De Fivel en SGV blijven op remise steken

De wedstrijd tussen gastheer De Fivel en het Schildwolder SGV, was een belangrijke met het oog op de tweede periode. Voor De Fivel betrof het de laatste wedstrijd in deze periode, SGV heef nog een inhaalduel tegen Warffum tegoed. Het was dus zaak voor het team van trainer Marcel Joostens om vooral geen nederlaag om de oren te krijgen. De Fivel was alleen maar gebaat bij winst

Op het winderige sportpark in Zeerijp was het de thuisploeg die in de eerste helft met wind mee alles op de aanval gooide. Trainer Wilhem van der Wiel had zich in de aanloop naar het duel flinke zorgen gemaakt. Een aantal spelers was allesbehalve fit. De oefenmeester weet dat aan Sunsation in Middelstum, waar iets in het bier zou hebben gezeten. De voorbereiding was dus verre van ideaal.

De Fivel had in de eerste helft de wind mee en Van der Wiel kon maar liefst negen mogelijkheden noteren in de eerste helft. Joran Bos en Mark Kramers kregen de grootste kansen om SGV, dat in de eerste helft weinig kon laten zien, pijn te doen. Na een half uur spelen raakte Jos Hoeksema de lat uit een vrije bal, verkregen na een overtreding op Stan van den Berg. SGV mocht van geluk spreken dat de rust met dezelfde stand bereikt werd als het duel begon.

In de tweede helft hadden de gasten de wind in de rug en werd het spelbeeld anders. De Fivel kon minder druk zetten, SGV kon vaker gevaarlijk worden en kreeg ook de nodige corners. Toch was het in de 50e minuut invaller Youri Buurlage die de Riepsters op een 1-0 voorsprong kon schieten. Een voorzet vanaf rechts van Mark Kramers kwam aan de andere kant op de rand van het strafschopgebied bij Buurlage terecht, die vanuit de draai knap raak schoot. Vanaf dat moment vergaten de gastheren te voetballen. De lange bal werd veel te vaak gespeeld en dat kwam het spel niet ten goede.

Het niet meer willen voetballen speelde SGV in de kaart. De Schildwolders zaten niet bij de pakken neer getuige het feit dat een minuut later Eelke Wijnsma een kopbal op het doel van De Fivel wist te koppen. Na een dik uur spelen raakte SGV voor de tweede keer de lat. Een indraaiende corner van Marten Donkerbroek zorgde mede door de wind bijna voor een goal ineens, maar de bal belandde op het aluminium.

Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was rechtsback Robert Kluppel mee opgekomen en vond zichzelf geheel vrijstaand in de zestien van de gastheren. Zijn te gehaaste en zwakke schot miste kracht en richting. Voor Kluppel was dit tevens het laatste wapenfeit. Trainer Marcel Joostens besloot aanvallend te wisselen door twee verdedigers uit het veld te halen voor de nog frisse verdediger Rodin Pot en aanvaller Hendrik Boven. Een punt was minimaal nodig voor SGV om nog aanspraak te kunnen maken op de tweede periode.

In de 85e minuut mocht SGV juichen. Een bal van achteruit werd door Jos Hoeksema doorgekopt op Stan van den Berg, die het leer via onderkant lat hard raak schoot: 1-1. Even was er twijfel of de goal geteld werd, want de grensrechter stak zijn vlag omhoog bij het doorkoppen van Hoeksema. Hij zou buitenspel hebben gestaan. Scheidsrechter Mustafa wuifde dit vlagsignaal echter resoluut weg.

In de resterende tijd werden beide teams niet gevaarlijk meer en moesten ze genoegen nemen met het gelijkspel. SGV was daar nog het minst teleurgesteld over. Het heeft nog steeds de mogelijkheid in eigen hand om de tweede periodetitel te bemachtigen.

* De Fivel – SGV 1 – 1 (0 – 0). Youri Buurlage 1-0; Stan van den Berg 1-1 (foto: Peter de Jonge).

No Replies to "De Fivel en SGV blijven op remise steken"