Gehavend SV TEO geen partij voor Corenos

Op een hobbelig veld in Ten Post heeft Corenos weinig moeite gekend met thuisclub SV TEO. De koploper in 5E stapte na negentig minuten van het veld met een half dozijn treffers op zak en wist door de overwinning weer een mooie stap te zetten richting de titel, die de ploeg van trainer Marco Pesiwarissa bijna niet meer kan ontgaan.

Vanaf de eerste minuut van het duel was het eenrichtingsverkeer richting het doel van SV TEO, dat overigens wel een aantal basisspelers zag wegvallen. Emiel Kruger, Jarno Kruger, Henk Jan Kooistra en Aart Reitsema ontbraken op het appél. De thuisclub probeerde de schade zo beperkt mogelijk te houden en stond zeer compact opgesteld. Corenos wist zich daar aanvankelijk geen raad mee. Het speelde in een veel te laag tempo, was slordig in de passing en bewoog veel te weinig. Door het gesloten spel van SV TEO zochten de gasten het vooral over de flanken bij de backs Anne-Jan ten Harkel en Raymon Balkema. Daar lag de ruimte en vandaar moesten de voorzetten komen. In de 9e minuut was het echter Kevin Haan die vanaf rechts een bal verstuurde die door Germen Tamsma werd verzilverd: 0-1.

Corenos bleef het spel daarna domineren en SV TEO wist er slechts sporadisch uit te komen omdat de gasten af en toe iets te simpel balverlies leden. Echt gevaarlijk wisten de Ten Posters echter niet te worden. Na de doelwisseling kon er zelfs geen enkele uitgespeelde kans genoteerd worden.

In de 22e minuut ontstond er op het middenveld een duel, waaruit Jordan Muller een diepe bal wist te geven. Ten Poster Jurrie de Boer wilde het leer wegwerken, maar lepelde de bal over keeper Florian Verduin in het eigen doel: 0-2. Omdat SV TEO bleef volharden in het compacte spel, probeerde Corenos ook van afstand het doel van de gastheren onder vuur te nemen. De ballen verdwenen echter naast of over en dus konden beide teams aan de thee zonder dat er nog een keer gescoord zou worden.

Het publiek had na de doelwisseling amper zijn plek langs de zijlijn weer ingenomen of het was al weer raak. Lars Baar anticipeerde goed op een steekbal van Raymon Balkema. Hij kwam vanaf de linkerkant naar binnen toe en schoot het speeltuig snoeihard in de kruising: 0-3. Doordat Corenos daarna een tandje langzamer ging spelen, zat er weinig tempo in het vervolg van de wedstrijd en speelde SV TEO nog defensiever om meer tegentreffers te voorkomen. Dat zou ze niet lukken.

De diepe loopacties van Anne-Jan ten Harkel werden na 55 minuten beloond met een doelpunt. Op aangeven van Jordan Muller schoot hij vanaf een meter of vijfentwintig de bal in de verre hoek voor 0-4. Voor Pesiwarissa was toen het moment aangebroken om zijn wissels ook speelminuten te gunnen. Als eerste kwam Marcel Dijkstra in het veld voor Raymon Balkema. Dijkstra bood invaller Tim Uil een mooie gelegenheid om ook tot scoren te komen en het schot dat Uil van zijn voet liet vertrekken mocht er zijn. De bal verdween vanaf een meter of zestien hard in het dak van het doel: 0-5. Vlak voor het einde was het een andere invaller die scoorde. Sven Knot, die eerder een doelpunt afgekeurd had zien worden, was nu wel succesvol nadat hij van een keepersfout van Verduin had geprofiteerd: 0-6.

Het werd al met al een zakelijke overwinning voor Corenos, dat geen enkele moeite met SV TEO had gehad. ‘Ik heb aan het begin van het seizoen geroepen dat de ploeg met de breedste selectie de meeste punten gaat pakken en dat doen we nu ook. Wij hebben zoveel spelers tot onze beschikking dat we wekelijks vijf of zes mensen moeten teleurstellen. Zij gaan dan met het tweede team mee, maar zijn zeker net zo belangrijk voor het eerste elftal. Dat hebben ze al wel laten zien. We focussen ons nu op Ezinge. De laatste weken is het voetbal niet goed, maar pakken we wel de punten. Dat is ook een kwaliteit. Er zijn maar weinig ploegen die en kunnen voetballen en keihard met elkaar willen werken. Wij kunnen dat wel en als het voetballend dan wat minder gaat? Dan moet het maar op karakter’, aldus Pesiwarissa.

* SV TEO – Corenos 0-6 (0-2). Germen Tamsma 0-1; 0-2 (eigen doel); Lars Baar 0-3; Anne-Jan ten Harkel 0-4; Tim Uil 0-5; Sven Knot 0-6 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Gehavend SV TEO geen partij voor Corenos"