Roberto Geerlings nieuwe hoofdtrainer Winsumer vrouwen

Roberto Geerlings uit Groningen wordt vanaf het komend seizoen 2022-2023 de nieuwe hoofdtrainer van vv Winsum Vrouwen 1. Nadat bekend was geworden dat huidig trainer Wiebrand Top zijn nieuwe werkzaamheden niet meer zou kunnen combineren met het trainerschap, is de club meteen op zoek gegaan naar een goede vervanger. En die heeft men nu dus gevonden.

De 41-jarige oefenmeester, die in het bezit is van UEFA B, is geen onbekende in het noordelijk vrouwenvoetbal. Nadat hij eerst de oudste jeugd en een seniorenteam heeft getraind bij VVK, is hij in 2015 hoofdtrainer geworden bij het vrouwenteam van VVK. Dit heeft hij drie seizoenen gedaan om vervolgens in het seizoen 2018-2019 de stap te maken naar de vrouwen van vv Helpman. Naast het trainen van de vrouwen is hij ook assistent-trainer bij de eerste selectie heren van vv Helpman dat uitkomt in de 2e klasse zondag.

Aan het einde van het lopende seizoen zal Geerlings stoppen met alle werkzaamheden bij zijn huidige club om zich vervolgens geheel te kunnen focussen op vv Winsum. Naast het verzorgen van de trainingen en begeleiden van Vrouwen 1 tijdens de wedstrijddagen, zal hij tevens een keer per week de tweede selectie van de vrouwen gaan trainen.

Neil Judkins namens de Commissie Voetbalzaken Vrouwen: ‘Roberto is een trainer die zeer gedreven is en een duidelijke visie op voetbal heeft. Dit blijkt ook uit zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van de vrouwen van VVK en vv Helpman. Bij beide clubs heeft hij meerdere jaren de Vrouwen 1 getraind waarbij de prestaties in combinatie met het verzorgd voetballen centraal stonden. vv Winsum en de vrouwen zien erg uit naar een prettige samenwerking.’

Het Technisch Hart van de club is blij met de komst van Geerlings als hoofdtrainer van de vrouwen en wenst hem daarbij veel succes en plezier.

No Replies to "Roberto Geerlings nieuwe hoofdtrainer Winsumer vrouwen"