Verslagen midweekse wedstrijden

In de 4e Klasse C zijn dinsdagavond drie wedstrijden gespeeld die voor de stand niet onbelangrijk waren. SIOS ging op bezoek bij Mamio en kwam met een 1-2 overwinning op zak terug. De Sauwerders zijn koploper Middelstum tot op een punt genaderd. Poolster pakte in Groningen weer een driepunter met minimaal verschil. Thuisclub Amicitia VMC werd met 0-1 geklopt. Onderin roerde FC LEO zich ook. De Leensters wonnen op eigen veld in de ultieme slotfase met 2-1 van SV De Heracliden. Een trapje lager verschalkte Noordpool UFC het bezoekende Ezinge, boekte Wagenborger Boys de derde competitiezege van dit seizoen en heeft VVS een goede generale afgeleverd in de aanloop naar het duel met lijstaanvoerder SETA.

MAMIO – SIOS 1 – 2
‘Wat een wedstrijd heb jij gemist’, waren de woorden van trainer Henk Alssema nadat hij met SIOS was teruggekeerd van de uitwedstrijd tegen Mamio. De Sauwerders hadden nog iets goed te maken, want de thuiswedstrijd leek voor de elf van Alssema eerder dit seizoen op een simpele overwinning uit te draaien. Een 3-0 voorsprong werd echter uit handen gegeven (3-3) en uiteindelijk moest SIOS genoegen nemen met een punt.

De gasten begonnen, net als in het weekend tegen SV De Heracliden, uitstekend aan het duel. Voetballend en combinerend werd Mamio afgetroefd. De gastheren moesten het vooral hebben van een razendsnelle omschakeling, maar wisten daar geen voordeel uit te halen. Na een half uur spelen werd het spel op de wagen gezet. Een corner van Menno Dijkstra werd door Stefan Bultena achter de doelman van Mamio gekopt: 0-1.

Voor de thee werd er niet meer gescoord, maar duidelijk was toen al wel dat Mamio wat meer fysieke strijd aan de dag zou leggen. De club heeft wel vaker van die momenten dat duels wat al te onbezonnen worden aangegaan als het even niet naar wens loopt en de voortekenen daarvan waren in het eerste bedrijf al merkbaar. ‘Het werd eigenlijk alleen maar harder en af en toe zelfs grimmig. Ik heb mijn jongens gewaarschuwd dat ze zich vooral niet moesten laten provoceren’, aldus Alssema.

Na de doelwisseling wist Mamio, dat een tandje had bijgeschakeld, de bezoekers op eigen helft terug te dringen. Echt uitgesproken kansen kreeg de thuisclub niet, al moest doelman Hidde Boer wel een keer gestrekt na een vlijmscherp schot. Hij kweet zich goed van zijn taak en wist SIOS op de been te houden.

De gasten moesten het in het tweede bedrijf vooral van de counter hebben. Na driekwart wedstrijd leverde dat succes op. Uit een voorzet van Gijs Huinder was het Menno Dijkstra die voor 0-2 wist te zorgen. Gespeeld was de wedstrijd zeker nog niet, want het beter spelende Mamio gooide nog wat meer kolen op het vuur. SIOS ging heel compact staan en wist op die manier de speelruimte van Mamio in te perken. Toch zou de thuisclub in de 80e minuut dichterbij komen. Een goed uitgevoerde corner verdween achter Hidde Boer: 1-2.

Mamio wilde meer en ging de duels nog harder in. Een van die charges leverde Allert de Haan een blessure op. Hij kreeg de noppen van een voetbalschoen in zijn been geplant. Dat leverde hem een behoorlijk bloedende wond op. Hij kon dan ook niet verder spelen. Volgens Alssema was het een ‘ordinaire doodschop’ geweest. De scheidsrechter deed er weinig mee. Frank Blok mocht de resterende speeltijd als vervanger van De Haan optreden. Menno Dijkstra had aan alle onzekerheid nog een einde kunnen maken als hij, alleen voor de keeper, wat scherper was geweest. Nu liep hij zich vast op de sluitpost, waardoor het nog even billen knijpen werd voor de gasten.

Aan de stand zou ook in de vol strijd zittende, volgens Alssema zelfs knotsgekke slotfase echter niets meer veranderen en dus konden de punten mee naar Sauwerd. ‘Mamio speelde zeker in de tweede helft beter dan ons, al hebben we dan ook maar weinig weggegeven. Ik ben heel blij dat we de overwinning over de streep hebben weten te trekken’, sprak de oefenmeester na afloop.

AMICITIA VMC – POOLSTER 0 – 1
Het team van trainer Jeroen de Groot kwam op dinsdagavond in actie tegen gastheer Amicitia VMC en speelde een keurige eerste helft, waarin het verzuimde om de thuisclub voor een moeilijke opgave te plaatsen. Tom Dijkman, Johan de Groot en Jesse Smit kregen de mogelijkheden om te scoren, maar wisten het net niet te vinden.

Na een van de betere aanvallen van de eerste vijfenveertig minuten was het Johan de Groot die voor 0-1 wist te zorgen. Bij die ene treffer zou het tot aan de thee blijven. In het tweede bedrijf speelde Poolster een stuk slordiger en kwam het zelfs onder druk te staan. Amicitia VMC was echter niet bij machte om de stugge verdediging van Poolster op de knieën te krijgen.

Jeroen de Groot: ‘Ik was er niet gerust op. Zeker niet omdat je zelf verzuimt verder weg te lopen. Hoe je het ook bekijkt, Amicitia VMC blijft een lepe ploeg. Het is altijd maar weer afwachten of er niet ergens een gaatje valt en een bal goed wordt neergelegd, waardoor je alsnog punten laat liggen. Dat is gelukkig niet gebeurd. We hebben er weer drie bij en kijken vol vertrouwen uit naar de ontmoeting met SIOS.’

De uitwedstrijd, die overigens in Spijk wordt gespeeld, staat voor zaterdag op de rol. De eerste confrontatie tussen beide teams was eerder dit seizoen in goed overleg omgedraaid en dat gaat nu dus weer gebeuren. In Sauwerd verloor Poolster door een eigen goal met 1-0.

De Spijksters hebben nu misschien wel een klein voordeeltje. Ze kunnen nog steeds zeggen dat ze dit seizoen in eigen huis ongeslagen zijn. Poolster heeft er bijna een sport van gemaakt om steeds kleine overwinningen te boeken. De geelzwarten hebben in vijftien wedstrijden nog maar achttien keer gescoord en kregen er vijftien om de oren. Daarmee zijn ze niet alleen een van de minst scorende ploegen in 4C, maar hebben ook de beschikking over een van de minst gepasseerde verdedigingen in deze klasse. Die status zal Poolster graag willen behouden tegen het team dat momenteel de meest scorende voorhoede bezit en in Stefan Bultena (16) en Menno Dijkstra (11) de meest trefzekere spelers heeft.

FC LEO – SV DE HERACLIDEN 2 – 1
Het duel tussen FC LEO en SV De Heracliden leverde bar weinig goed voetbal op. Het kelderduel in 4C kwam pas tot ontbranding toen de reguliere speeltijd bijna was verstreken. FC LEO had op dat moment een 1-0 voorsprong te pakken.

Er werd veel strijd geleverd tijdens de degradatiekraker. Het eerste half uur was voor FC LEO, waarna de gasten het laatste deel van de eerste helft voor zich opeisten. Gescoord werd er niet in het eerste bedrijf. Dat niet onbelangrijke aspect leken de acteurs voor het tweede bedrijf te willen bewaren. Na een dik uur spelen wist Bram Batema zich al kappend en draaiend handig vrij te spelen en de gastheren aan de leiding te brengen: 1-0. Het zag er allemaal een beetje knullig uit, want hij kreeg de bal verkeerd op de voet toen hij wilde uithalen. De bal verdween vervolgens via de Meister doelman tegen het nylon: 1-0.

SV De Heracliden voerde de druk op het doel van Niels Zijlstra op, kreeg meerdere mogelijkheden en zou in de 90e minuut langszij komen. Mark de Boer dacht na een corner van Frank de Boer in de 90e minuut met de 1-1 in ieder geval een punt veilig te hebben gesteld voor het team van trainer Jaap Danhof, maar daarmee was de koek nog niet op. Vrij snel na de aftrap begaf rechtsback Robin Vink zich richting strafschopgebied van SV De Heracliden. De gasten stonden even niet op te letten en dat zou hen duur komen te staan. Bo Tukker verstuurde de pass die Vink op de juiste waarde wist te taxeren. Hij speelde zijn mannetje uit en binnen negentig seconden had FC LEO andermaal de leiding weten te nemen. Het schot van Vink was namelijk onhoudbaar: 2-1.

Het was alweer de zevende competitiewedstrijd van dit seizoen waarin de Meisters in de laatste minuten punten verspeelden. Voor de Leensters gloort er weer wat hoop na de overwinning. Zaterdag speelt men in Appingedam tegen DVC en moet blijken wat deze driepunter werkelijk waard is.

5e Klasse E Zaterdag
NOORDPOOL UFC – EZINGE 2 – 1
Het Uithuizer Noordpool UFC heeft op eigen terrein, onder moeilijke omstandigheden, een 2-1 overwinning weten te boeken op Ezinge. De gastheren hadden in het weekend nog kansloos (5-1) van ZEC verloren, terwijl Ezinge op simpele wijze (6-1) met Eenrum had afgerekend. De kaarten lagen nu dus geheel anders op tafel.

Na twee ruime nederlagen op rij was Noordpool UFC wel weer aan een succesje toe. Ezinge daarentegen had inmiddels al twee keer de smaak van een overwinning geproefd en zou er alles aan doen om dat vast te houden. De entourage was allesbehalve die je normaliter van een voetbalwedstrijd verwacht. Het was koud, er stond een flink stuk wind en het was regenachtig.

Trainer Willem Kluin en zijn collega Ronald Bouwman moesten flink puzzelen om een goed team op de been te kunnen brengen. Aan beide kanten ontbraken nogal wat basisspelers. Bij Noordpool UFC was dat onder anderen doelman Marcel Lalkens, die na het duel met ZEC geblesseerd was geraakt. De 41-jarige Edwin Dijkstra verving hem dinsdagavond. Bij de Ezingers speelde Thijs Guikema (JO15) de volledige negentig minuten en debuteerden Liang Noorda en Stefan de Jong als invallers.

Na een aftastend begin moest Dijkstra vol aan de bak om de nul voor de Uithuizers vast te houden. Zijn collega John Nooren was minder succesvol. Uit een corner wist Jan Bekkering de 1-0 binnen te koppen. Noordpool UFC had op dat moment het betere van het spel. Jarno van Ellen had ook moeten scoren, maar zijn kopbal werd gekeerd.

De veters waren nauwelijks aangetrokken voor het tweede bedrijf of een afstandsschot van Jasper Eerelman, van een meter of dertig, vloog onhoudbaar langs John Nooren: 2-0. Lang duurde de vreugde over die treffer niet. Wiebe Leistra zorgde met een verwoestend schot voor 2-1. Ezinge wilde meer, maar kreeg geen mogelijkheden om de dreigende nederlaag te voorkomen.

Ronald Bouwman was na afloop van mening dat het een gelijk opgaande wedstrijd was geweest en dat de meest gelukkige ploeg had gewonnen. Zijn collega Willem Kluin vertelde dat Noordpool UFC zich goed had hersteld van de nederlaag tegen ZEC en sprak van een ‘goede wedstrijd’ van zijn team.

EENRUM – WAGENBORGER BOYS 0 – 1
In Eenrum moest de plaatselijke trots buigen voor het bezoekende Wagenborger Boys van de zieke trainer Reitze Enderlé. Klaas Jan Nieland wist als enige te scoren en mocht zichzelf derhalve tot matchwinnaar laten kronen. De Wagenborgers misten maar liefst zeven basisspelers als gevolg van langdurige blessures. De jeugdspelers Twan Hiemstra en Thomas Schrikkema werden aan de gehavende selectie toegevoegd en deden het verdienstelijk. Eenrum-coach Klaas van der Ploeg was na afloop van mening dat een gelijkspel terecht zou zijn geweest. ‘Zij waren wel wat aanvallender, maar wij waren in de counter gevaarlijker met Job van der Horn en Bobo Miedema. In het laatste kwartier hebben we alles of niets gespeeld, waarbij veel ballen in het strafschopgebied werden gepompt. We misten echter een beetje geluk.’

5e Klasse F Zaterdag
MEEDEN – VVS 1 – 3
Het Oostwolder VVS heeft de midweekse wedstrijd in en tegen Meeden met 1-3 weten te winnen. Daardoor is de ploeg van trainer Egbert Bosma naar de derde plaats op de ranglijst geklommen. De doelpunten van VVS kwamen op naam van Jeroen Brul, Leon Boer en Romke Smit. Voor Meeden was Sjoerd van der Veen succesvol.

‘Op de goal van Meeden na hebben we vrijwel niks weggegeven. Eigenlijk hadden we nog meer doelpunten moeten maken, maar waren veel te onnauwkeurig in de zestien meter. Van achteruit konden we vrijuit voetballen. Het was al met al een heerlijke generale voor het duel dat we zaterdag tegen koploper SETA spelen’, aldus trainer Egbert Bosma.

Er zal de Oostwolders veel aan gelegen zijn om daar met een goed resultaat weg te komen. Met een achterstand van acht punten, maar ook een wedstrijd minder gespeeld, kan een zege de wereld er ineens heel anders uit laten zien.

2 Replies to "Verslagen midweekse wedstrijden"

  • comment-avatar
    Alje Boer april 6, 2022 (19:32)

    Weer keurige verslagen mannen. Bedank ! Ik denk mede namens alle voetballiefhebbers uit de regio

  • comment-avatar
    Jan de Jong april 6, 2022 (23:40)

    Ik sluit me daar volledig bij aan. Altijd leuk om te lezen en door een objectieve bril bekeken. Prima werk van de mensen van Eemsmondsport.