Gehavend GEO ziet problemen alleen maar groeien

De confrontatie tussen Stedum en het Garmerwolder GEO is enkele uren voor de aftrap van het duel alsnog geschrapt. Oefenmeester Leendert Nieborg van de Garmerwolders is niet in staat gebleken om, als gevolg van corona-besmettingen en blessures, een representatief en bovenal competitief elftal op de been te krijgen. ‘We betalen als kleine vereniging nu de tol van een overvol programma’, zegt Nieborg.

Nieborg kondigde het na de midweekse confrontatie met Corenos (2-4) al min of meer aan dat het heel moeilijk zou gaan worden om voldoende spelers op te trommelen die voor de uitwedstrijd tegen Stedum ingezet zouden kunnen worden. In het duel met Corenos was het al behelpen geblazen en moest er een beroep worden gedaan op mensen die al lang en breed afscheid hadden genomen, ongetraind waren, of met allerlei pijntjes rondliepen. ‘Het kan maar zo zijn dat we donderdagavond niet eens gaan trainen’, liet de coach aan het begin van de week al weten.

En dat is dan ook daadwerkelijk niet gebeurd. ‘Na de wedstrijd tegen Corenos kregen we er alleen maar meer blessures bij’, zegt Nieborg en somt een rijtje namen op van spelers die normaliter in de basis hadden gestaan. De meest prominente zijn uiteraard de aanvallers Alex Sarfo en de gemakkelijk scorende Bart van der Tuuk. Daarnaast kan er bijvoorbeeld geen beroep worden gedaan op Patrick en Pieter van Zanten, Erik Kappetijn, Niek Bosgraaf, Rolf van der Tuuk en Tjeerd Drabe. ‘Als je alles op een rijtje zet hou ik maar negen spelers over. Ik hoop dat sommige blessures een beetje meevallen, maar hou mijn hart vast voor het eerstvolgende duel tegen SGV’, zegt Nieborg.

Uiteindelijk werd, in overleg met het bestuur van de club, besloten om de KNVB in te lichten en te melden dat GEO niet naar Stedum zou afreizen. Daarmee is de kans vrij groot dat de Garmerwolders een boete en drie punten in mindering krijgen opgelegd. ‘Daar zijn we ons als vereniging terdege van bewust en nemen we op de koop toe. Natuurlijk willen we niets liever dan voetballen, maar we hoeven echt niet te promoveren en degraderen kan niet. Dus waar maken we ons druk over. De gezondheid van onze jongens is veel belangrijker. Spelers krijgen geen tijd meer om te herstellen en ja, dan houdt het een keer op.’

GEO is een van de verenigingen met een selectie die qua leeftijd boven de dertig jaar zit. Bart van der Tuuk, Tim van de Belt, Bastiaan Drabe, Pieter van Zanten (35), Diederik Top (36) en Hielke Stuivenberg (37) zijn de ‘senioren’ van de Garmerwolders, die dringend behoefte hebben aan verjonging. GEO had zich voor aanvang van het seizoen al vrijwillig uit de vierde klasse teruggetrokken, in de hoop dat men in de vijfde klasse nog wat potten kon breken. Nu het in het resterende deel van de competitie alleen maar lastiger wordt om een volwaardig elftal op de been te brengen, wordt er voorzichtig aan andere scenario’s gedacht. ‘Er zal gekeken moeten worden of we er spelers bij kunnen krijgen, op welke manier dan ook. Als dat niet lukt, vrees ik dat de situatie onhoudbaar wordt en dat we de reserveklasse ingaan’, besluit Nieborg.

No Replies to "Gehavend GEO ziet problemen alleen maar groeien"