Succesvolle Ommelander Cup bij Kyôchô in Delfzijl

Karateclub Kyôchô uit Delfzijl heeft de negende editie van de Ommelander Cup er weer op zitten. Het evenement voor de beginnende wedstrijd-jeugdkarateka werd in de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl gehouden. Twee jaar geleden wist de vereniging nog net voor de eerste COVID-lockdown het altijd goed georganiseerde karatetoernooi in sporthal Eelwerd in Appingedam af te ronden. Deze locatie was afgelopen weekend nog altijd bezet door de GGD vanwege de boostervaccinatie en dus moest er worden uitgeweken.

Het beginnerstoernooi karate voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar heeft een extra klasse beginners voor volwassenen. Zo kan ook deze doelgroep technieken in competitieverband laten zien. De jeugd heeft de keuze om mee te doen in twee verschillende klassen en wel in Kumite (vechten) en Kata (vastomlijnde techniekpatronen lopen voor cijfers). De sportscholen mogen deelnemen op uitnodiging van de noordelijke provincies. De scheidsrechters komen echter als vrijwilliger uit alle delen van het land.

Dat de club dit toernooi weer kon organiseren zonder beperkende maatregelen voelde voor iedereen extra speciaal. Het toernooi telde ook meer deelnemers dan de bedoeling was. Honderdtweeëntwintig deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit toernooi. De leraren sensei Patrick Stegenga en sensei Inge Stegenga-Keller hebben samen met hun leraar-assistenten maar liefst 43 eigen deelnemers voorbereid om die dag tot hun sportprestatie te komen. Uniek is dat er geen leerling van Kyôchô is uitgevallen. Op zaterdag stond iedereen op de mat om zichzelf uit te dagen en te ervaren hoe het is om deel te nemen aan een competitie voor zoveel toeschouwers.

Tijdens de opkomst waarin alle deelnemende clubs te zien zijn, kregen alle deelnemers al een medaille uitgereikt. Een beloning voor ‘de weg’ die je afgelegd hebt in al je trainingen en dat je durft deel te nemen ondanks dat je niet weet of je verliest of wint. Het was fantastisch om te zien hoe dit een stuk ontspanning teweeg bracht. Uiteraard werden er ook bekers uitgedeeld na de sportprestatie en kon er een speciale bokaal gewonnen worden, te weten de Ommelander Cup. Een cup voor de meest opvallende beginner die aan beide klassen meedeed en zich sportief en passend bij de Japanse sport gedraagt.

Kyôchô behaalde de volgende prijzen (Kata verdeeld over zeven poules: Eerste prijzen: Lisa Kostalova; tweede prijzen: Noella Soliana, Roan Buitenwerf, Tobias Groot, Mariska Groot en David Janik en derde prijzen: Sylke Smit en Fabian Groot.

Kumite: Eerste prijzen: Hidde Hansen, Jeniffer Walvius, Jozef Helder, Nikita Spijk, Fern Smit, Tobias Groot en Alysha Metekohy; tweede prijzen: Jara Gorter, Delano Welling, Oscar Bloemhoff, Jahmairo Acosta, Sirach Hikmat, Noella Soliana, Max Czemper en Dylan Veenstra; derde prijzen: Gilvianna Merencia, Sam Pijper, Norah Koorn, Aniek Boon, Khalil Alhussein, Terrence Uden, Julian Herder, Roan Buitenwerf, Matthijs Brondsema en Kelvin Spijk.

No Replies to "Succesvolle Ommelander Cup bij Kyôchô in Delfzijl"