, aldus Robbie Wentink. Komend weekeinde speelt SV Bedum op eigen veld tegen DESZ uit Zwartsluis. De gasten hebben twee punten minder op zak dan SV Bedum, maar nog wel een inhaalwedstrijd tegoed. Met DESZ heeft SV Bedum overigens nog een appeltje te schillen. De heenwedstrijd werd namelijk kansloos met 4-0 verloren. Wentink: ‘Ik hoop dat we dan het zelfde kunnen opbrengen als vandaag tegen LTC, dan staat ons misschien nog wel meer moois te wachten.’

* SV Bedum – LTC 4-1 (2-0). Robin ten Kate 1-0; Rinus Loonstra 2-0; Richard Mulder 2-1; Timo Laninga 3-1; Timo Laninga 4-1.

No Replies to "SV Bedum klopt LTC en klimt naar derde plaats"