Corenos en Meedhuizen delen buit na slechte wedstrijd

In een van beide kanten slechte wedstrijd hebben thuisclub Corenos en het bezoekende Meedhuizen na negentig minuten spelen de strijdbijl begraven bij een 1-1 eindstand. Meedhuizen haalde de eindstreep niet met elf man. Dyon Groenhagen werd in de 83e minuut met rood van het veld gestuurd nadat hij een slaande beweging in de richting van Wesley Dijksterhuis had gemaakt.

Corenos had nog wat goed te maken in het duel met het team van trainer Elle Smit, want eerder dit seizoen gingen de mannen van coach Marco Pesiwarissa in Meedhuizen met 3-2 onderuit. Corenos had in het eerste bedrijf de koude noordoostenwind in de rug, maar wist zich geen echte kansen te creëren. Meedhuizen hanteerde vooral de lange bal richting de spitsen, in de hoop dat het leer een keer goed zou vallen.

Het was echter de thuisclub die aan de leiding wist te komen. Een handsbal van Wim Jansema leidde tot een strafschop. Jansema deed niet veel meer dan zichzelf beschermen, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Jordan Muller mikte het nylon vanaf elf meter langs doelman Brian Vijsma: 1-0. Dat was na een half uur spelen en dus was de verwachting dat het duel nu pas echt op gang zou komen.

Trainer Elle Smit moest voor de pauze al wisselen. Louis Stokhof de Jong moest geblesseerd het veld verlaten met naar alle waarschijnlijkheid een probleem aan de hamstring. Hij zal zich binnenkort wel in het ziekenhuis melden. De pechvogel werd vervangen door Tiago Fernandes, die overigens bij een 0-0 stand een doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd zag worden. In de resterende speeltijd van het eerste bedrijf konden er echter geen noemenswaardige dingen meer genoteerd worden.

Na de theepauze probeerde Meedhuizen de druk op te voeren. Dyon Groenhagen was toen in het veld gekomen voor Antonio Larissa. Halverwege de tweede helft verscheen Jordan Zimmermann in het veld voor Swendly Martina. De gasten speelden met drie mensen achterin en schoven wat meer spelers naar voren. Corenos voelde de druk toenemen, wist de bal amper nog in de ploeg te houden, vertraagde waar het kon en begon steeds onrustiger te spelen. Af en toe kwamen de gastheren er nog wel uit. In de 57e minuut kreeg Anne Jan ten Harkel, na een van de spaarzame aanvallen van Corenos, de mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Hij slaagde niet in die opzet.

Pesiwarissa besloot Germen Tamsma en Raymon Balkema naar de kant te halen en bracht Marc Spriensma en Elwin Wezeman binnen de lijnen. In de 80e minuut mocht Meedhuizen een vrije trap nemen. De slimme breedtepass van Kevin Reiffers belandde bij Nayim Ouakili, die bij de opgestelde muur wegdraaide en de bal in de verste hoek deponeerde: 1-1.

Het rommelige spel van Corenos sloeg vervolgens over op Meedhuizen, waardoor het kijkspel er bepaald niet beter op werd. Het was eerder spannend dan goed wat de beide ploegen lieten zien. Met nog een minuut of zeven te gaan ontstond er op het middenveld een scrimmage, waarbij er over en weer werd vastgehouden. Groenhagen was een van de spelers die daarbij betrokken was geraakt en dacht Dijksterhuis met een slaande beweging te moeten corrigeren. De goed fluitende en nog jonge scheidsrechter Mulder uit Wildervank, die zijn eerste seniorenwedstrijd floot, duwde de Meedhuizer terecht rood onder zijn neus.

In de slotminuten moest de fluitist op zijn hoede zijn, want er werden veel overtredingen gemaakt. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, vierde Meedhuizen de remise alsof ze Corenos zojuist voor de tweede keer een loer hadden gedraaid. Helemaal ongelijk hadden de bezoekers niet, als je in staat bent gebleken om de gedoodverfde kampioenskandidaat vier punten af te snoepen.

Pesiwarissa had zijn team wel eens beter zien voetballen. ‘Het was eerder spannend dan dat het een echte wedstrijd was. Maar goed, heel lang moeten we daar ook niet bij stil blijven staan. Wij spelen de komende weken alleen maar finales met wedstrijden tegen Warffum, GEO en De Fivel. Daarna zien we wel waar we staan.’

Zijn collega Elle Smit was na afloop ook van mening dat het geen beste wedstrijd was geweest en dat zijn ploeg eigenlijk meer had verdiend. ‘Die penalty was onterecht en de goal van Tiago Fernandes had nooit afgekeurd mogen worden. Als je dat meeneemt in het wedstrijdbeeld? Ja, dan hadden we meer uit het duel moeten halen.’

* Corenos – Meedhuizen 1-1 (1-0). Jordan Muller 1-0 (strafschop); Nayim Ouakili 1-1 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos en Meedhuizen delen buit na slechte wedstrijd"