Stroeve start breekt rugbyers DRC Phoenix op

In de vierde klasse Noord-Oost ontstaat een spannende strijd tussen Drachten en Zwolle om het kampioenschap. Op voorhand was het duidelijk dat voor het team van DRC Phoenix uit Delfzijl een lastige klus te wachten stond in Drachten. Geen loze woorden, want de thuisclub won het duel uiteindelijk met 97-17.

Waar de trainer van Drachten over een grote en fitte selectie kon beschikken, was dit voor de Delfzijlsters een stuk lastiger. De keerzijde van de medaille is dan weer dat jonge spelers uit de jeugdopleiding van Delfzijl kansen krijgen. Dat ze die dan ook benutten laat zien dat er genoeg rugbytalent rondloopt in Delfzijl en omstreken.

Ondanks dat de wedstrijd pas om twee uur werd gespeeld, maakte DRC Phoenix weer eens de welbekende stroeve start. Drachten begon wel scherp en DERC Phoenix keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Zoals wel vaker bij de ploeg uit Delfzijl bleek dat men wel degelijk goed kan rugbyen alleen waren het kleine onnauwkeurigheden waardoor kansen verloren gingen. Deze onnauwkeurigheden gaven daarnaast Drachten ook nog eens de kans om met scherpe tegenaanvallen de score verder uit te breiden.

De aanhoudende druk van DRC Phoenix leek echter ook wat te doen met de ploeg uit Drachten. Veelvuldige overtredingen door te vroeg op te lopen werden door de goed fluitende scheidsrechter bestraft. Tirza Boerma nam een dergelijke penalty snel en zette zo de fly-half van DRC Phoenix aan het werk. De fly-half wist door twee verdedigers heen te breken en met een goede off-load pass Ruan Roux vrij te spelen/ Die wist de laatste meters naar de try-lijn gemakkelijk te overbruggen en zo de eerste try voor DRC Phoenix te scoren. De conversie werd eveneens door de fly-half van de Delfzijlsters raak geschoten en zodoende stonden de eerste zeven punten voor de Noord-Groningers op het scorebord.

Het wedstrijdbeeld begon er wat positiever uit te zien voor de ploeg uit Delfzijl. Men begon beter samen te spelen en in de verdediging wist men Drachten tot veel fouten te dwingen. Na enkele scores van Drachten was het weer Phoenix dat wat terug deed. De pijlsnelle Jaimy Portier werd aan het werk gezet en deze full-back van DRC Phoenix bleek over zoveel snelheid te beschikken dat hij alles en iedereen achter zich liet. De conversie werd door Ruan Roux benut met een technisch moeilijke dropkick.

Naarmate de wedstrijd vorderde. werd het verschil tussen beide ploegen toch weer groter. Drachten bleek fysiek net wat meer in de tank te hebben en liep verder en verder uit. Met een 97-17 overwinning deed Drachten goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Het team van DRC Phoenix heeft een extra week rust om van deze nederlaag te herstellen en zal zondag 8 mei tegen het combinatieteam van Pickwick Players uit Deventer en Rams uit Apeldoorn op sportpark Tuikwerd in Delfzijl spelen.

No Replies to "Stroeve start breekt rugbyers DRC Phoenix op"