Wieger Kooistra weg, Willem Kluin naar Kloosterburen

Trainer Wieger Kooistra van vijfdeklasser Kloosterburen is opgestapt bij de club uit het Marnegebied. De chemie was er volgens de oefenmeester niet meer. ‘Ik wens de club veel succes voor de toekomst. Dat gun ik ze van harte’, zegt de Stadjer. Nog geen etmaal later heeft de nieuwe trainer zich al aangediend. Willem Kluin (Noordpool UFC) neemt de taken van Kooistra per direct over.

Het gaat allesbehalve crescendo met Kloosterburen. De voetballers uit het carnavalsdorp staan momenteel op de elfde plaats in de 5e Klasse C met zeven punten uit elf wedstrijden. Dat zijn er vier meer dan slotlicht Oldambtster Boys. De Kloosterbuurders bivakkeren al sinds het seizoen 2013/2014 in de vijfde klasse. In dat eerste jaar werd onder trainer Willem Pettinga nog een periodetitel gepakt. Na twee jaar Pieter Oosterhuis en een jaar Wim Nubé, nam Wieger Kooistra het roer over in de aanloop naar het seizoen 2018/2019. Kloosterburen bleef in de onderste regionen van de vijfde klasse hangen.

De hoofdmacht beleefde dit seizoen zijn ‘beste periode’ tot dusverre tussen eind oktober en eind november, toen het van Oldambtster Boys en Usquert wist te winnen (2-1) en Groen Geel op 0-0 wist te houden. Na de 1-5 nederlaag van afgelopen zondag tegen Veelerveen was voor Kooistra wel duidelijk dat er voor hem geen toekomst meer is bij Kloosterburen. ‘Ik heb het de spelersgroep pas verteld toen de wedstrijd achter de rug was en we ook de nabespreking hadden gedaan. Vervolgens heb ik mijn spullen gepakt en ben naar huis gegaan. Het besluit om er mee te stoppen heeft me wel een stuk rust gegeven. Ik ben blij dat ik een steentje aan de toekomst van Kloosterburen heb mogen bijdragen, maar het is verstandiger om elk een andere kant op te gaan’, vertelt de oefenmeester.

Korhorn betreurt de stap van Kooistra en zegt dat de club hem altijd heeft gesteund. ‘De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat hij hier wel iets heeft neergezet, want voor zijn komst functioneerden we helemaal niet als een team. Toen was het net los zand.’

Hoe dan ook, Kloosterburen moest op zoek naar een plaatsvervanger voor Kooistra. Het vinden van een nieuwe trainer was voor Kloosterburen al een lange zoektocht geworden, waarbij allerlei opties de revue waren gepasseerd. ‘Ik denk dat we binnenkort wel weten welke kant het op gaat. Daar kan ik nu nog niks over zeggen. Aanvankelijk zochten we een trainer voor het nieuwe seizoen. Nu zien we ons voor een andere situatie geplaatst en moeten we daarop inspelen’, vertelde Korhorn maandagmiddag.

Enkele uren later was de zoektocht al ten einde gekomen. Willem Kluin, nu nog trainer van Noordpool UFC en volgend seizoen de verantwoordelijke man bij RZ Baflo, is per direct in zee gegaan met Kloosterburen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij volgend seizoen zou instappen, maar toen Kloosterburen hem met het vertrek van Kooistra confronteerde en vroeg of hij meteen aan de klus kon beginnen, ontstond er ineens een heel andere situatie.

Kluin was al eerder in beeld bij Kloosterburen, maar haakte toen af omdat de trainingsvonden van de vijfdeklasser niet te combineren vielen met die van zijn nieuwe club RZ Baflo. Nadat men het in Kloosterburen voor elkaar had gekregen om de trainingen van de selectie naar de woensdag en de vrijdag te verhuizen, werd Kluin andermaal benaderd. ‘Ik ben het gesprek ingegaan met het idee dat het allemaal voor volgend seizoen zou zijn. Wist ik veel dat Wieger Kooistra was opgestapt. Dat was voor mij een complete verrassing. Maar goed, ze hebben me gevraagd en na overleg met het thuisfront heb ik toegestemd. Ik ga de club proberen te helpen al moeten ze van mij geen wonderen verwachten. We zullen wel zien hoe het gaat lopen.’

Kluin staat binnenkort dus vier avonden per week op het trainingsveld. Dit seizoen combineert hij zijn werk voor Noordpool UFC met dat van Kloosterburen en volgend seizoen staat hij dus van dinsdag tot en met vrijdag op de velden van RZ Baflo en Kloosterburen. Een intensief karwei, maar volgens Kluin levert dat geen problemen op. ‘Ik ben het wel gewend’, aldus de trainer.

No Replies to "Wieger Kooistra weg, Willem Kluin naar Kloosterburen"