Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht is er deze week eentje met veel goals en de nodige verrassingen. Eersteklasser Winsum slaagde er voor de tweede keer dit seizoen in om koploper Olde Veste ’54 in bedwang te houden. En wat dacht u van de verrassende 0-2 zege van het dit seizoen tobbende NEC Delfzijl op gastheer Gramsbergen? DVC Appingedam vertoont ook weer tekenen van leven na een moeizame start van het seizoen en lijstaanvoerder Middelstum herstelde zich van de nederlaag tegen Lycurgus. In 5C mag de zevenklapper van Zeester er ook zijn. Kampioenskandidaat Corenos veegde in 5E de vloer aan (0-6) met thuisclub Noordpool UFC en Noordwolde kreeg een draai om de oren van FC Zuidlaren. Dat overkwam ook SV Woltersum, maar die hadden gedurende de zondagmiddag wel wat anders aan hun hoofd…

1e Klasse E Zaterdag
OLDE VESTE ’54 – WINSUM 1-1

Soms heb je van die wedstrijden waarbij je na negentig minuten van het veld stapt en blij bent dat je een punt aan de ontmoeting hebt overgehouden. Die gedachte zal bij Winsum ongetwijfeld hebben geleefd nadat het laatste fluitsignaal in Steenwijk had geklonken. Men had de koploper namelijk op 1-1 weten te houden.

Er stond nog geen minuut op de klok toen Rick Schaaphok al een mogelijkheid kreeg om het duel open te breken. Hij kwam echter net te kort. De gastheren lieten in de periode daarna de bal sneller rondgaan en daar had Winsum de nodige moeite mee. Na een dik half uur had het zomaar 1-0 kunnen staan, maar een vrije trap op de rand van het strafschopgebied verdween over de deklat van het Winsumer doel. Een minuut later was het wel raak. Jeffrey Dijkstra kreeg de ruimte om het Winsumer doel op te zoeken en maakte geen fout: 1-0. Goalie Wouter Meijer moest even later zijn talenten tonen en wist te voorkomen dat de gastheren voor de thee nog een keer zouden scoren.

Een kleine tien minuten na de doelwisseling werd Wouter Bloem na een combinatie met Tijs Mulder onderuit gekegeld en mocht Winsum vanaf elf meter aanleggen. Rick Schaaphok liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en schoot zijn ploeg op gelijke hoogte: 1-1. Nadat Heinze Andringa teamgenoot Jose Bello was komen vervangen, kreeg Nick Spijker rood van de dienstdoende leidsman nadat hij Schaaphok had aangetikt. De protesten waren er, maar de fluitist kwam niet op zijn beslissing terug en dus moesten de gastheren met tien man verder. Wouter Bloem had nog wat extra zout in de wond kunnen strooien, maar lepelde de bal over de deklat.

Olde Veste ’54 weigerde zich bij de feiten neer te leggen en kreeg zelfs met een mannetje minder kansen om het duel alsnog naar zich toe te trekken. Het lukte de gastheren echter niet om Wouter Meijer nog een keer te kloppen en dus stak Winsum een punt in de knip.

2e Klasse J Zaterdag
GRAMSBERGEN – NEC DELFZIJL 0-2

Als het de bedoeling van een club is om een schokeffect teweeg te brengen binnen een spelersgroep door de trainer weg te sturen en iemand anders op de bok te zetten, dan is men daar bij NEC Delfzijl vooralsnog wel in geslaagd. Na het niet geheel onverwachte verlies in het duel met Gorecht, wist de hekkensluiter van 2J de uitwedstrijd tegen de nummer zes Gramsbergen in een 0-2 overwinning om te zetten.

De thuisclub kon wel weer een succesje gebruiken na een tweetal niet al te florissante weken met louter nederlagen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Gramsbergen, maar de afronding liet te wensen over. Dat men de laatste tijd maar moeilijk tot scoren weet te komen, werd pijnlijk duidelijk. NEC Delfzijl putte moed uit het gegeven dat de gastheren niet in hun normale doen waren en wist in de 52e minuut op voorsprong te komen door Bram Mulder: 0-1. Niet veel later was het opnieuw raak, nu door een uithaal van Dion Zimmerman: 0-2. Gramsbergen wist er niets tegenover te zetten. Het was NEC Delfzijl dat de mogelijkheden liet liggen om de gastgever nog meer pijn te doen.

‘Het was een wedstrijd met twee gezichten. We oefenden voor de rust te weinig druk uit op hun opkomende backs. Als we halverwege de wedstrijd met 3-0 achter hadden gestaan, had niemand wat kunnen zeggen. Het was aan Quirijn Boelens en doelman Jelmer Kiewiet te danken dat we op de been bleven. Zij heersten achterin. Na de thee hebben we wat omgezet, waardoor Gramsbergen niets meer wist te creëren. Je moet af en toe ook een beetje geluk hebben. Dat hadden we nu. De groep had dit even nodig’, aldus interim-coach Fred Hansen.

Dat het gat naar de veilige plekken nog erg groot is beseft de oefenmeester ook. ‘Maar ik kijk niet naar de ranglijst. We leven van week tot week en richten ons nu op LTC’, vertelt hij. Op de vraag hoe het kan dat spelers nu wel in de gaten hebben dat er iets moet gebeuren, zegt Hansen. ‘Ik ben er niet dichtbij genoeg geweest om me daar een oordeel over te kunnen vormen. Kennelijk is de groep niet in staat geweest om zich over bepaalde zaken heen te zetten en de draad weer op te pakken. Ik kan ook geen wonderen verrichten, maar samen met de staf gaan we er de komende tijd weer een team van proberen te smeden. En ik moet zeggen dat dit soort uitslagen daar een aardig steentje aan bij kan dragen.’

SV BEDUM – DESZ 2-2
SV Bedum heeft een rechtstreeks aanval van het bezoekende DESZ op de derde plaats weten af te slaan. Op eigen veld moest het team van trainer Robbie Wentink wel tot twee keer toe in de achtervolging, maar uiteindelijk leverde de wedstrijd de beide ploegen een punt op. De eerste waarschuwing van de ploeg uit Zwartsluis was een schot op de lat. Na een half uur spelen was goalie Cas Schipper, die sinds enkele weken de geblesseerde Jos Broekmans vervangt, wel geklopt. Frank Kuurman wist de gasten op een 0-1 voorsprong te zetten. Lang duurde de vreugde over die treffer niet, want binnen acht minuten had Twan Ahlers de gelijkmaker op zijn naam laten zetten: 1-1.

Na de thee was het andermaal DESZ dat de leiding wist te nemen en ook nu was Kuurman de voltrekker van het vonnis: 1-2. Lange tijd had het er de schijn van dat het bij die stand zou blijven. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd zorgde Luc Kuiper echter voor opluchting aan Bedumer zijde: 2-2. Volgens Wentink was de remise na een mooie, tactische wedstrijd het maximaal haalbare resultaat geweest.

3e Klasse C Zaterdag
FC ZUIDLAREN – NOORDWOLDE 6-2

Noordwolde kreeg op bezoek bij FC Zuidlaren een fikse tegenvaller te verwerken. Het team van trainer Roy Kamps had midweeks nog met 1-2 van Glimmen weten te winnen en zou bij winst op de Zuidlaarders de Drenten in ieder geval onder zich laten. Het mocht echter niet zo zijn.

Noordwolde ging met een zwaar gehandicapt team richting uitwedstrijd. Er kon een streep worden getrokken door de namen van een flink aantal spelers en op de wedstrijddag zelf kwamen daar nog twee ziekmeldingen bij. Het gevolg was wel dat het hele elftal overhoop gegooid moest worden en de bank met twee wissels ook nog eens minimaal bezet was met twee spelers. Na een half uur was dat percentage al met vijftig procent afgenomen. Noordwolde hanteerde een vrij defensieve speelwijze, omdat het zelf ook wel in de gaten had dat het moeilijk roeien zou worden met de veel te korte riemen. Het vijfmans middenveld had een flinke blokkade moeten zijn voor FC Zuidlaren, maar de gasten waren in balbezit veel te angstig en leverden het leer telkens heel snel weer in.

‘Daar kwam nog eens bij dat we bij balverlies niet goed stonden en te simpel voorbij werden gelopen. Daar gingen we gewoon de mist in’, aldus oefenmeester Kamps. Hij zag zijn team voor de pauze op een 4-0 achterstand komen, waarbij de vierde Drentse treffer op naam kwam van Stefan Huizinga, die zijn eigen doelman het nakijken gaf. Dat zou hem na de pauze nog een keer overkomen, waardoor het 5-2 werd.

Toch leek het er in de tweede helft even op dat Noordwolde, nu iets anders spelend dan in het eerste bedrijf, het geloof weer een beetje had teruggevonden. Marco Vos zorgde voor 4-1 en Ewout Boersema maakte er 4-2 van. ‘Toen bleek echter ook wel dat de kloof eigenlijk al te groot was geworden. Tja, dan krijgt je nog een eigen goal om de oren en dan is het wel voorbij’, zegt Kamps. Uiteindelijk zou de eindstand op 6-2 worden bepaald. ‘Met een volledig fitte selectie was ons dit absoluut niet overkomen. Maar goed, je hebt er nu eenmaal mee te maken. Het is niet anders’, aldus Kamps.

OMLANDIA – BE QUICK 1-1
Tegen een sterk en een zeer compleet ogend Be Quick heeft een hard werkend Omlandia op het eigen hoofdveld een remise in de wacht weten te slepen. Dat de Ten Boersters een uitstekende ploeg tegenover zich zouden krijgen, was op voorhand wel bekend.

Toch zouden de gasten weinig uitgespeelde kansen krijgen. De dreiging was er constant, het doelpunt wilde echter niet vallen. De lat werd een keer geraakt en dat was het dan ook wel. Omlandia wist er trouwens weinig tegenover te stellen. Jeroen Dijkhuizen verscheen een keer dreigend voor het doel van Be Quick en Jeremy van Coevorden bezorgde de gasten af en toe grijze haren met zijn dribbels, maar dat was het dan ook wel. En toch zou de thuisclub op voorsprong komen. Jeroen Dijkhuizen vond Jan Oosterbeek bereid om de witblauwen aan de leiding te brengen: 1-0.

Ook na de pauze liep Omlandia veel achter Be Quick aan en werd de thuisclub steeds verder teruggedrongen. Be Quick moest echter op zijn hoede blijven en kwam twee keer goed weg toen Omlandia snel wist te schakelen. De gasten bleven aandringen en uiteindelijk viel de gelijkmaker dan toch. In de 88e minuut was het Willem Lanjouw die een bal wist door te koppen, waarna het leer vanaf de achterlijn op Frank van Veen werd teruggelegd en die wist Devon Harmsma te kloppen: 1-1.

Met wat meer fortuin had Omlandia zelfs nog de winst kunnen opstrijken, maar Quinten Luider had na een corner niet de power om de Ten Boersters toch nog drie punten te bezorgen. ‘Het zou ook teveel van het goede zijn geweest tegen de nummer twee van de ranglijst. Wij kunnen tevreden zijn met het punt. We hebben er hard voor geknokt. Het is alleen zo zuur dat je de gelijkmaker in de laatste paar minuten nog om de oren krijgt. We hebben de goede vorm echter te pakken en dat geeft vertrouwen voor de komende weken’, aldus trainer Simon Schuil.

4e Klasse C Zaterdag
RZ BAFLO – POOLSTER 1-2

In Baflo leek het duel tussen de roodzwarten en Poolster lange tijd op een doelpuntloze remise af te stevenen. Het voetbalvuurtje werd na driekwart wedstrijd echter opgestookt. Het veld was niet best in Baflo, maar dat zal elders in de regio niet veel anders zijn geweest. De langdurige droogte eist zijn tol en als je over een terrein beschikt dat toch al niet tot de besten behoort, gaat het nog veel harder. RZ Baflo en Poolster hadden af en toe moeite met het onder controle houden van de wedstrijd omdat de bal soms niet deed wat men eigenlijk wilde.

Voor de pauze dacht Marco Dijkstra de openingstreffer namens Poolster te scoren. Dat feestje ging niet door. De Bafloër vlaggenist wees de fluitist er op dat er hands was gemaakt en dus bleef de brilstand vooralsnog staan. Het duurde tot in de 76e minuut alvorens er wel een geldige treffer genoteerd kon worden. Een pass van Marco Dijkstra op Jesse Smit was voldoende voor laatstgenoemde om keeper Rick Folkerts het nakijken te geven: 0-1. Nog in dezelfde minuut was de achterstand al weer weggepoetst. Wesley Bos dacht de bal weg te werken, maar werd daarbij gehinderd. De fluitist vond het niks, liet doorspelen en vervolgens was het Chris ten Boer die voor 1-1 wist te zorgen. Poolster wist het duel uiteindelijk toch naar zich toe te trekken toen er vanaf elf meter mocht worden aangelegd. Een aanval van de bezoekers leidde tot een handsbal van Jan Dieter van der Tuuk. Het was Jesse Smit die zich met de uitvoering van de penalty belastte en Folkerts voor de tweede keer wist te passeren: 1-2. RZ Baflo was daarna niet meer bij machte om nog een keer langszij te komen.

‘Ik denk dat dit zo’n duel was dat ook gemakkelijk in een gelijkspel had kunnen eindigen. Maar goed, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik Poolster volwassener en mannelijker vond voetballen. Dat ze dan middels zo’n strafschop toch nog de winst weten te pakken? Ach ja, sommige scheidsrechters geven hem en anderen niet. Daar wil ik niet over vallen. We hebben onze stinkende best gedaan en veel werklust getoond, maar het was allemaal net niet genoeg’, vertelt trainer Dick Scholtens van RZ Baflo.

‘Dit was niet onze beste wedstrijd, maar de punten zijn heilig. We hebben na eind oktober geen wedstrijd meer verloren en hebben nu uit zeven wedstrijden zeventien punten weten te halen. Onze doelstelling was om onszelf zo snel mogelijk veilig te spelen. Dat ga ik nu niet meer zeggen, want dat komt niet erg geloofwaardig over. We durven wel naar boven te kijken en zien ook dat de vierde plek binnen ons bereik ligt. Halverwege het seizoen is dat een mooie constatering’, aldus trainer Jeroen de Groot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Middelstum. En laat dat nou de ploeg zijn die de Spijksters als laatste op een nederlaag (3-0) wist te trakteren.

DVC APPINGEDAM – DE HERACLIDEN 2-0
DVC Appingedam heeft de goede lijn van de laatste weken weten door te trekken. Op het eigen Wellemansportpark wisten de mannen van trainer Duurt Dijkman van SV De Heracliden te winnen. Bas Groenewold zorgde, na een assist van Devante De Windt voor de openingstreffer in het rommelige duel waarin de thuisclub met name voor de rust wat beter speelde op het hobbelige veld. Na de thee was de wedstrijd wat meer in evenwicht, maar werd het duel beslist door een eigen goal van Henk Wieringa. Hij werd door Sven de Wilde onder druk gezet en lepelde de bal langs zijn eigen doelman Marwin Spriensma: 2-0. De kansen waren er daarna voor de thuisclub wel om verder weg te lopen. Die waren echter niet besteed aan Tymen Hoogendorp, Bas Groenewold en Julian Herder.

MIDDELSTUM – MAMIO 3-0
Lijstaanvoerder Middelstum heeft zich bijtijds weten te herstellen van de nederlaag tegen Lycurgus. In het eerste bedrijf mocht het bezoekende Mamio nog denken dat men minimaal gelijkwaardig was aan de kampioenskandidaat, maar die illusie werd na de doelwisseling snel om zeep geholpen.

Mamio, dat drie punten in mindering heeft gekregen vanwege een niet door de KNVB geaccepteerde tweede ‘corona-afgelasting’ had in het eerste bedrijf veel balbezit. Echt dreigend waren de gasten niet. Omdat Middelstum ook niet tot grootse daden wist te komen, kon iedereen aan de thee zonder dat men doelpunten had gezien. Na de doelwisseling was het Luke Ypey die het spel op de wagen wist te zetten: 1-0. Het hek was toen van de dam. Ruim tien minuten na de openingstreffer was het Peter van Dam die de 2-0 binnen wist te koppen. Robert Bos was de laatste die de keeper van Mamio liet vissen: 3-0.

SIOS – FC LEO 2-1
Gemakkelijk ging het allemaal niet voor SIOS in de thuiswedstrijd tegen FC LEO, maar uiteindelijk wisten de mannen van trainer Henk Alssema de punten wel in de knip te steken. Stefan Bultena bezorgde de thuisclub een voorsprong, die door Jasper Wiersum teniet werd gedaan: 1-1. Op dat moment was er amper een kwart wedstrijd gespeeld en dus had men in Sauwerd de hoop dat er nog wel eens leuke dingen zouden kunnen gaan gebeuren. Schijn bedroog, wat tot aan driekwart wedstrijd bleef het vooral worstelen. Allert de Haan was uiteindelijk de man die de winnende (2-1) zou maken, waardoor SIOS de tweede plaats op de ranglijst nog altijd in het vizier heeft.

5e Klasse C Zaterdag
TFS – ZEESTER 0-7

Het Zoutkamper Zeester van trainer Jaap van der Ploeg heeft zaterdag geen enkele moeite gehad met slotlicht TFS. De gastheer had uit twaalf wedstrijden nog maar één punt weten te verzamelen en dat zouden er tegen Zeester niet meer worden. De bezoekers slaagden er tijdens de zeer eenzijdige wedstrijd in om zes keer te scoren en zagen een van de tegenstanders de bal ook nog eens in het eigen doel prikken, waardoor er een 0-7 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan. Die uitslag had gemakkelijk hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Zoals zo vaak gaat het dan net iets allemaal te mooi en gaat iedereen met de bal lopen in de hoop om ook nog iets klaar te spelen. Henri Nienhuis, Chris Noordhof en Danny Beerda scoorden twee keer.

5e Klasse E Zaterdag
MEEDHUIZEN – SV TEO 2-0

Meedhuizen heeft zich op eigen veld gerevancheerd voor de 4-1 nederlaag die het aan het begin van het seizoen in Ten Post tegen SV TEO had geleden. De Ten Posters werden nu met 2-0 aan de kant gezet. Het positiespel was aan de kant van de thuisclub goed verzorgd.

Meedhuizen kreeg vooral over de vleugels de ruimte om aanvallen op te zetten en maakte daar dankbaar gebruik van. Jojo Fernandes en Louis Stokhof de Jong kregen mogelijkheden, maar deden er niks mee. Schoten van Kevin Reiffers en Eddy Silva waren evenmin succesvol.

De openingsgoal liet na de doelwisseling niet lang op zich wachten. Een slecht genomen hoekschop van Jairzinho Leirissa kwam via een omweg weer bij hem terecht. De voortzetting was nu wel goed en Louis Stokhof de Jong was even later de gevierde man: 1-0. Nog geen twee minuten later was de marge verdubbeld. Nayim Ouakili gooide het leer hoog voor het Ten Poster doel en constateerde vervolgens dat de defensie van de gasten zo vriendelijk was om de bal in het eigen doel te werken: 2-0.

Het spel werd er daarna niet beter op. SV TEO ging wel op zoek naar de aansluiting, maar had daar weinig geluk mee. Meedhuizen wist de zege eigenlijk vrij eenvoudig veilig te stellen en gaat zaterdag op bezoek bij koploper Corenos.

NOORDPOOL UFC – CORENOS 0-6
‘Onze eerste tien minuten waren de beste en tevens ook de slechtste’, sprak trainer Willem Kluin van Noordpool UFC na de thuiswedstrijd van de Uithuizers tegen lijstaanvoerder Corenos. Hij vond dat zijn team nog wel aardig was begonnen, maar soms te naïef was en de bal niet lang genoeg in de ploeg wist te houden.

Lars Baar mikte na zeven minuten de 0-1 binnen en vijf minuten later was er een eigen goal van Jasper Eerelman: 0-2. Na een dik half uur spelen stond het 0-3 door toedoen van Germen Tamsma en toen was de wedstrijd wel gespeeld. Na de thee zouden er nog drie treffers aan het totaal worden toegevoegd. Sven Knot, Jordan Muller en Elwin Wezeman zorgden dat er aan het einde van de rit een half dozijn doelpunten op het scorebord stonden.

Corenos speelt zaterdag op eigen veld tegen Meedhuizen. Een simpel optelsommetje zal dat volgens trainer Marco Pesiwarissa zeker niet worden. ‘We zijn gelukkig wel compleet en kunnen over iedereen beschikken. Zaterdag is de eerste van zeven finalewedstrijden, waaronder ook Warffum. De Fivel, GEO, Ezinge, SV TEO en ZEC. Als we deze serie goed doorstaan, zijn we een heel eind op de goede weg’, zegt de oefenmeester.

EENRUM – SIDDEBUREN 2-2
Bobo Miedema aan Eenrumer zijde en Vincent Jonkman aan Siddebuurster zijde waren de hoofdrolspelers in de wedstrijd die beide ploegen zaterdag tegenover elkaar brachten. Jonkman zorgde voor een 0-1 voorsprong van Siddeburen, maar vervolgens was het Miedema die de rollen wist om te draaien: 2-1. Uiteindelijk was het andermaal Jonkman die de ploegen op gelijke hoogte wist te brengen. Vanuit Eenrumeer oogpunt een verdienstelijk resultaat, omdat men vrij troosteloos onderaan staat. Siddeburen vindt zichzelf terug op de zevende stek en had zich wel wat meer van deze ontmoeting voorgesteld, temeer omdat men in november op eigen veld nog met 5-1 had weten te winnen.

WARFFUM – EZINGE 1-5
Ezinge heeft in en tegen Warffum na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning weten te boeken. De thuisclub kreeg met maar liefst 1-5 op de voetbalbroek van het team van trainer Ronald Bouwman.

De oefenmeester was erg tevreden over het spel van zijn mannen, die de wedstrijd binnen twintig minuten wisten open te breken middels een voltreffer van Wiebe Leistra uit een vrije trap: 0-1. Daarna ging het vrij snel. Paul Broekhuizen en Daan Douwsma scoorden koppend uit corners en Jasper Dijkstra bepaalde de ruststand op 0-4.

Niks aan de hand zou je zeggen, maar toch drukte Bouwman zijn spelers op het hart om zo snel mogelijk de vijfde treffer te maken. En er viel ook een goal, al was het dan wel aan de andere kant. Keeper John Nooren moest buigen voor een inzet van Jeroen Zwart (1-4) en bijna was Warffum nog dichterbij gekomen toen een vermeende overtreding van Paul Broekhuizen tot een strafschop leidde voor de gastheren. De inzet van Stefan van den Berg vloog echter over het Ezinger doel.

Het werd ietwat onrustiger aan de zijde van Ezinge, dat de draad echter weer wist op te pakken en Wiebe Leistra nog een keer zag scoren. Uit een voorzet van Nick Rosema mikte hij in eerste instantie op de lat, verloor zijn evenwicht, maar wist bijna zittend de bal alsnog in het Warffumer doel te krijgen: 1-5. Trainer Jur Smit vond het niet best wat Warffum had laten zien. ‘We verdedigden niet adequaat genoeg. Na rust werd het wel beter, maar toen was het eigenlijk al te laat.’(foto: Warffum – Ezinge, Ite Wiersema).

3e Klasse B zondag
ACTIEF – SIDDEBUREN 2-2

Siddeburen is er in geslaagd om Actief, de nummer twee van de ranglijst op een gelijkspel te houden. Een niet onverdienstelijk resultaat van het team van trainer Auke Birza, die zijn teams voor de vijfde keer op rij niet geklopt zag worden.

Voorafgaande aan de wedstrijd had Birza waarschijnlijk meteen voor een punt getekend, maar niets bleek minder waar. ‘We waren bij vlagen gewoon beter. Een stunt zat er zeker in. Op dat moment waren zij de koploper. Wij kwamen voor een resultaat en wilden zo lang mogelijk in de wedstrijd zien te blijven.

Ermin Imelman zorgde na een klutssituatie voor de openingstreffer op het kunstgras van de gastheren: 1-0. Tot aan de thee veranderde er niets meer aan die stand. Siddeburen voelde zich tijdens de pauze de betere ploeg, rekende er op dat Actief zou gaan stormen. Na een hele goede aanval van Siddeburen was Actief echter zo onfortuinlijk om de bal vrij snel na de doelwisseling achter de eigen doelman te schieten: 1-1.

Nadat Imelman opnieuw raak had weten te mikken, geheel tegen het toen heersende spelbeeld in, werd een treffer van Siddeburen afgekeurd omdat de scheidsrechter geen voordeel wilde afwachten vanwege een handsbal aan de zijde van Actief. De onpartijdige had al gefloten, dus het feestje van Siddeburen ging niet door. De bal kwam op elf meter te liggen. Het is altijd maar even afwachten of zo’n bal er dan alsnog in gaat, maar Ruben van der Ploeg maakte geen fout. De toegekende strafschop werd keurig binnen geschoten en het punt was op zijn zachtst gezegd een zeer verdiend.

‘Bij Actief waren ze behoorlijk teleurgesteld, maar dat snap ik wel. Zij hadden hier niet op gerekend. Ik kan onze ploeg alleen maar complimenteren met de wijze waarop ze Actief hebben bestreden’, aldus Birza.

4e Klasse C Zondag
MOVV – FARMSUM 4-1
Komend seizoen is Peter Ernst, nu nog trainer van MOVV, de man die Farmsum moet gaan leiden. Zondag stonden beide ploegen in Midwolda tegenover elkaar. De thuisclub kende geen mededogen met het team van trainer Erwin Buurmeijer. Farmsum werd met een 4-1 nederlaag terug naar huis gestuurd.

MOVV had ook geen enkele reden om te verzaken, want de brigade van Ernst maakt jacht op de bovenste plekken in 4C, waar Engelbert momenteel de trotse lijstaanvoerder is. Farmsum moet ook tot scoren komen, anders zou het nog wel eens zo kunnen aflopen dat de nieuwe ploeg van Ernst volgend seizoen in de vijfde klasse terecht komt.

Tot aan het rustsignaal wist Farmsum nog redelijk overeind te blijven en was het alleen Jordi Blaauw die namens de gastheren had weten te scoren. Sterker nog, van een echt krachtsverschil was er tot aan dat moment nauwelijks sprake. In de 51e minuut wist MOVV de marge te verdubbelen door toedoen van Twan Smit: 2-0. Een verwoestend hard schot van Joel Puister betekende de definitieve nekslag en vijf minuten later was het Nick Wiegman die voor 4-0 wist te zorgen. In de slotfase was het Roy Sekema die Leon Bultstra op pad stuurde en Farmsum van de hatelijke nul wist te verlossen.

5e Klasse C Zondag
DRIEBORG – WEO 3-1
Het Woldendorper WEO heeft thuisclub Drieborg niet op afstand weten te houden. De gastheren zegevierden op eigen veld met 3-1. Volgens trainer Jan Medema een terecht nederlaag omdat Drieborg veel feller in de duels was dan WEO.

De Woldendorpers kwamen al na 17 seconden met 1-0 achter te staan toen ze tijdens een aanval balverlies leden en Drieborg in de omschakeling razendsnel toe wist te slaan middels een treffer van Sven Glazenburg. Op slag van rust ontstond op identieke wijze de 2-0, maar nu was Lorenzo Deekens de afmaker.

In het tweede bedrijf liep het iets beter bij WEO, maar creëerden de gasten te weinig om Drieborg echt in verlegenheid te kunnen brengen. Uit een vrije trap was het Mark Roll die de tussenstand op 3-0 bepaalde en Wouter Slager nam het slotakkoord voor zijn rekening: 3-1.

Het gat met koploper Veelerveen bedraagt na zondag zeven punten, dus heeft het er alle schijn van dat WEO die tweestrijd wel op zijn buik kan schrijven. ‘Ik denk dat we ons nu vooralsnog maar op de tweede plaats moeten richten’, sprak trainer Jan Medema na afloop van de nederlaag.

THOS – SV WOLTERSUM 7-1
SV Woltersum kreeg in Beerta een fiks pak op de broek van gastheer THOS. Toch was dat na afloop niet eens de grootste zorg bij het team van trainer René de Vries. Na acht minuten spelen moest men keeper Vincent Schenkel al geblesseerd vervangen.

De goalie zag een tegenstander vanuit buitenspel op zich af komen en gooide zich in het strafschopgebied vol op de bal. Daarbij kreeg hij ene trap tegen zijn hoofd, waarna de sluitpost groggy op het veld bleef liggen. Na een minuten lange behandeling van de verzorgster van THOS bleek al snel dat Schenkel niet verder kon. Hij werd vervangen door spits Gorge Dimov. De zieke Dylan Dijkema nam de opengevallen plaats in de spits in. De wedstrijd werd hervat, maar in de dug-out van Woltersum groeiden de zorgen. Schenkel klaagde over erge hoofdpijn, waarna zijn vader hem in de auto pakte en richting ziekenhuis reed.

Ondertussen werd er ook nog gevoetbald. Jeroen van Dijk stuurde Dylan Dijkema de diepte in en die scoorde 0-1. Enkele minuten later dacht THOS langszij te komen, maar de inzet verdween naast het doel van Dimov. Na wat kansen over en weer ging het in de 34e minuut mis voor SV Woltersum. THOS schakelde sneller en Danny Jager liet Dimov kansloos: 1-1. Niet veel later ontstond er een soortgelijke situatie, maar nu kon voorkomen worden dat THOS andermaal zou scoren. Nadat Dimov middels een goede redding voor rust had gezorgd, konden de acteurs aan de thee.

Na de doelwisseling verscheen Danel Hofman in het veld voor de al geblesseerd begonnen Michael de Vries. Nadat Marco van Dijk een inzet naast had zien vliegen, begon de ellende voor SV Woltersum pas goed. Vanuit een buitenspelsituatie scoorde Nicky de Haan 2-1 en hij nam ook de 3-1 voor zijn rekening. Danny de Jager scoorde daarna een loepzuivere hattrick en Dave Janssen bepaalde de eindstand op 7-1. Twee van de zes treffers kwamen vanaf elf meter tot stand vanwege een overtreding en een handsbal. Een zestal goede reddingen van Dimov en een schot op de lat voorkwamen een nog grotere nederlaag voor de geplaagde gasten. Uiteindelijk viel er na afloop ook nog iets goeds te melden. Vincent Schenkel bleek gelukkig geen hersenletsel te hebben, maar had wel een fikse kneuzing aan de botsing overgehouden.

OLDAMBTSTER BOYS – YDE DE PUNT 2-7
Oldambtster Boys zal dit seizoen minimaal een wedstrijd moeten winnen om op nul punten uit te komen nu de KNVB de Nieuw-Scheemders drie punten in mindering heeft gebracht. Vanwege het niet op komen dagen voor de wedstrijd tegen SV Woltersum. Op eigen veld kregen de Boys het in ieder geval niet voor elkaar om dat al tegen Yde de Punt te bewerkstelligen. Waldo Droppert en Dennis Burema scoorden wel voor de gastheren, maar de Drenten waren een stuk trefzekerder en zegevierden uiteindelijk met grote cijfers.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"