Winnend Ezinge revancheert zich op Stedum

Met de blamage van de uitwedstrijd (8-2) tegen Stedum nog in het achterhoofd, moest Ezinge nu in eigen huis tegen de geelzwarten aantreden. Hoewel het niet eenvoudig ging, wist het team van trainer Ronald Bouwma zich in ieder geval te revancheren voor de smadelijke nederlaag. In Feerwerd werd het 2-1 voor de thuisclub.

De gastheren begonnen furieus aan de tweestrijd. Binnen vier minuten lagen er al twee goals in het Stedumer mandje. Nick Rosema opende de score met een droge knal op aangeven van Wiebe Leistra: 1-0. Laatstgenoemde was daarna ook de aangever bij het tweede doelpunt door een vrije trap op het hoofd van Jasper Dijkstra te leggen: 2-0.

Het betekende een bliksemstart voor Ezinge, die veel beloofde voor het vervolg van de wedstrijd. Dat viel echter tegen, want het niveau daalde na die vroege treffers al snel. Jasper Dijkstra, Nick Rosema en Daan Douwsma, hij struikelde over de bal op zijn weg naar het Stedumer doel, lieten na om de Ezingers al in een vroeg stadium op afstand te schieten. Tot aan de rust werd er dan ook niet meer gescoord.

Na de doelwisseling had Stedum de wind in de rug en gingen de gasten verwoed op jacht naar de aansluitingstreffer. Ezinge bleef echter dreigender, maar miste in de eindfase van de aanvallen de nodige scherpte. Vlak nadat een treffer van Wiebe Leistra wegens buitenspel was afgekeurd, kwam Stedum enigszins fortuinlijk dichterbij. Een voorzet van Bard Dekker verdween, gedragen door de wind, ineens in de verre hoek, buiten bereik van doelman John Nooren: 2-1.

Stedum perste er nog een behoorlijk slotoffensief uit en voor de thuisclub was het billenknijpen geblazen, maar uiteindelijk kon Ezinge opgelucht van het veld stappen. De buit was binnen en daarmee had de ploeg van trainer Ronald Bouwman zich in ieder geval gerevancheerd voor het pak slaag dat men eerder dit seizoen in Stedum toegediend had gekregen. Overigens was scheidsrechter Zijl uit Assen in Feerwerd de beste man van het veld. Hij zat overal kort bij en floot zeer overtuigend.

* Ezinge- Stedum 2-1 (2-0). Nick Rosema 1-0; Jasper Dijkstra 2-0: Bard Dekker 2-1 (foto: Ite Wiersema).

No Replies to "Winnend Ezinge revancheert zich op Stedum"