NEC Delfzijl pakt punt bij Drenthina

NEC Delfzijl lijkt weer iets van zijn oude glans te hebben teruggevonden. Ook Drenthina ondervond dat de Delfzijlster fusieclub, ondanks de nog steeds penibele situatie, niet meer als het slachtvee van de 2e Klasse J gezien moet worden. Afgelopen najaar wisten de Drenten nog met 0-2 van de Havenkanters te winnen. In eigen huis bleef de nummer zeven van de ranglijst op een doelpuntloze remise steken.

De bezoekers lieten het initiatief aan de thuisclub en ving de Drenten rond de middenlijn op. NEC Delfzijl zorgde dat de linies kort op elkaar stonden en dat er weinig ruimte werd weggegeven. Drenthina had het daar moeilijke mee en wist amper een fatsoenlijke kans te creëren. Bij balbezit probeerden de Delfzijlsters snel te schakelen. In de eerste helft liet de nauwkeurigheid te wensen over. De passing klopte niet en er werd door de spitsen te vaak naar een verkeerde oplossing in de loopacties gezocht.

Tijdens de thee gaf interim-coach Fred Hansen aan dat zijn ploeg meer geduld moest hebben, de organisatie vast moest houden en aan de bal nauwkeuriger moest zijn. De bedoeling was om Dion Zimmermann en Nino Tualena meer aan de bal te krijgen. Die opzet lukte na de doelwisseling vrij aardig. Het spel werd beter, de ploeg stond goed en gaf nog steeds niets weg.

Sterker nog, het laatste kwart van de wedstrijd was het zelfvertrouwen dusdanig gegroeid dat men het aandurfde om vol voor de winst te gaan. Verdediger Niels Boersema werd naar de kant gehaald en met Jeffrey Roeters kwam er een extra aanvaller binnen de lijnen. Er kon nu meer druk op het doel van Drenthina uitgeoefend worden en het was Bram Mulder die een grote kans kreeg om NEC Delfzijl aan de leiding te brengen. Hij schoot op een meter of tien van het doel echter tegen de al op de grond liggende keeper aan, in plaats van het leer wat hoger te tillen.

Het bleef uiteindelijk bij de brilstand en Hansen was na afloop van mening dat zijn ploeg zichzelf te kort had gedaan. ‘Waar we vorige week misschien een punt teveel hebben gekregen, waren het er nu twee te weinig’, vond de coach na afloop.

Opvallend feit was dat Djael Tualena als rechtsback een meer dan verdienstelijke wedstrijd had gespeeld. Hansen had hem de afgelopen week bij de A-selectie gevoegd en Tualena voldeed prima. Zaterdag wacht NEC Delfzijl de thuiswedstrijd tegen SV Bedum. Afgelopen najaar werd in Bedum met 1-0 verloren, dus er valt nog wat goed te maken op het sportpark Centrum. Hansen verwacht een moeilijke wedstrijd. ‘Het schijnt ene goeie ploeg te zijn. Maar goed, elke tegenstander is lastig. En toch heb ik de afgelopen weken geen ploegen gezien die ons zomaar even weg dachten te spelen. Als we de discipline hebben om te spelen zoals nu, kunnen wij het veel tegenstanders lastig maken. Punten pakken tegen teams als SV Bedum, Gorecht en LTC zijn voor ons een bonus. Daarna komen de duels waarin we drie punten moeten pakken.’

No Replies to "NEC Delfzijl pakt punt bij Drenthina"