Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we weer als vanouds in de hoogste klasse van het regionale voetbal, waar Winsum acteert. Daarna kijken we een trapje lager, waar slotlicht NEC Delfzijl drie punten aan het totaal wist toe te voegen. In de 3e Klasse C scoorden SC Loppersum en Noordwolde er vrolijk op los en verloor Holwierde de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 en twee spelers vanwege een rode kaart. Middelstum heeft na de overwinning op RZ Baflo in 4C koploper Niekerk weten te achterhalen en verrassend kan de winst van SV De Heracliden op Lycurgus worden genoemd. Zeester had zich in 5C heel wat voorgesteld van de wedstrijd tegen Noordbergum, maar werd compleet zoek gespeeld. Over verrassingen gesproken? Eenrum steeg in 5E boven zichzelf uit en verpulverde Warffum. VVS Oostwold liet dure punten liggen in de uitwedstrijd tegen Bargeres. In het zondagvoetbal moet Siddeburen ineens weer over de schouder kijken en verloren Usquert en SV Woltersum vrij fors. Tot spelers van de week bombarderen we Jesse Hijlkema (Noordwolde) en Bobo Miedema (Eenrum) die beiden een hattrick wisten te scoren.

1e Klasse E Zaterdag
DRACHTSTER BOYS – WINSUM  1-0
Eersteklasser Winsum heeft de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys verloren. Een treffer van de gastheren bleek voldoende om een driepunter te kunnen bijschrijven. De kansen om in ieder geval met een gelijkspel terug te keren waren er wel voor het team van trainer Bert Vos, maar de Winsumers waren niet gelukkig in de afwerking.

Namens Winsum dacht Tim Hoff te profiteren van goed voorbereidend werk van Tijs Mulder, maar was te laat om de beloning te incasseren. Na goede mogelijkheden van de thuisclub, waarbij Wouter Meijer een keer al zijn talenten als keeper moest tonen, kreeg Stan Buikema de grootste kans om Winsum aan de leiding te brengen. Alleen voor doelman Emile Peters kwam hij echter niet tot scoren.

Hoff had zich na de thee wat meer voorgesteld van een schot dat voorbij de tweede paal vloog, maar ook Drachtster Boys liet zich niet onbetuigd. In de 62e minuut zorgde Lesley van Loon voor de 1-0. Hoewel Winsum aanvallend wisselde, waarbij Steffen Vader het veld verliet voor Sven Rosevink en Tijs Mulder het veld moest ruimen voor Nick Lukassen, wisten de bezoekers het tij niet meer te keren. Drachtster Boys verzuimde de marge te verdubbelen, toen men voor een leeg doel te lang treuzelde en Wouter Meijer net genoeg tijd kreeg om een tegengoal te voorkomen. Het zou bij die ene treffer blijven en dus keerde Winsum met lege handen terug richting het hogeland.

2e Klasse J Zaterdag
FC MEPPEL – NEC Delfzijl 3-4
NEC Delfzijl heeft gedaan wat het moest doen. Om de hoop op klassebehoud levend te houden zou thuisclub FC Meppel verslagen moeten worden. En dat gebeurde dan ook, al dreigde dat bijna nog mis te gaan. De winnende treffer kwam pas in de extra tijd tot stand.

De ploeg van interim-coach Fred Hansen begon gehavend aan het duel in Meppel. Vooral in verdedigend opzicht moesten er concessies worden gedaan. Toch begonnen de Havenkanters goed aan de wedstrijd. FC Meppel probeerde veel met de lange bal te werken, terwijl NEC Delfzijl de snelheid van de aanval in de omschakeling zocht. Na een kwartier spelen was het raak. Edwin Hodzic werd op rechts weggestuurd en bereikte bij de tweede paal Bram Mulder, die goed inschoot: 0-1.

Kort na die treffer dook FC Meppel gevaarlijk op in het strafschopgebied van de gasten en ging Nick Koolhof in de fout. Hij tikte een van de aanvallers licht aan en die ging vervolgens maar al te graag liggen. De toegekende strafschop werd door Brian van der Zweerde benut: 1-1. Vlak voor de thee wist NEC Delfzijl andermaal op voorsprong te komen. Quirijn Boelens kopte raak uit een corner: 1-2. Met die stand dachten de Delfzijlsters de rust wel te halen, maar niets bleek minder waar. De gastheren wisten namelijk na een corner de achterstand weer weg te poetsen door toedoen van Hugo Bisschop. Verdedigend zag NEC Delfzijl er op dat moment niet goed uit: 2-2.

Het tweede bedrijf ging lange tijd gelijk op. NEC Delfzijl combineerde wat gemakkelijker, zonder overigens grote kansen te krijgen. Jeugdspeler Cyan Sowikromo, ingevallen voor Chris Lambeck,  stond in de 83e minuut aan de basis van de derde goal die NEC Delfzijl zou produceren. Hij gaf een goede dieptepass op Bram Mulder, die zijn tegenstander op snelheid wist te kloppen en de bal daarna bij Edwin Hodzic inleverde. Die maakte geen fout en dus moest FC Meppel voor de derde keer in de achtervolging: 2-3.

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam de thuisclub langszij. Een vrije trap van Brian van der Zweerde werd van richting veranderd. Doelman Jelmer Kiewiet was kansloos en kon de bal uit het net halen: 3-3. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen en daar had NEC Delfzijl helemaal niks aan.

In de 93e minuut kregen de bezoekers nog een vrije trap toegekend. Dion Zimmerman belastte zich met dat karweitje en liet de bal scherp indraaien. De net voor Nick Koolhof ingevallen jeugdspeler Cameron Waaijenberg, de kleinste man van het veld, kopte het leer vervolgens binnen: 3-4. Voor FC Meppel was de tijd daarna te kort om nog iets terug te doen en dus kon NEC Delfzijl met een zeer tevreden gevoel de terugreis aanvaarden.

3e Klasse C Zaterdag
SC LOPPERSUM – GLIMMEN 6-0
Op eigen veld heeft SC Loppersum de wedstrijd tegen het in degradatienood verkerende Glimmen vrij simpel weten te winnen. De wedstrijd werd pas na een half uur opengebroken, maar daarna was het hek van de dam en deed het team van trainer David van der Kam prima zaken voor wat betreft de stand op de ranglijst en een eventuele periodetitel.

Glimmen heeft een eigenaardige kwaliteit. Het is in staat om een tegenstander slecht te laten voetballen. De boodschap van Van der Kam was dan ook om vooral het eigen spel te spelen, geduld te hebben en zich niet laten verleiden tot het spelletje van de bezoekers. Vanaf het beginsignaal waren de Lopsters de bovenliggende partij en pikten ze het voetballend vrij aardig op.

Na een half uur spelen mocht Joris Jurna alleen op de keeper van Glimmen afstormen, nadat hij door Diederik Dijk op avontuur was gestuurd. In eerste instantie wist de goalie het gevaar nog te bezweren, maar in de rebound was het alsnog raak: 1-0. Vlak daarvoor had Tim Maneschijn al moeten scoren, maar wist de goalie wel stand te houden. Vlak voor de thee was het Diederik Dijk die een bal precies in de hoek wist te mikken en daarmee voor een 2-0 ruststand wist te zorgen.

In de tweede helft verschenen Jordy Potma en Bjorn Schutter in het veld voor Rolf Oosterhuis en Jacob Havinga. De Lopsters kregen de opdracht om meer van de geboden ruimte gebruik te maken en meer lef te tonen. Na goed doorzetten van Tim Maneschijn raakte Glimmen in verlegenheid en passeerde vervolgens de eigen doelman: 3-0. Daarna ging het snel. Jeffrey Leegstra draaide een corner ineens in het doel (4-0) en een strakke voorzet van Max Makken leidde andermaal tot een eigen goal: 5-0. Goed voorbereidend werk van Jordy Potma leverde daarna nog ene treffer op van Joris Jurna, waarmee de eindstand op 6-0 werd bepaald.

SC Loppersum gaf weinig weg. Glimmen kreeg over de hele wedstrijd twee mogelijkheden, die prima onschadelijk werden gemaakt door Peter Paul Datema. Hij bleef, ondanks dat hij een vrij rustige middag had, ook op die momenten scherp. Komend weekeinde speelt SC Loppersum de uitwedstrijd tegen HFC ’15. Daar hebben de Lopsters nog een appeltje mee te schillen, want op eigen veld ging men in oktober namelijk met maar liefst 1-7 onderuit.

NOORDWOLDE-GROEN GEEL 4-0
Noordwolde begon wat moeizaam aan het duel met Groen Geel, dat zeker kansen kreeg om de score te openen. Zonder geluk vaart niemand wel en dat gold in deze fase zeker voor Noordwolde, dat alle zeilen moest bijzetten om niet op achterstand te worden gezet.

Na tien minuten spelen werd al duidelijk dat Noordwolde beter in de wedstrijd kwam te zitten. Een individuele actie van Bill Baar leidde tot een valpartij in het strafschopgebied van de gasten en een strafschop voor de thuisclub. In de 15e minuut betekende dat de 1-0, die op naam van Marco Vos kwam te staan. In de 28e minuut was het daarna Groen Geel dat vanaf elf meter mocht aanleggen. Doelman Jorik Smienk wist de inzet echter onschadelijk te maken. Dat gaf Noordwolde een extra boost. Kort daarna was het Baar die Jesse Hijlkema op pad stuurde. Dat betekende 2-0 en toen had men bij de gastheren het idee dat het wel eens een leuke middag zou kunnen worden. Dat bleek zo te zijn.

Na rust was het even zoeken, maar na 65 minuten was het andermaal Jesse Hijlkema die raak wist te mikken: 3-0. Groen Geel probeerde van alles, gaf ruimte weg en na balverlies op het middenveld was het opnieuw Jesse Hijlkema die, na een voorzet van Ewout Boersema, zich met het hoofd doeltreffend toonde: 4-0. Noordwolde had een goede teamprestatie geleverd en vertrouwen getankt voor de uitwedstrijd tegen Holwierde.

HELPMAN – OMLANDIA 2-0
Na de knappe overwinning die Omlandia op koploper Velocitas wist te boeken, volgde nu een nederlaag tegen Helpman. De feller en beter voetballende gastheren zorgden er voor dat Omlandia vanaf het begin achter de feiten aan liepen. In de eerste helft kreeg de thuisclub desondanks weinig grote kansen. Een domper voor Omlandia was het uitvallen van Jeremy van Coevorden. Vlak voor rust kwam Helpman aan de leiding. Omlandia zette te weinig druk op de bal en liet Remco de Haas met buitenkant voet raak schieten: 1-0. Na de thee probeerden de Ten Boersters met een extra spits voor meer druk te zorgen, maar het was Helpman dat de betere kansen kreeg. Na driekwart wedstrijd leidde dat tot de 2-0 van Wouter van der Graaf. Martin Oudman kopte daarna nog wel op de paal, maar meer dreiging was er niet van Omlandia. Eigenlijk was het volgens trainer Simon Schuil een kansloze wedstrijd geweest.

ADUARD 2000 – HOLWIERDE 5-2
Holwierde zal met weinig plezier terugdenken aan de uitwedstrijd tegen Aduard 2000. Het duel werd niet alleen verloren, maar het team van trainer Eddy Tuik eindigde de tweestrijd ook nog met negen man nadat er twee keer rood was getoond.

Door slecht verdedigend werk werd Holwierde al vrij snel op ene 2-0 achterstand gezet door treffers van Guus Tichelaar en Guido Weening. Na een dik half uur spelen kreeg Jurelly Torbed rood nadat hij een trappende beweging richting een tegenstander had gemaakt. Het was een reactie op het feit dat hij zelf eerst een beuk had gekregen.

Na de thee had Tuik de boel omgegooid en wist Holwierde in ondertal zelfs langszij te komen door goals van Jeanclar Torbed en Tim Visscher: 2-2. De gasten hadden het duel weten om te draaien, maar sneden zichzelf daarna in de vingers met een tweede rode kaart. Peter Wassing raakte de bal kwijt, ging in de achtervolging en dacht zijn fout te herstellen. Daarbij hield hij zijn tegenstander vast aan de arm. De Aduarder liet zich niet van de wijs brengen, liep al duellerend het Holwierder strafschopgebied binnen en schoot vervolgens op doel. Doelman Aldert van der Laan wist onheil te voorkomen. Zo leek het althans, want de scheidsrechter van dienst besloot alsnog een vrije trap aan Aduard 2000 te geven en duwde Wassing de rode kaart onder zijn neus.

Zelfs tegen negen man bleek het voor de gastheren nog een hele kluif te zijn om hun opponent op de knieën te dwingen. Tot aan de 81e minuut wist Holwierde stand te houden. Daarna viel het doek alsnog en wist Aduard 2000 uiteindelijk met 5-2 te winnen.

4e Klasse C Zaterdag
DVC APPINGEDAM – OKVC 2-0

Een veel beter spelend DVC Appingedam wist OKVC met 2-0 te bedwingen. De Damsters hadden veel meer balbezit en kwamen na negen minuten al aan de leiding door een treffer van Job Groenewold, na goed voorbereidend werk van Sven de Wilde: 1-0. De verdubbeling van de marge had qua kansen veel eerder moeten vallen, maar kwam pas in de 82e minuut tot stand. Ole Horsten stond aan de basis van de goal die Bas Groenewold achter zijn naam mocht schrijven: 2-0. Het was een meer dan verdiende zege tegen een ploeg die zich juist de laatste weken begon te roeren, maar nu in Appingedam zijn Waterloo vond.

MIDDELSTUM – RZ BAFLO 3-0
Middelstum heeft dankzij een overwinning op RZ Baflo koploper Niekerk weer weten te achterhalen. Na een kwartier spelen was het Aijolt Douma die namens de gastheren de score wist te openen: 1-0. Er stond een half uur op de klok toen Peter van Dam voor een tweede Middelstummer treffer zorgde en nog voordat het rustsignaal had geklonken, was de wedstrijd beslist. Mateo Milkovic zorgde voor een geruststellende 3-0 ruststand, die ook meteen de eindstand zou worden. RZ Baflo bleek na de doelwisseling niet beter te kunnen en Middelstum leek het verder wel te geloven.

SV DE HERACLIDEN – LYCURGUS 2-0
Qua stand op de ranglijst zou je het niet meteen verwachten, maar SV De Heracliden flikte het wel. De ploeg van trainer Jaap Danhof speelde een betere wedstrijd dan het bezoekende Lycurgus en wist dan ook volkomen verdiend te winnen.

De Meisters waren wel aan een overwinning toe, want onderin 4C is het dringen geblazen. Om zeker te zijn van handhaving is het zaak dat men in deze klasse drie ploegen onder zich weet te houden en wat dat betreft deed SV De Heracliden prima zaken. De staartploegen lieten alle drie punten liggen en het net boven SV De Heracliden staande RZ Baflo ging eveneens onderuit. ‘Je kunt dus wel zeggen dat we een hele goede zaterdagmiddag hebben beleefd’, sprak coach Jaap Danhof na de wedstrijd op sportpark Meij.

Binnen acht minuten was het al raak voor de thuisclub. Na een goede aanval over links kwam Martijs Delker in balbezit. Hij draaide knap bij zijn directe tegenstander weg en schoot raak: 1-0. Een prima opsteker voor de gastheren, die in het vervolg van de eerste helft weinig cadeau deden. De gastheren behielden daarna de controle over de wedstrijd en eigenlijk kreeg doelman Appie de Jonge weinig kans om zich te onderscheiden. Mooi voor SV De Heracliden, dat vrijwel op volle sterkte kon aantreden en liet zien dat het dan voor veel teams een ‘vervelende tegenstander’ kan zijn.

Lycurgus bleef te ver verwijderd van het eigen spel en was voornamelijk bezig met ageren tegen de scheidsrechter. Zo lang je dat doet heb je geen tijd om aan meer belangrijke zaken te denken en dus liet SV De Heracliden de bezoekers maar gaan. Het team van Danhof kwam ook de eerste vijftien minuten van de tweede helft goed door en na 68 minuten was het pleit wel beslecht. Frank de Boer kwam vanaf links goed door en deponeerde het speeltuig in de verre hoek: 2-0.

SV De Heracliden kreeg daarna meer kansen, ook omdat Lycurgus meer risico nam. Mark Knol had het duel misschien wel definitief in het slot moeten gooien, maar ook zonder die poging kwamen de gastheren nauwelijks in de problemen. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot in Uithuizermeeden. Begrijpelijk, want in deze fase van de competitie is ieder punt belangrijk. Wellicht kan SV De Heracliden moed putten uit deze uitslag als het zaterdag de uitwedstrijd tegen Mamio speelt. Op eigen veld werd met 3-0 van de Stadjers gewonnen, maar Mamio is een grillige ploeg. ‘Als zij compleet zijn is het een hele lastige tegenstander. Maar goed, we gaan er voor’, aldus Danhof.

5e Klasse C Zaterdag
NOORDBERGUM – ZEESTER 9-0

Het Zoutkamper Zeester beleefde een complete offday in en tegen Noordbergum. Het team van trainer Jaap van der Ploeg kreeg met maar liefst 9-0 op de voetbalbroek. Binnen een kwartier stond het al 4-0 voor de thuisclub en ondanks vermetele pogingen van Zeester om het tij te keren, liepen de Zoutkampers alleen maar meer averij op. Alles lukte bij de gastheren. ‘Dit is een duel om snel te vergeten. Op naar Drogeham’, vertelde speler Danny Beerda na het duel.

5e Klasse E Zaterdag
EENRUM – WARFFUM 6-2

Het met veel inzet en beleving spelende Eenrum heeft op eigen veld op vrij simpele wijze met tegenstander Warffum afgerekend. De gasten waren behoorlijk gehavend aan de aftrap verschenen, maar werden op mentaliteit en werklust door de roodbaadjes afgetroefd. Bobo Miedema (3), Job van der Horn (2) en Arnoud Spreen scoorden voor de thuisclub. Nils Dijkema en Jeffrey Doornbos deden dat voor de Warffumers.

5e Klasse F Zaterdag
BARGERES – VVS OOSTWOLD 3-3
VVS heeft een puntje meegepikt in de uitwedstrijd tegen Bargeres en daar mocht de ploeg van trainer Egbert Bosma zich erg gelukkig mee prijzen.

De Oostwolders kwamen al snel op achterstand door een verdedigingsfout die door Jordi de Vries werd afgestraft. Een hele goede individuele actie van Remco de Kleine leidde tot de gelijkmaker: 1-1. Bargeres wist VVS daarna goed vast te zetten. De gasten kwamen niet onder de druk uit en na twee treffers van Jelmer ten Cate leek het lot van VVS halverwege het duel wel bezegeld: 3-1.

Ook na de thee toonde VVS geen tekenen van herstel, maar wisten ze wonderbaarlijk genoeg dichterbij te komen toen Goos Boven alert reageerde bij een corner en voor de aansluiting zorgde: 3-2. Er kwam weer iets van geloof terug bij VVS en het was andermaal een corner die de gasten succes zou opleveren. De inzet kon maar half worden weggewerkt en viel voor de voeten van Remco de Kleine. Die tekende voor zijn tweede van de middag en bezorgde VVS daarmee in ieder geval een duur en bovenal gelukkig punt: 3-3.

MUNTENDAM – SC SCHEEMDA 0-1
Voor beide ploegen was het maar goed dat het mooi weer was, want op deze manier hadden de supporters nog iets om van te genieten. Muntendam wilde ontregelen en SC Scheemda probeerde een goed vervolg te geven aan d thuiszege tegen Bargeres. Gastheer Muntendam slaagde in de opzet en SC Scheemda eigenlijk ook, maar dat had dan puur betrekking op de einduitslag.

De Scheemders hadden de grootste moeite om zich wat fatsoenlijke kansen te scheppen en als dat al gebeurde, werden ze om zeep geholpen of door de Muntendammer goalie onschadelijk gemaakt. Het team van trainer Gerrie Drent had iets speciaals nodig en daarvoor heeft hij in de regel Danny Blaauw. Na twintig minuten spelen mocht Blaauw een vrije trap nemen die hij , op een meter of vijfentwintig van het doel, zeer fraai binnen wist te schieten: 0-1. Zijn goal zou later de winnende blijken te zijn en dus was Blaauw andermaal belangrijk voor SC Scheemda.

Muntendam kon aanvallend niets brengen en SC Scheemda was te slordig. Wat overbleef was en wedstrijd die volgens Drent snel vergeten moet worden. ‘We nemen drie hele dure punten mee in de strijd om de titel. Komend weekend wacht de lastige thuiswedstrijd tegen BATO. Dan zullen we uit ene ander vaatje moeten tappen. Vandaag hadden we het gewoon niet. Dat Muntendam aanvallend machteloos was, kwam ons nu wel goed uit. Het was wat dat betreft een voor ons gelukkige tegenstander. Ik sluit mijn ogen niet voor het vertoonde spel, maar wij moesten voor de aftrap nog acht keer zien te winnen. Dat zijn er nu zeven.’

3e Klasse B Zondag
SIDDEBUREN – ZNC 2-3
Siddeburen heeft zich op eigen veld in de kaart laten kijken door het bezoekende ZNC. Het team van trainer Auke Birza leek na een 2-0 voorsprong op de goede weg te zijn, maar gaf het duel uit handen en zag de bezoekers met de punten vertrekken.

ZNC begon dreigender aan de wedstrijd, die pas vlak voor rust werd opengebroken. Gialt Faber zorgde voor de afronding nadat hij door Bjorn Puister op pad was gestuurd: 1-0. Kort na de thee werd de marge verdubbeld door Julian Pot (2-0) en kreeg Siddeburen mogelijkheden om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Een minuut nadat zo’n grote mogelijkheid was verknoeid, sloeg ZNC toe en sloop er onrust in het team van Siddeburen. Jordi Brust zorgde voor de aansluiting: 2-1.

ZNC begon er weer in te geloven en voerde de druk op. Een vrije trap van de bezoekers belandde in de 80e minuut op de paal. In de rebound reageerde Patrick Johannes als snelste en tekende voor de gelijkmaker: 2-2. Een dekkingsfout leidde zeven minuten later ook nog eens tot de tweede treffer van Jordy Brust: 2-3.

Siddeburen perste er nog een slotoffensief uit, maar veel meer dan een door de ZNC-goalie goed gepakt schot van Matthijs Hensen kwamen de gastheren niet. ‘Al met al is dit ene zure en bovenal onnodige nederlaag. Het missen van de kansen heeft ons de kop gekost’, aldus trainer Auke Birza van Siddeburen.

YDE DE PUNT – SV WOLTERSUM 5-2
SV Woltersum kon voor de uitwedstrijd tegen Yde de Punt maar dertien spelers laten optrommelen, waaronder een aantal geblesseerden. De gasten eindigden het duel met een nederlaag en tien man omdat Bram Lindenhoff voor de pauze twee keer geel kreeg voorgehouden.

In een tijdsbestek van tien minuten leek Yde de Punt het verschil al te hebben gemaakt toen het op 2-0 was gekomen. Gelegenheidsdoelman Jesper Bouwman was in beide gevallen kansloos. Na een kwartier kregen de Woltersummers een nieuwe tegenslag te verwerken. Dylan Dijkema verdraaide zijn knie en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Michael de Vries nam zijn plaats binnen de lijnen in. Vervolgens was het Marco van Dijk die de goalie van de thuisclub meerdere keren onder vuur nam. Het gewenste resultaat kwam er echter niet.

Enkele minuten voor de thee viel de 3-0, miste SV Woltersum via Michael de Vries de mogelijkheid om dichterbij te komen en zag Lindenhoff zijn tweede geel, waardoor de bezoekers de tweede helft met tien man verder moesten. Nadat er andermaal enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven, liep Yde de Punt uit naar 4-0, zag Tabe van der Laan een inzet op de paal belanden  en moest ook Quinten de Vries er geblesseerd van af. Hij werd vervangen door Thomas Bouwman.

Met nog een dikke zes minuten te gaan kreeg SV Woltersum de treffer die het al eerder had verdiend. Marco van Dijk klopte zijn tegenstanders op snelheid en zorgde voor 4-1. De gasten gooiden alles op de aanval en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd: 5-1. Een inzet van Marco van Dijk leverde daarna niks op. Een vrije trap van hem kwam bij Jeroen van Dijk terecht, maar diens inzet werd voor de doellijn weggerost.  Met een beetje fortuin kwam de bal vervolgens tegen het lichaam van Tabe van der Laan en belandde uiteindelijk toch nog in het doel: 5-2.

Bij die stand zou het blijven en hoewel de cijfers voor zich spreken, was trainer René de Vries na afloop toch trots op zijn spelers. ‘We hebben er alles aan gedaan. Zelfs met tien man hebben we ons niet verstopt en met wat meer geluk hadden we hier een beter resultaat weg kunnen halen’, aldus de oefenmeester. Hij verwacht overigens dat Dylan Dijkema de komende zes weken niet inzetbaar is.

THOS – USQUERT 5-0
Usquert verloor kansloos van het Beertster THOS, maar dat was nog niet eens het belangrijkste nieuws van de club. Aan het einde van het seizoen stopt trainer Jan Blaauw na drie competitiejaren met zijn werk bij de tobbende vijfdeklasser, die de afgelopen tien jaar steevast in de kelder van het amateurvoetbal was te vinden. Blaauw heeft meer dan eens zijn ongenoegen uitgesproken over de mentaliteit van sommige spelers en nu komt er dus een einde aan de samenwerking. Een ander opmerkelijk nieuwtje is dat Usquert met ingang van het komende seizoen qua prestatievoetbal de overgang naar de zaterdag maakt. De nieuwe trainer kan volgens de omschrijving in de vacature een enthousiaste groep verwachten die uit een mix van jonge spelers en een aantal ervaren krachten zal bestaan.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"