SC Loppersum veegt SC Stadspark van het veld

Laat zien dat je durft te voetballen. Die boodschap gaf trainer David van der Kam van SC Loppersum zijn mannen mee voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen SC Stadspark. Nou had de oefenmeester daar wel een aardig duel voor uitgezocht, want de Stadjers staan voorlaatste in de 3e Klasse C van het zaterdagvoetbal. Het werd dan ook een ongelijke strijd aan de Bosweg in Loppersum. De gasten werden met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Lef, durf, initiatief tonen en de bal het werk laten doen. Dat waren de steekwoorden van Van der Kam. De voorgaande weken had hij zijn ploeg vooral vanuit de counter zien voetballen. Niet zonder succes, maar nu moest het anders gebeuren. De intentie van de thuisploeg was goed in het eerste bedrijf, de uitvoering liet te wensen over. Met name voorin was SC Loppersum niet scherp genoeg. De finesse ontbrak in de eerste aanname en de eindpass.

Het was vanaf het eerste fluitsignaal wel duidelijk dat SC Stadspark grote moeite zou krijgen om het tempo bij te benen. De enige strohalm waar ze zich aan vast konden klampen, was dat de Lopsters vrij lang nodig hadden om het duel open te breken. Er waren teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Dat gebeurde dan ook pas in de 40e minuut toen Rik Buikema het nylon in beweging wist te krijgen: 1-0.

Na de doelwisseling werden de ruimtes groter en werd het voor de gastheren slechts een kwestie van afmaken. De kansen stapelden zich op en het had er alle schijn van dat men ergens borden met eenrichtingsverkeer had geparkeerd. SC Stadspark moest achteruit. Hoewel er beter werd gespeeld dan de afgelopen weken, viel er nog veel te verbeteren aan het spel van SC Loppersum. Het was dat SC Stadspark de thuisclub alle mogelijkheden gaf om de bal rond te laten gaan. Iedere andere tegenstander zou er waarschijnlijk scherper op hebben gezeten.

Na een herstel dat weken lang heeft geduurd, mocht Jordy Potma ook weer speelminuten maken. Dat gold ook voor Bjorn Schutter en Hugo Beukema. Zij kwamen in het veld voor Joris Jurna, Max Makken en Rolf Oosterhuis. Het was overigens Jeffrey Leegstra die na de pauze de marge verdubbelde (2-0) en daarna door Diederik Dijk werd vervangen. In een tijdsbestek van amper tien minuten werden de Stadjers volledig ontmanteld.

Diederik Dijk zorgde met twee treffers voor een 4-0 tussenstand en vervolgens liet Jordy Potma zich ook nog feliciteren: 5-0. Jacob Havinga voltooide het halve dozijn, waarna een schot van Diederik Dijk via een Stadjer tegen het nylon belandde: 7-0. Peter Heeres was de laatste die de kapot geschoten defensie van SC Stadspark wist te verschalken: 8-0.

Achteraf was Van der Kam tevreden met de manier waarop zijn ploeg de boodschap had opgepikt. ‘Als je een wedstrijd zo domineert is dat mooi om te zien. Het biedt aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie. Qua uitvoering zijn er nog wel wat verbeterpunten. We maken het onszelf en onze teamgenoten soms onnodig lastig. Dat moet er de komende weken uit’, vindt de coach.

Komend weekeinde wacht SC Loppersum de uitwedstrijd tegen Aduard 2000. Dat heeft nog een appeltje te schillen met SC Loppersum, want de eerste confrontatie eindigde eerder dit jaar in een 5-0 zege voor de Lopsters. ‘Dat wordt weer alle zeilen bijzetten. We zullen overal op het veld qua uitvoering weer een stukje beter moeten worden om een goed resultaat te boeken’, aldus Van der Kam.

* SC Loppersum – SC Stadspark 8-0 (1-0). Rik Buikema 1-0; Jeffrey Leegstra 2-0; Diederik Dijk 3-0; Diederik Dijk 4-0; Jordy Potma 5-0; Jacob Havinga 6-0; Diederik Dijk 7-0; Peter Heeres 8-0.

No Replies to "SC Loppersum veegt SC Stadspark van het veld"