SGV rekent eenvoudig af met thuisclub GEO

SGV heeft in Garmerwolde op overtuigende wijze afgerekend met thuisclub GEO. Al vroeg in de wedstrijd wees scheidsrechter Roland de Ruijter naar de stip nadat Stan van den Berg werd getoucheerd en daardoor kenden de bezoekers een goede start. GEO probeerde het wel, maar wist geen vuist te maken.

Een goed begin is het halve werk heet het vaak en dat gold zeker voor SGV. Op voorhand hadden ze veel weerstand van GEO verwacht, maar als je al binnen enkele minuten vanaf elf meter mag aanleggen, kun je de wedstrijd niet beter beginnen. Aanvoerder Jos Hoeksema schoot de penalty, veroorzaakt door Sebastiaan Drabe, achter doelman Oscar Heslinga en maakte dat GEO vanaf de beginfase al achter de feiten aan liep: 0-1.

SGV had in de eerste helft de wind letterlijk en figuurlijk in de rug. Na een kwart wedstrijd was het druk voor het doel van GEO, dat niet alert genoeg ingreep, maar waar Jos Hoeksema en Luca van Loenen niet van wisten te profiteren. De in goede vorm verkerende Jelte Bos wist echter het laatste zetje te geven en de voorsprong van de gasten te verdubbelen: 0-2. Ondanks nog een aantal kansen werd dit ook de ruststand. Stan van den Berg wist een identieke situatie als een week eerder tegen Noordpool UFC nu niet doeltreffend af te ronden en Jos Hoeksema werd een minuut voor rust gestuit door Oscar Heslinga. Op een kleine kans na van Bart van der Tuuk wist de gehavende thuisploeg niet tot grote mogelijkheden te komen.

Met de wetenschap dat GEO onlangs tegen Corenos nog had laten zien dat het over veel veerkracht beschikt, een 0-3 ruststand werd toen teruggebracht tot 2-3, en het voordeel van de wind, was coach Marcel Joostens van SGV er nog niet gerust op. Hij besloot daarom Sander Dijkstra direct na rust uit de dug-out te sturen voor een warming-up. Het was in de 51e minuut Stan van den Berg die voor het eerste gevaar in de tweede helft zorgde, maar oog in oog met goalie Oscar Heslinga kwam hij niet tot scoren. De doelman kwam als winnaar uit het duel.

Nog geen minuut later was het aan de andere kant SGV dat goed wegkwam nadat een inzet van Laurens van der Kamp het aluminium boven Marijn Jager raakte. In de 67e minuut was GEO bijna trefzeker, maar de doelpoging van Alex Sarfo verdween nipt over de kruising. Bij SGV werd er met succes gewisseld. Sander Dijkstra verving de moegestreden Stan van den Berg en binnen een minuut wist de jonge invaller de 0-3 voor zijn rekening te nemen. Goed voorbereidend werk van Jos Hoeksema, die de bal verlengde, ging hier aan vooraf en Dijkstra schoot beheerst raak.

In de 78e minuut hadden de rollen omgedraaid kunnen worden, maar Dijkstra besloot voor eigen succes te gaan. Dit resulteerde in een bal op de paal. Een bijna gelijkwaardige situatie als bij de derde goal deed zich in de 82e minuut voor. De nog maar koud in het veld staande Hendrik Boven, hij verving Hoeksema, speelde de bal de diepte in op de opkomende Dijkstra. Onder druk van laatstgenoemde was het Robert Bleeker die de bal achter zijn eigen doelman tikte: 0-4.

Het slotakkoord was deze wedstrijd aan de vijf minuten voor tijd debuterende Nik Geertsema, normaal spelend in de JO17. Een voorzet van linksback Jasper Boonstra gaf hem de uitgelezen kans om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt en dat deed hij dan ook: 0-5. Uiteindelijk een ruime overwinning waar men bij SGV op voorhand geen rekening mee had gehouden. Het betekende voor de defensie van de ploeg uit Schildwolde de tweede ‘clean sheet’ op rij.

Marcel Joostens (SGV): ‘We hebben weinig problemen met GEO gehad. Het is natuurlijk mooi dat je al zo snel op voorsprong weet te komen. Dat geeft je een behoorlijke steun in de rug. Dit is een prima overwinning. Omdat we beducht waren voor een wederopstanding van GEO en de wind tegen hebben we wat dingen aangepast. We speelden iets meer ingezakt, maar hadden geen moment het idee dat GEO gevaarlijk zou worden.’

Over het duel tegen Warffum, dat op paasmaandag niet doorging en nu komende dinsdag wordt gespeeld, zegt Joostens; ‘Dat duel is door de voorgeschiedenis natuurlijk wat meer beladen. We hebben het er met de spelersgroep over gehad en een en ander voor kennisgeving aangenomen. We kunnen daar niks meer aan veranderen en zullen dat duel net zo ingaan als alle andere wedstrijden. We spelen natuurlijk wel voor de tweede periode, maar doen daarnaast nog mee voor de bovenste plekken. Op papier zouden we van Warffum moeten winnen, maar wellicht komt er bij onze jonge jongens wat meer spanning op te staan. Ik heb er echter wel vertrouwen in en verwacht dat de groep er klaar voor is.’

Leendert Nieborg van GEO sprak van een terechte nederlaag en had eigenlijk niets anders verwacht. ‘Om een compleet team te formeren zaten er nu ook weer jongens op de bank die nog niet van een blessure zijn hersteld. We zijn alleen maar bezig met het beperkt houden van de schade en speelminuten te geven waar het kan. Het drukke programma werkt daarbij niet in ons voordeel. Dinsdag spelen we al weer tegen Stedum. Het valt allemaal niet mee.’

* GEO – SGV 0- 5 (0-2). Jos Hoeksema 0-1 (strafschop); Jelte Bos 0-2; Sander Dijkstra 0-3; Robert Bleeker (eigen doel) 0-4; Nik Geertsema 0-5.

No Replies to "SGV rekent eenvoudig af met thuisclub GEO"