Winst voor wisselvallig DRC Phoenix

Het Delfzijlster DRC Phoenix heeft niet zijn beste wedstrijd afgeleverd, maar kwam wel met de winst op zak terug van de confrontatie met Sneek. In de stad van de waterpoort werd met slechts één punt verschil van de gastheren gewonnen.

Het werd een duel met vele gezichten. Sneek begon overdonderend en DRC Phoenix moest de hele wedstrijd in de achtervolging. De Havenkanters bleken in de beginfase totaal niet bij de les te zijn. Simpele ballen werden niet gevangen en tackles werden veel te gemakkelijk gemist. Een ruime achterstand was het gevolg.

Waar het niet aan schortte bij DRC Phoenix was veerkracht. De ploeg uit Delfzijl kwam terug in de wedstrijd door enkele imposante runs van Merijn Brouwer die langzaam maar zeker zijn oude niveau weer begint te halen. De sterke runs van Brouwer in combinatie met de behendige Christiaan Buist bezorgde de verdediging van Sneek veel hoofdbrekens. In deze sterke periode van DRC Phoenix was het juist nu Sneek dat even een mindere fase leek te hebben. Door goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mensen in de lijn, allemaal gecoördineerd door de sterk spelende Tirza Boerma, kwam DRC Phoenix weer terug in de wedstrijd.

De slotfase van dit knotsgekke, maar voor de supporters vermakelijke duel was eigenlijk een combinatie van het voorgaande. Het ene moment leek Sneek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een paar minuten later was DRC Phoenix de bovenliggende partij. Uiteindelijk wisten de Delfzijlsters een zwaarbevochten 50-49 over de streep te trekken en stijgt men door de overwinning een plekje op de ranglijst.

No Replies to "Winst voor wisselvallig DRC Phoenix"