Geen goals in duel tussen SV Bedum en DZOH

SV Bedum heeft op het eigen kunstgras een doelpuntloze remise laten noteren tegen het op de tweede plaats in de 2e Klasse J bivakkerende DZOH uit Emmen. Ondanks het uitblijven van doelpunten, viel er voldoende te beleven op het winderige Bedumer sportpark

De gastheren, zonder de zieke Stijn Hekstra, kwamen redelijk snel onder druk te staan in het treffen met de Drenten. Dat hadden de Bedumers min of meer aan zichzelf te wijten omdat ze positioneel de verkeerde keuzes maakten. Gaandeweg de eerste helft kreeg men echter wat meer vat op de wedstrijd en kregen een aantal mogelijkheden. Toen was volgens coach Robbie Wentink al wel duidelijk dat, als zijn ploeg zou verliezen, de oorzaak binnen de eigen gelederen gezocht moest worden. ‘Wij maken de tegenstander beter’, luidde zijn oordeel na drie kwartier voetbal waarin DZOH overigens toen de beter voetballende ploeg was geweest en ook de grotere kansen wist te creëren.

In de tweede helft bleef Richard de Boer in de kleedkamers achter. Ook Robert Kwant, Rinus Loonstra en Frank Langedijk moesten vervangen worden. Met name de terugkeer van Langedijk was even een momentje. Na drie jaar van blessureleed en driekwart jaar keihard werken om weer in de selectie terug te kunnen keren, mocht hij eindelijk speelminuten maken. Dat deed hij vol overgave. Zijn aftocht was puur uit voorzorg gepland. ‘Met hem moeten we nog steeds erg voorzichtig zijn’, aldus Wentink.

Het kostte even wat tijd om aan de nieuwe situatie met de wissels Nick Boelhouwer, Mark Kruizenga, Timo Laninga en Stef Klugkist te wennen, maar toch lukte het de Bedumers wel om wat meer tussen de linies van DZOH te spelen. De ruimte lag er om er voetballend doorheen te komen, de linies stonden ver genoeg uit elkaar om dat te bewerkstelligen.

Een omhaal van Robin ten Kate, een uithaal van Mark Kruizenga en een poging van Nick Boelhouwer hadden een beter lot verdiend. Vooral die van Boelhouwer in de laatste minuten had raak moeten zijn. Net op het moment dat SV Bedum nog een keer dacht uit te breken, floot de scheidsrechter voor het einde. SV Bedum kwam in de eerste helft een aantal keren goed weg. Na de pauze liet het na om een beslissing te forceren, dus was het gelijkspel eigenlijk wel op zijn plaats.

‘Het duel werd in een hoog tempo gespeeld en het was allesbehalve saai. Ik ben van mening dat we meer uit deze wedstrijd hadden moeten halen. Het is jammer dat je op bepaalde momenten het duel niet weet te beslissen. We waren een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Desondanks ben ik blij met de manier waarop we gespeeld hebben en de passie die de jongens hebben getoond’, aldus Wentink.

Komend weekeinde spelen de Bedumers in Delfzijl tegen NEC, dat na een desastreus eerste half jaar de zaken weer wat op de rails lijkt te hebben. De laatste drie wedstrijden werd er niet meer verloren door het slotlicht van deze klasse. Wentink vindt het lastig in te schatten hoe hij het duel met de Havenkanters moet zien. ‘Zij zullen tot het laatste moment van de competitie blijven vechten. Gezien de resultaten hebben ze geen uitschieters naar beneden meer. Het gaat waarschijnlijk pittig worden.’

* SV BEDUM – DZOH 0-0

No Replies to "Geen goals in duel tussen SV Bedum en DZOH"