Verrassende zege Holwierde op bezoek bij HFC ’15

Holwierde heeft vriend en vijand verbaasd doen staan door HFC ’15 op eigen veld op een 0-3 nederlaag te trakteren. Een onverwachte surprise van de mannen van Eddy Tuik, die zeker niet onverdiend was te noemen. Op de beginfase na, toen de gastheren ook wel wat mogelijkheden kregen, was Holwierde namelijk de betere van de twee geweest.

Holwierde wilde wel voortborduren op het succes van een week eerder, toen in eigen huis met Omlandia werd afgerekend. En het bleek dat de mannen van Tuik de smaakt te pakken hadden gekregen. Zoals gezegd, gastheer HFC ’15 begon beter aan het duel maar wist daar geen voordeel uit te halen. De bezoekers kregen steeds meer grip op de tegenstander en dus de wedstrijd.

Na een dikke twintig minuten spelen brak Holwierde de wedstrijd open. Bram Geurtsen kwam op rechts goed door en leverde een prima voorzet af die door Robbie ten Hove tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-1. Tien minuten later werd de marge verdubbeld. Tim Visscher stuurde de rappe Jurelly Torbed op avontuur en die scoorde beheerst 0-2. Niet veel later had hij zijn tweede van de middag kunnen maken. Het puntertje dat hij schuin voor het doel van HFC ’15 van zijn voet liet vertrekken, viel echter ten prooi aan de goalie.

Vlak voor rust dacht Holwierde opnieuw te scoren. Jurelly Torbed wist een duel met de Hoogkerker doelman te winnen en verstuurde een pass richting Koen Tuil. Die pakte het cadeautje uit, maar zag vrijwel meteen daarna dat er door de assistent-scheidsrechter van HFC ’15 werd gevlagd vanwege buitenspel. De fluitist van dienst vond dit zeer onwaarschijnlijk, maar besloot tot een compromis door dan maar voor een overtreding op de keeper te fluiten.

Mocht HFC ’15 tijdens de thee nog snode plannen hebben gesmeed, dan konden deze al snel de prullenbak in. Binnen zes minuten na de hervatting scoorde Jurelly Torbed namelijk uit een pass van Christian van der Broek: 0-3. Kansen om de score verder uit te breiden waren er daarna zeker. Zelfs laatste man Peter Wassing verscheen nog ene keer alleen voor de neus van de Hoogkerker goalie, maar wist het doel niet te doorboren. Doelman Wouter Kingma onderscheidde zich een kwartier voor het einde nog even door op fabuleuze wijze een afstandsschot uit de kruising te tikken.

Holwierde kon na afloop met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Net als in eigen huis (zie foto) had men HFC ’15 opnieuw aan de kant weten te zetten. De Holwierders hadden tevens laten zien wat ze in huis hebben als het eenmaal goed marcheert. Op het eigen sportpark Katmis kan het keurkorps van Tuik er een goed vervolg aan vast knopen. Dan komt FC Zuidlaren op bezoek. Dat wist in eigen huis ternauwernood met 1-0 te winnen en  dus staat er nog een rekening open.

* HFC ’15 – Holwierde 0-3. Robbie ten Hove 0-1; Jurelly Torbed 0-2; Jurelly Torbed 0-3.

No Replies to "Verrassende zege Holwierde op bezoek bij HFC '15"