Ezinge snoept punten weg bij gastheer GEO

Twee trainers, twee gedachten en twee verschillende meningen. Trainer Ronald Bouwman van Ezinge was van mening dat thuisclub Ezinge goed aan de wedstrijd was begonnen, zijn collega Leendert Nieborg gaf alle credits aan zijn collega. Uiteindelijk stak Ezinge wel de punten in de knip middels een 1-2 overwinning.

Nieborg was wel van mening dat de nederlaag onnodig was geweest. Hij moest het doen zonder de spitsen Bart van der Tuuk en Alex Sarfo, die beden geblesseerd waren. GEO speelde aanvankelijk erg onrustig in de verdediging. Er werd onnodig veel balverlies geleden en de keuzes die de gastheren maakten vielen ook niet altijd even gelukkig uit. Toch was de eerste kans wel voor de thuisclub. Na zes minuten werd een kopbal van Robert Bleeker van de lijn gehaald.

Er waren vijftien minuten gespeeld toen een lange bal van Ezinge door Hielke Stuivenberg verkeerd werd beoordeeld. Balverlies was het gevolg en dat kon hij alleen mar repareren met het maken van een overtreding op Jasper Dijkstra. De voor keeper Oscar Heslinga vrij eenvoudige trap van Wiebe Leistra werd door de opgestelde muur van richting veranderd, waardoor de goalie kansloos was: 0-1. De treffer gaf de gasten een flinke boost. Er ontstonden hachelijke situaties voor de neus van Heslinga, maar goals vielen er vooralsnog niet.

Na een kwart wedstrijd kwam GEO wat beter in de wedstrijd en scoorde dan ook de op dat moment terechte gelijkmaker, al liet die dan ook nog even op zich wachten, Een voorzet van Peter van der Veen, ingevallen voor Patrick van Zanten, werd bij de tweede paal keurig binnen gekopt door Rolf van der Tuuk: 1-1. Tot aan het rustsignaal waren er over en weer mogelijkheden om nog iets aan die tussenstand te doen, maar dat gebeurde niet.

Ezinge kwam na de doelwisseling aanmerkelijk beter uit de kleedkamer dan de thuisclub. Het veldspel werd beter en de diepe bal in de omschakeling, waarbij de wind in de rug een niet onbelangrijke factor was, hielp de gasten een handje bij het zetten van meer druk op het doel van Heslinga. Terwijl GEO echter de mogelijkheden liet liggen, toonde Ezinge zich dodelijk effectief. Een diepe bal werd door Wiebe Leistra teruggelegd op Steven Werkman en die wilde dat presentje wel uitpakken: 1-2.

In de slotfase moest GEO wel meer risico nemen en kreeg ook Ezinge mogelijkheden. De gasten hadden het duel in het slot moeten gooien. Wiebe Leistra, Daan Douwsma en Denis Ticau stormden met drie man op doelman Heslinga af. De breedtepass van Douwsma was niet goed, waardoor Bastiaan Drabé kon ingrijpen en daarmee een derde tegentreffer wist te voorkomen.

GEO ging op jacht naar de gelijkmaker, maar wist deze niet meer te realiseren. Tot groot plezier van Ezinge. Trainer Ronald Bouwman sprak na afloop van een verdiende overwinning omdat zijn team meer had laten zien dan de gastheren.

‘Hoewel onnodig ben ik van mening dat dit wel een terechte nederlaag is. We waren te laat bij de les en daarbij kwam nog eens dat het gemis van een gemakkelijk scorende spits als Bart van der Tuuk voelbaar is binnen onze selectie’, aldus trainer Leendert Nieborg van GEO.

* GEO – Ezinge 1-2 (1-1). Wiebe Leistra 0-1; Rolf van der Tuuk 1-1; Steven Werkman 1-2.

No Replies to "Ezinge snoept punten weg bij gastheer GEO"