SGV pakt periodetitel na winst op Warffum

Het feestje werd in eerste instantie weliswaar verstoord door het wegblijven van Warffum, maar dinsdagavond was het voor SGV dan toch eindelijk raak op het eigen sportpark in Schildwolde. De ploeg van trainer Marcel Joostens klopte, onder het toeziend oog van een kleine driehonderd toeschouwers, de competitiegenoot met 4-0 en wist door de zege de tweede periodetitel veilig te stellen.

Ze hadden op tweede paasdag alles in gereedheid gebracht om er een knalfuif van te maken. Er hoefde alleen nog maar ‘even’ van Warffum gewonnen te worden. De vereniging van trainer Jur Smit kwam echter niet opdagen. Misverstanden over en weer zouden hier aan ten grondslag hebben gelegen. Hoe dan ook, dan moest het maar op een doordeweekse avond gebeuren. En dus werd door de Schildwolders andermaal alles uit de kast getrokken om er een mooie voetbalavond van te maken.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalavond. Sportpark Onder de Juffer was ‘the place to be’ in de omgeving van Schildwolde. Dat het voor Warffum en moeilijke wedstrijd zou worden was op voorhand wel duidelijk. SGV was tot op het bot gemotiveerd en de gasten behoorlijk gehavend. Er moest een vijftal spelers uit de reserves van de ‘kanaries’ aan de eerste selectie worden toegevoegd.

Zoals wel vaker dit seizoen schoot SGV uit de startblokken. Na ruim een minuut kon er gejuicht worden nadat Jelte Bos de gastheren op een 1-0 voorsprong had weten te zetten. Een corner van Eelke Wijnsma werd door Jesse Roelfsema op het doel van voormalig SGV-keeper Dick Voorma gekopt. De rebound werd vervolgens alsnog doeltreffend afgerond: 1-0. Een paar minuten later had Bos bijna zijn tweede treffer kunnen vieren, maar zijn kopbal vanuit een vrije trap van Jos Hoeksema verdween naast.

Warffum kwam na een kleine tien minuten gevaarlijk door. Aanvoerder Stefan van den Berg schoot in het zijnet. In de 12e minuut was het wederom Jelte Bos die het middelpunt van een feestje was. Een strakke en lage voorzet van Stan van den Berg kwam, mede door slecht verdedigen en een slim overstapje van Jos Hoeksema, bij de tweede paal terecht. Bos wist zijn linkervoet tegen het speeltuig te zetten en de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Het was met name aan goalie Dick Voorma te danken dat met deze stand uiteindelijk de rust gehaald werd, want meerdere grote kansen werden door de Warffumer sluitpost onschadelijk gemaakt, terwijl zijn collega Marijn Jager een redelijk rustige avond had.

Na een kwart wedstrijd werd Luca van Loenen gelanceerd, maar was Voorma de winnaar in de één tegen één-situatie die volgde. Na een klein half uur spelen kon SGV nog wel juichen, maar Jos Hoeksema stond buitenspel toen Stan van den Berg de bal slim met de hak doorspeelde. De treffer werd terecht geannuleerd. Ook Stan van den Berg stuitte vervolgens op de keeper en Jesse Roelfsema kopte een corner naast. De grootste kans voor rust kwam op naam van de opgekomen linksback Jasper Boonstra, die het voor elkaar kreeg om de bal van dichtbij over een leeg doel te werken.

Na de thee bleef het spelbeeld ongewijzigd. Onder begeleiding van de luide aanmoedigingen van het publiek was SGV de bovenliggende ploeg. Het leek alsof het team door de antourage en de steun boven zichzelf uit wist te stijgen. In de 50e minuut leek Marten Donkerbroek zijn eerste treffer te maken, maar wederom was het Voorma die redding wist te brengen. Een aantal corners volgde aan het begin van de tweede helft, maar ofwel het vizier was niet goed afgesteld of de laatste hoop van de Warffumers deed hetgeen waarvoor hij onder de lat stond.

Voor SGV was het zaak om Warffum niet terug in de wedstrijd te laten komen. Een schot uit de tweede lijn werd klemvast gepakt door Marijn Jager die, zo zou later blijken, voor de derde wedstrijd op rij de nul wist te houden. Na ruim een uur spelen zorgde Luca van Loenen voor de verlossende derde goal van de thuisclub. Over de rechterzijde dribbelde Van Loenen op snelheid langs meerdere tegenstanders en omspeelde hij vervolgens ook Voorma om de bal daarna binnen te schieten.

In de 70e minuut werd er een overtreding gemaakt op de goed spelende Robert Kluppel. De toegekende vrije bal werd opgeëist door aanvoerder Hoeksema, die de bal langs de muur in de hoek schoof en zodoende de 4-0 liet noteren. Er zou niet meer gescoord worden op het sfeervolle sportpark. Grote kansen waren er nog en dan met name in blessuretijd. Waar de ene SGV-er naast schoot, schoot de ander voorlangs en als het leer wel op doel werd geschoten, stond de Warffumer sluitpost op zijn plek.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Klompien, die geen enkele kaart hoefde uit te delen en een groot compliment verdiende voor zijn optreden, barstte het feest pas goed los in Schildwolde. De tweede periode werd op overtuigende wijze binnengehaald en een feest was daarom ook op zijn plaats. In de kantine was het dringen geblazen en was het flink aanpoten voor kantinebeheerder Ibo Heeres en de overige barmedewerkers. Het zou uiteindelijk tot in de vroege uurtjes duren alvorens de rust aan de Singel in Schildwolde was teruggekeerd. Een groot deel van de selectie zette het feest elders voort.

Trainer Jur Smit van Warffum sprak naderhand van een meer dan verdiende overwinning. ‘Even los van het feit dat we allesbehalve compleet waren, was SGV strijdvaardiger en fanatieker dan ons. E waren er op gebrand om de periode te pakken. Tussen de eerste en de tweede Schildwolder goal kregen we wel at mogelijkheden, maar op de zege van SGV valt niets af te dingen. Wij feliciteren ze met het behalen van de nacompetitie en wensen ze daarin veel succes.’

Tussen het feestgedruis door had zijn collega Marcel Joostens ook nog wel wat teksten in huis. Hij vertelde trots te zijn op de groei die de spelersgroep heeft doorgemaakt. ‘En ik ben blij dat ik straks afscheid kan nemen met een toetje in de vorm van nacompetitievoetbal. Zoals SGV nu draait, hoeven we voor niemand bang te zijn. Ik kan je verzekeren dat het momenteel echt genieten is om onderdeel van de SGV-familie te zijn.’

* SGV – Warffum 4-0 (2-0). Jelte Bos 1-0; Jelte Bos 2-0; Luca van Loenen 3-0; Jos Hoeksema 4-0 (foto’s: Peter de Jonge).

No Replies to "SGV pakt periodetitel na winst op Warffum"