Derby in Wagenborgen eindigt onbeslist

In Wagenborgen was het zaterdag derby-day. Op het kunstgras van Wagenborger Boys vond namelijk de clash plaats tussen de plaatselijke trots en de voetballers van Siddeburen, het dorp dat hemelsbreed nog geen vijf kilometer verderop ligt. Een ontmoeting van spelers die collega’s en vrienden zijn, waarbij een aantal zelfs samen in het zelfde zaalvoetbalteam uitkomen dat zijn thuisbasis in Siddeburen heeft. De krachtmeting op het Wagenborger sportpark zou in een remise eindigen.

Siddeburen is dit seizoen een goede middenmoter, Wagenborger Boys moet zich tot het uiterste inspannen om uit de onderste regionen weg te komen. De gasten wisten op paasmaandag van Stedum te winnen, terwijl Wagenborger Boys een dag later van GEO had verloren. Beide elftallen begonnen in hun vrijwel sterkst denkbare opstelling en maakten er een heerlijke wedstrijd van. Het bleef tot aan de laatste seconden spannend met kansen voor beide teams om het duel naar zich toe te trekken.

Vanaf de eerste minuut speelde Wagenborger Boys met veel druk op de balen was men messscherp in de duels. Die instelling leverde de gastheren dan ook een voorsprong op. Erik Kort verstuurde een dieptepass richting Johan Lubbers, die vervolgens alleen op het Siddebuurster doel af stormde en beheerst raak schoot: 1-0. Daarmee was het spel wel op de kar gezet en moest Siddeburen vol aan de bak. Er werden pittige duels uitgevochten, waarbij het nooit uit de klauwen liep, mede dankzij het goede optreden van fluitist Hamstra, die na afloop erkende dat hij een van de leukste wedstrijden uit zijn carrière had gefloten. Hij deelde vier gele kaarten uit, waarvan er drie op het conto van Siddeburen kamen te staan.

Hoewel er bij vlagen prima werd gecombineerd, was het niet altijd even goed voetbal dat beide teams lieten zien. Maar er ontspon zich wel een aantrekkelijke en vooral open wedstrijd, dus hoefden de toeschouwers zich niet te vervelen.

Na de thee had de thuisclub de controle over het duel, maar moest het wel toestaan dat Siddeburen een aantal mogelijkheden kreeg. Goalie Jochem Smit voorkwam met een aantal knappe reddingen dat de gasten langszij zouden komen. Siddeburen wenste zich niet bij de feiten neer te leggen, voerde de druk op en kreeg in de 80e minuut wat het wilde. Max Bulthuis was de gevierde man nadat hij de gelijkmaker had weten te produceren: 1-1. Vlak daarna had Wagenborger Boys andermaal op voorsprong moeten komen, maar de inzet van Erik Kort werd gepareerd. Zo eindigde de derby onbeslist en dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Het bleef daarna nog lang gezellig op het Burgemeester van Kampen Sportpark.

* Wagenborger Boys – Siddeburen 1-1 (1-0). Johan Lubbers 1-0; Max Bulthuis 1-1.

No Replies to "Derby in Wagenborgen eindigt onbeslist"