Rugbyers DRC Phoenix imponeren in Enschede

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl hebben een goed gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Enschede. Behoudens het feit dat de tweestrijd winnend werd afgesloten, maakte ook de manier waarop sommige Havenkanters speelden een behoorlijke indruk.

Het was voor beide ploegen een lastig verhaal om volledige teams op de been te krijgen. Zowel bij de ploeg uit Delfzijl als bij de opponent uit Enschede zorgde onder andere corona voor veel afwezige spelers. Echter door een creatieve en sportieve oplossing kon de wedstrijd doorgaan en dat was voor de spelers en supporters winst.

Beide teams speelden leuk en goed rugby. De eerste helft was een goed voorbeeld van stuivertje wisselen. Wanneer het ene team op een voorsprong kwam te staan, was het vervolgens het andere team dat weer de leiding overnam. Bij de ploeg uit Delfzijl was vooral Jaimy Portier met zijn snelheid en bewegelijkheid een ware plaag voor de defensie van Enschede. Naast Portier was de jonge Ruan Roux, een groeibriljant uit de jeugdopleiding van DRC Phoenix, eveneens zeer imponerend met het rugby wat hij op zijn leeftijd laat zien.

Richting het einde van de wedstrijd was het toch uiteindelijk DRC Phoenix dat langzaam maar zeker het verschil maakte. Puntje voor puntje werd de voorsprong vergroot. De 21-43 uitslag was enigszins geflatteerd want de ploeg uit Enschede had zeker meer verdiend. Voor de ploeg uit Delfzijl staat nu een weekje rust op het programma en dan zal er zondag 3 april worden aangetreden tegen het combinatie team van de Pickwick Players uit Deventer en de Rams uit Apeldoorn.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix imponeren in Enschede"