WEO zakt ondanks 7-1 winst ver door ondergrens

WEO heeft, zoals verwacht, de wedstrijd tegen hekkensluiter Oldambtster Boys in een vrij gemakkelijke overwinning weten om te zetten. Het werd echter wel een duel met twee gezichten. In de eerste helft werden de gasten helemaal kapot gespeeld door de soepel voetballende Woldendorpers. Na de doelwisseling was daar niets van terug te vinden. In plaats van ruimschoots in de dubbele cijfers te belanden, maakte de thuisclub er een potje van, wist geen enkel doelpunt meer te maken en kreeg het zelfs nog een tegengoal om de oren.

Niemand zal bij Oldambtster Boys ook maar de illusie hebben gehad dat er tegen de runner up in de 5e Klasse C ook maar iets te halen zou zijn. De gasten waren allang blij dat ze dertien mensen op het wedstrijdformulier konden zetten. In een tijdsbestek van vijftien minuten was het eigenlijk al geen wedstrijd meer. Niels Jansen opende de score in de 3e minuut en daarna zouden Jan Meyerhof en Daniël Boekee volgen: 3-0.

Tussendoor werd het even penibel toen de defensie van WEO aan het knoeien sloeg en Emiel Heeres niet wist te profiteren. Het was een van de twee momenten in het eerste bedrijf dat Oldambtster Boys het doel van Rody Bos van dichtbij mocht bekijken. Een kopbal van Heeres zag er dreigend uit, maar verdween net naast. Toen was het overigens al 5-0, want WEO wist de voorsprong vrij simpel uit te bouwen.

Een prima pass vanuit het achterland kwam op rechts bij Patrick van der Mijle terecht. Hij kopte het leer richting de verste paal, waar Niels Jansen met een droog schot voor 4-0 tekende. Niet veel later deed Daniël Boekee ook een duit in het zakje door een prima aanval over rechts doeltreffend af te ronden: 5-0. En er zouden voor de thee nog twee treffers volgen. Oldambtster Boys werd compleet van de grasmat getikt en moest toestaan dat Jan Meyerhof voor 6-0 zorgde en een voorzet van Dennis de Vries door Niels Jansen achter de arme doelman Michel Buurmeijer werd gemikt: 7-0.

De speculaties waren bij het begin van de tweede helft niet van de lucht. WEO zou op zijn minst in de dubbele cijfers belanden. Het was alleen maar de vraag hoe ver de thuisclub zou geraken. Wat er in het tweede bedrijf echter gebeurde, had weinig meer met voetbal te maken. Spelers liepen volledig uit positie, kozen vaak voor de moeilijkste oplossingen en een beetje overzicht en rust bewaren bleek ineens een hele opgave te zijn.

Feitelijk zakte WEO na de pauze als een te vroeg uit de oven gehaalde taart in elkaar. De gastheren pasten zich moeiteloos bij het niveau van de tegenstander aan, die zowaar nog wat kansjes kreeg om de geelzwarten pijn te doen. Dat lukte alleen Dennis Burema, die in de 50e minuut van dichtbij de bal achter Rody Bos wist te frommelen: 7-1.

Je zou verwachten dat de tegentreffer de thuisclub wel wakker had gemaakt, maar niets was minder waar. Voetbal is in beginsel een vrij simpel spelletje, maar de acteurs besloten het van de moeilijke kant te bekijken. Een van de spelers citeerde na afloop een oud-trainer van hem. ‘Spelers moeten dingen doen die ze kunnen en geen dingen doen die ze niet kunnen.’ Een treffende zin, die in feite de hele tweede helft kort en krachtig samenvatte. Na de sprankelende eerste helft was het bepaald geen pretje om de tweede helft ook nog te aanschouwen.

Coach Jan Medema probeerde zijn team wel nieuw leven in te blazen door flink door te wisselen, maar dat leverde geen succes op. Heel even waren er weer combinaties te zien die aan de eerste helft deden denken, maar doelpunten bleven uit. Een inzet van Niels Jansen werd voor de doellijn weggerost, een prima actie van Jarno Oolders bleef zonder het gewenste resultaat en invaller Lars Dallinga vergat na een combinatie met Niels Jansen om te scoren. Jan Meyerhof dacht nog een graantje mee te pikken toen de goalie van de Boys in de fout ging, maar de Woldendorper mikte te hoog en zag de bal over de deklat vliegen.

Daarmee was het verhaal van de wedstrijd wel verteld. WEO had aan vijfenveertig prima minuten genoeg gehad om Oldambtster Boys op een nieuwe nederlaag te trakteren en bleef na de thee ver onder de maat. Met het inhaalduel tegen Veelerveen in het verschiet, is het te hopen dat de Woldendorpers zichzelf tijdig terug zullen vinden. In het andere geval zou het wel eens een vervelende midweekse wedstrijd kunnen worden tegen de ploeg die Yde de punt in eigen huis met 1-9 oprolde en vrijwel zeker de titel voor zich gaat opeisen.

* WEO – Oldambtster Boys 7-1 (7-0). Niels Jansen 1-0; Jan Meyerhof 2-0; Daniël Boekee 3-0; Niels Jansen 4-0; Daniël Boekee 5-0; Jan Meyerhof 6-0; Niels Jansen 7-0; Dennis Burema 7-1

No Replies to "WEO zakt ondanks 7-1 winst ver door ondergrens"