Gepassioneerd Holwierde zet tam Omlandia opzij

Holwierde heeft op het eigen sportpark Katmis een zeer belangrijke driepunter laten noteren. De derby tegen Omlandia werd met 3-1 gewonnen. Daarmee revancheerden de mannen van trainer Eddy Tuik zich voor de smadelijke 5-1 nederlaag die eerder dit seizoen in Ten Boer werd geleden. Door de overwinning houdt Holwierde contact met de bovenkant van het ‘rechterrijtje.’ Bij de gastheren had Jurrely Torbed het weer een keer op zijn heupen. Hij nam alle drie de treffers van Holwierde voor zijn rekening.

Omlandia was vooraf gewaarschuwd dat het een getergd en tot de tanden toe bewapend Holwierde tegenover zich zou krijgen. Aanvankelijk leek er nog niet veel aan de hand te zijn voor de Ten Boersters, die met name het eerste kwartier aardig mee wisten te komen. Zonder dat dit overigens tot grote kansen leidde. Na die fase zate Omlandia ver weg. Ze wisten niet de energie in de derby te steken die op zo’n moment vereist is. Het gepassioneerd spelende Holwierde, met de snelle Robbie ten Hove en Jurrely Torbed in de voorhoede, wist wel wat er op het spel stond. Na een minuut of twintig was er voor het eerst reden tot juichen aan Holwierder zijde. Jurrely Torbed werd in de diepte aangespeeld en wist tussen twee verdedigers in de bal in de hoek te schieten: 1-0.

Omlandia bleef aanmodderen, zakte naar een bedenkelijk spelpeil en toonde weinig beleving. De gasten konden het kennelijk niet opbrengen om een stapje extra te zetten, waardoor ze telkens in de duels kwamen. Elke tweede bal was voor Holwierde, dat er bovenop zat. Voor de rust zou er niet meer gescoord worden en daar mocht Omlandia dan nog enige hoop uit halen.

Na de doelwisseling probeerden de Ten Boersters het wel. Er werd wat meer druk op het doel van Holwierde uitgeoefend, maar tot grote kansen kwam het niet. Na een dik uur spelen leek Robbert Veldman op weg naar de gelijkmaker. Leek, want het zou net zo ver komen. Oog in oog met goalie Wouter Kingma van Holwierde wist hij niet tot succes te komen. Ook een vrije trap van hem bleef zonder het gewenste resultaat. De bal verdween via het been van Jurrely Torbed, die dus ook kan verdedigen als dat gevraagd wordt, naast het Holwierder doel. Ondertussen had Omlandia de deur achterin al wagenwijd open gezet. Het moest risico’s nemen om in ieder geval met een goed resultaat van het veld te kunnen stappen. De gasten kregen echter het deksel op de neus.

Halverwege de tweede helft scoorde Jurrely Torbed na een snelle uitbraak de 2-0 en leek het duel wel beslist. De mee naar voren gekomen Martin Oudman deed met het hoofd echter nog iets terug (2-1), waardoor het toch weer afwachten was hoe het duel zou eindigen. Binnen enkele minuten na die goal had Holwierde echter orde op zaken gesteld. En opnieuw was Jurrely Torbed de man die bejubeld werd. Uit een voorzet van Arjan Paapst kwam de bal bij Robbie ten Hove terecht, die Torbed vervolgens in staat stelde om doelman Devon Harmsma uit de draai voor de derde keer te passeren: 3-1.

Trainer Simon Schuil van Omlandia was niet te spreken over het optreden van zijn team. ‘Natuurlijk speelt mee dat ze bij ons dik hebben verloren. En uiteraard kun je er dan op rekenen dat ze met het kapmes tussen de tanden ons zullen bestrijden. Daar probeer je ze voor te waarschuwen, maar de boodschap is kennelijk net aan gekomen. We verloren eerder dit seizoen op identieke wijze van Noordwolde. Die komen zaterdag op bezoek. Dan mag ons elftal laten zien dat dit een incident is geweest. Voor nu gaan alle credits naar Holwierde. We zijn op waarde geklopt.’

Zijn collega Eddy Tuik was uiteraard in zijn nopjes met de zege op de buurman uit Ten Boer. ‘Behalve dat het een zeer verdiende overwinning is, is het ook nog eens een broodnodige geweest. Dit konden we echt wel even gebruiken.’

* Holwierde – Omlandia 3-1 (1-0). Jurrely Torbed 1-0; Jurrely Torbed 2-0; Martin Oudman 2-1; Jurrely Torbed 3-1.

No Replies to "Gepassioneerd Holwierde zet tam Omlandia opzij"