Nieuw kennismakingstoernooi op velden Corenos

Op de velden van vijfdeklasser Corenos in Roodeschool wordt op dinsdag 21, donderdag 23 en zaterdag 25 juni het zogenaamde Hogeland Voorbereidingstoernooi 2022 gehouden. Het idee van de sportieve kennismaking is ontsproten aan het brein van trainer Marco Pesiwarissa van Corenos. Hij gaat van acht deelnemende verenigingen uit. Die heeft de coach al bijna binnen weten te hengelen.

Veel clubs hebben volgend seizoen een nieuwe trainer voor de groep staan. Met het organiseren van een dergelijk toernooi hoop ik dat clubs en trainers elkaar beter leren kennen en meteen kunnen zien wat ze aan elkaar hebben. En waarom zou je dat dan niet in een toernooivorm gieten, zodat de eigen supporters en het grote publiek er ook nog iets aan hebben?’, zegt Pesiwarissa.

In de stad Groningen werd een soortgelijk toernooi gehouden, maar dat sloeg op zeker moment niet meer aan en werd uiteindelijk alleen nog voor eerste- en tweedeklassers gehouden. Pesiwarissa hoopt met deze nieuwe insteek een veel breder scala aan clubs naar Roodeschool te halen.

Het is de bedoeling om twee poules van vier teams te maken, waarbij elke vereniging door loting twee poulewedstrijden krijgt toegewezen. Op de dinsdag en donderdag worden de poulewedstrijden van twee keer veertig minuten gespeeld. Op de zaterdag vinden dan de finalewedstrijden plaats. Die duren wel de volledige negentig minuten.

Met een gewijzigde puntentelling hoopt men het publiek ook te vermaken. Bij winst worden er niet alleen drie punten uitgedeeld, maar telt ook het aantal doelpunten mee. Een remise is uiteraard goed voor een punt en ook hier worden de goals meegeteld. Verliezers krijgen geen punten, maar kunnen wel hun doelpunten laten bijschrijven.

De finaleavond wordt afgesloten met livemuziek en uiteraard vindt bij die gelegenheid ook de prijsuitreiking plaats. De toernooicommissie stelt prijzen beschikbaar voor beste keeper, beste speler en topscorer van het toernooi.

De uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit. Naast Corenos hebben de vijfdeklassers VVK (zat.) Warffum en Noordpool UFC, de vierdeklassers Middelstum en Poolster uit Spijk en derdeklasser HFC ’15 uit Hoogkerk inmiddels de toezegging gedaan dat zij van de partij zullen zijn. SV De Heracliden heeft zich eveneens gemeld, maar maakt nog wel even een voorbehoud. Het gaat dus voorspoedig met de aanmeldingen. En wat nu als Pesiwarissa meer dan de acht gewenste ploegen heeft weten te verzamelen? Worden de poules dan uitgebreid? Komen er meer speelavonden bij? ‘Tja, dat weten we nog niet. Daar moeten we nog even over nadenken. We hadden er ook niet op gerekend dat het zo snel met de aanmeldingen zou gaan’, zegt de oefenmeester.

Een echte naam voor het evenement is er nog niet, daar wordt nog over gebrainstormd. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend toernooi wordt. Geïnteresseerde verenigingen kunnen zich melden via ma.pesiwarissa@gmail.com of telefonisch via 06-30263975.

No Replies to "Nieuw kennismakingstoernooi op velden Corenos"