Succes voor turnsters bovenbouw VIOS

Annieka Reker, Jennie van Dijk, Yuan Post, Madelief Hendriks, Lobke Kolstein, Marije Tebbens, Tess Zemering en Denise Raat hebben na twee jaar hun eerste turnwedstrijd kunnen turnen. De zes turnsters van de Warffumer vereniging vormden dit weekend in Bellingwolde samen een team in supplement F.

Het team begon sterk op de sprong, waar het zestal allemaal keurige sprongen over de pegasus turnde. Het tweede toestel was de brug. Het inturnen ging bij alle turnsters keurig. Post, Kolstein, Reker en Tebbens turnden een mooie oefening zonder fouten. Hendriks en Van Dijk hadden een val met ophurken. Op balk liet het zestal een mooie oefening zien, met mooie acrobatische elementen en sprongen. Reker moest de balk een keer verlaten na een val met de radslag.

Als laatste turnden de zes meiden op vloer. De vering van de vloer was dermate slecht, dat er een aantal aanpassingen werden gedaan. De oefeningen werden door het zestal mooi op de muziek uitgevoerd. Als team mochten ze het goud in ontvangst nemen. Individueel werd Van Dijk eerste bij de senioren. Bij de junioren ging de eerste plaats naar Post. Reker werd tweede en Hendriks vierde. Bij de jeugd eindigde Tebbens als derde en Kolstein als vijfde.

Zemering vormde samen met drie turnsters van MGV Middelstum een team in niveau 4. Zemering had wat last van haar hiel en twijfelde over deelname. Ze kwam met de gedachten om één toestel te gaan turnen, maar uiteindelijk besloot ze om toch alles te gaan turnen. Ze begon sterk op sprong met twee keurige sprongen over de pegasus. Op balk turnde ze mooi met een hele hoge salto af. Ondanks de zenuwen turnde ze zonder val op de balk. De afsprong werd nog aangepast in verband met haar pijnlijke hiel. Als laatste betrad ze de vloer waar ze een hele mooie oefening liet zien. Samen met haar team pakte ze het zilver en individueel het goud.

Raat turnde in de laatste wedstrijd in de categorie senior D. De voorbereiding door corona en een lange blessure waren zeer minimaal, maar de 19-jarige besloot er het beste van te maken om zo haar turncarrière met een mooie wedstrijd af te sluiten. Het verliep echter niet helemaal zoals gepland. Door de slechte vering van de vloer lukte het Raat niet om alles goed uit te voeren. Op sprong liet ze twee keurige sprongen zien. Op de brug ging het inturnen heel goed, ondanks een klein foutje tijdens de oefening die goed werd opgelost. Het laatste toestel was de balk. Ze maakte een val met de opsprong, maar turnde daarna een keurige en strakke oefening. Raat eindigde op de achtste plaats.

De acht turnsters hadden het volgens de staf ‘super gedaan’ en hebben zich door de resultaten alle acht geplaatst voor de finale op 21 mei in Wildervank.

No Replies to "Succes voor turnsters bovenbouw VIOS"