Artemissers succesvol tijdens tweetal marathons

Marnix van den Brink uit Groningen en Harry Hammenga uit Winsum, beiden van de Loopgroep Artemis Winsum, hebben zondag met succes deelgenomen aan respectievelijk de Two Rivers Marathon in Zaltbommel en de Enschede Marathon. Het duo had zich voorbereid middels een schema van trainer Jaap Smith. Gelet op de gemaakte vorderingen tijdens de voorbereiding met onder andere de deelname aan de Road to Rotterdam en trainingslopen van Groningen Atletiek, werd voor beiden een eindtijd van rond de vier uur mogelijk geacht. De totale voorbereiding had vooral door corona meer dan twee jaar in beslag genomen.

Marnix van den Brink was een van de totaal 202 deelnemers aan de Two Rivers Marathon. Een marathon in hartje Nederland door de Bommelerwaard met 42 kilometer over de dijken van de Waal en de Maas. Het start- en finishgebied was gesitueerd in de binnenstad van Zaltbommel. Deze marathon staat verder bekend om zijn gemoedelijke, persoonlijke en gezellige sfeer. De route is permanent gemarkeerd en kan derhalve het gehele jaar door worden gelopen.

De stad-Groninger noteerde halverwege de wedstrijd een tijd van 1.59.10 uur dus nog volgens schema. Daarna werd het mede door de wind een stukje zwaarder. De benen liepen vol en het tempo ging omlaag. Het tweede gedeelte van de wedstrijd kende een verval van 8.23 minuten, waardoor uiteindelijk in zijn tweede marathon een eindtijd van 4.07.33 uur op de tijdklok verscheen. Een keurige 121e plaats in een veld van 202 mannen was zijn deel. Genoemde eindtijd betekende bovendien een persoonlijk record. Een verbetering van zijn oude toptijd met 4.19 minuten.

Harry Hammenga startte samen met nog 900 enthousiaste lopers in de Enschede Marathon. Het H.J. van Heekplein fungeerde als start- en finishlocatie. De route volgde de oude binnenstad van Enschede, Glanerbrug, Lonneker (2x) en de campus van de Universiteit van Twente. Halverwege kwam de Winsumer door na 1.58.09 uur en dat was volgens schema. Zoals zo vaak in een marathon beginnen rond de 30 kilometer de benen vol te lopen en gaat het tempo omlaag, zo ook bij Hammenga. Het verval in het tweede gedeelte van de wedstrijd bedroeg 11.26 minuten. Met een eindtijd van 4.09.35 uur en een 89e plaats bij de mannen 50 was het toch tevredenheid troef. Te meer daar hij in zijn tweede marathon zijn oude toptijd met maar liefst 18.23 minuten had weten te verbeteren. Samenvattend waren de beide Artemissers en hun trainer Jaap Smith zeer tevreden over de behaalde resultaten. De streeftijd van vier uur blijft nog even staan, maar is op termijn zeker haalbaar (foto’s Gijs van Tuijl en Hilma Hammenga).

No Replies to "Artemissers succesvol tijdens tweetal marathons"