Turnsters VIOS Warffum weer terug op wedstrijdvloer

Door Covid hebben de turnsters van turnclub VIOS uit Warffum de afgelopen twee jaar geen wedstrijden kunnen turnen en heel veel trainingsuren moeten missen. Marilynn Raat opende namens VIOS het wedstrijdseizoen. Zij reisde samen met assistent-trainster Emma Reinders af naar Veenoord. Ook andere leden van de Warffumer vereniging kwamen weer in actie.

Raat komt uit in de categorie Junior supplement D. Een hoog niveau, waar de nodige trainingsuren voor nodig zijn. Raat turnde op sprong twee keurige sprongen. Half in-Half uit (11.050) en Handstandoverslag (11.100). De brug is toch een lastig onderdeel. Hier is veel training voor nodig en dat heeft men in de voorbereiding niet gehad. Raat turnde desondanks toch nog een redelijke oefening, waar tevreden op kon worden terug gekeken (9.450). Op de balk had Raat een doel. Ze ging een salto achterover turnen op de tien centimeter smalle balk en dat deed ze. Ze voerde tijdens de wedstrijd een salto achterover uit tot stand op de balk. Er volgde wel een val met de pirouette, maar verder was het een keurige oefening (10.100). Op vloer is Raat goed in de acrobatiek, maar het turnen op muziek is een dingetje voor haar. Ze turnde een oefening naar haar kunnen (9.350). Raat eindigde op een keurige achtste plek in een deelnemersveld van drieëntwintig turnsters.

Linde Kuiper, Lieke van der Kooi, Sara Malek, Mila Kolstein en Naomi van der Veen turnden hun eerste wedstrijd in Uithuizen onder leiding van trainster Sandra Bosman. De wedstrijd werd georganiseerd door VIOS en Turning Winsum.
Kuiper en Van der Kooi kwamen uit in de categorie middenbouw supplement 5. Dit seizoen turnen de turnsters voor het eerst in een team, samen met Yalenka Ahlers van Sportfit Delfzijl en Romy Bakker en Dione Gerdes van GAV-Unitas uit Usquert.

De wedstrijd begon op sprong. Kuiper sprong keurig een handstandoverslag (14.100) en half in (14.000). Van der Kooi deed dit ook keurig met een handstandoverslag (14.250) en half in (14.500). De brug is voor Kuiper spannend, omdat ophurken niet wil lukken. Besloten werd om het element weg te laten. Ze turnde verder een keurige oefening (11.300). Van der Kooi kreeg de training voor de wedstrijd een grote blaar op haar hand. Met deze pijnlijke blaar turnde ze toch een redelijke oefening (11.200).

Op de balk ging het bij beide turnsters iets minder goed. Kuiper turnde netjes, maar viel met koprol en vergat een element wat haar twee volle punten heeft gekost (8.350). Van der Kooi ging de verkeerde kant op, waardoor ze uit haar concentratie raakte en hierdoor lukte het niet om alles netjes uit de voeren. Daar kwam ook nog een val met de koprol bij (8.150). Op de vloer maakte beide turnsters het weer goed. Kuiper turnde netjes en haar boogje lukte (13.233). Van der Kooi turnde ook een mooie oefening (12.900). Samen met hun teamgenoten wisten ze als team het zilver de pakken. Individueel eindige Kuiper als vijfde en Van der Kooi als zesde in een deelnemersveld van drieëntwintig.

Malek, Kolstein en Van der Veen kwamen uit in de categorie supplement G. Zij kwamen uit in een team met Marielle Groenhof van CSV Onstwedde, Evelin Heemstra en Eléne Jensma van MGV Middelstum. De wedstrijd begon op sprong. Niet het sterkste toestel van het drietal, maar ze sprongen een keurige handstandoverslag. Malek werd beloond met een 10.200, Kolstein met 10.250 en Van der Veen met 10.500.

De brug is voor Kolstein en Van der Veen altijd spannend met ophurken. Malek turnde een hele mooie oefening (11.200). Kolstein turnde keurig en het ophurken lukte ook (10.100). Van der Veen viel met ophurken, maar turnde verder keurig (10.150). Op balk leverden de turnsters een mooie oefening af. De elementen werden strak en sierlijk uitgevoerd. Malek raakte niet bij de afsprong met haar handen de grond (10.150). Kolstein raakte alleen met haar opsprong de balk met haar voeten (10.800). Van der Veen turnde naar een mooie score (11.050).

Het laatste toestel was de vloer, waar het drietal goed in is. Ze turnden een mooie oefening zonder grote fouten. Malek haalde 11.050, Kolstein 11.150 en Van der Veen 11.850. Samen met hun teamgenoten wisten ze het goud te pakken. Individueel eindigde Malek in de categorie jeugd G op de eerste plek in een deelnemersveld van veertien turnsters. Kolstein eindigde individueel in de categorie junior G op de derde plek en Van der Veen op de eerste. Daarmee ging het drietal met ieder twee medailles naar huis. Trainsters Bosman en Reinders keken terug op mooie prestaties met weinig voorbereiding. De volgende groep VIOS-turnsters komt op 9 april in Bellingwolde in actie.

No Replies to "Turnsters VIOS Warffum weer terug op wedstrijdvloer"