SC Scheemda wint midweeks van ZNC

SC Scheemda heeft de inhaalwedstrijd tegen ZNC met 0-3 weten te winnen. Het duel moest, in verband met de verlichting, op het tweede veld van de Zuidbroek Noordbroek Combinatie worden gespeeld.

Voor ZNC lag er een leuke uitdaging te wachten, want winnen van de nummer twee van de ranglijst is altijd bijzonder. SC Scheemda zou daar niet zomaar aan meewerken. Het had hele andere belangen. De strijd om de titel is het enige dat telt binnen het team van trainer Gerrie Drent. En winnen van ZNC was daarbij een must.

De gasten begonnen prima aan het duel. De thuisclub had erg veel moeite om goed aanvallend voetbal op de mat te leggen. Het regende geen kansen, maar SC Scheemda kwam wel snel en ook terecht aan de leiding. Een steekbal van Dominiek Steeman had de juiste snelheid en richting waardoor de rappe Niek Smit in de 6e minuut alleen op de doelman kon afstormen. Hij bleef beheerst, omzeilde de goalie en tekende voor 0-1.

Door in het vervolg van de eerste helft geen goede eindpass meer te produceren, bleven grote kansen verder uit. ZNC kreeg een mogelijkheid na een botsing tussen keeper Rik Elzer en rechtsback Bob Kellendonk, maar Rick Hensens haalde de bal vakkundig voor de doellijn weg.

Na de doelwisseling kreeg SC Scheemda beduidend meer kansen om afstand van de gastheren te nemen. In de 52e minuut was het Jarik Bleeker die Niek Smit vrij voor de goalie van ZNC wist te zetten. Smit tekende koelbloedig voor zijn tweede van de avond: 0-2. In de periode daarna kregen de Scheemders een drietal mogelijkheden om verder weg te lopen, maar de teller bleef vooralsnog op twee staan. De thuisclub probeerde dichterbij te komen, maar had het vizier ook niet op scherp staan.

De sportieve wedstrijd leverde in de 93e minuut toch nog een doelpunt op. Ramon Ab stak vanaf het linker-verdedigingsblok het hele veld over en stelde Jarik Bleeker in staat om ook een duit in het zakje te doen: 0-3. Dat zou meteen de eindstand worden.

Gerrie Drent was na afloop zeer tevreden: ‘De spelers moeten het toch maar weer even doen op zo’n doordeweekse avond. Met name het creëren van kansen en het vasthouden van de nul zijn aspecten die we meenemen naar de zware thuiswedstrijd van zaterdag tegen Bargeres.’

De Drenten staan vijf punten achter op SC Scheemda en zullen er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. Het is overigens nog niet zo lang geleden dat beide teams elkaar voor het eerst in de competitie tegen kwamen. Dat was vorige maand. Toen werd het op de thuisbasis van Bargeres 0-3 voor SC Scheemda. Niek Smit, Tom Knollema en Thijs Heeg waren toen de doelpuntenmakers.

* ZNC – SC Scheemda 0-3 (0-1). Niek Smit 0-1; Niek Smit 0-2; Jarik Bleeker 0-3.

No Replies to "SC Scheemda wint midweeks van ZNC"