Nino Tualena 150 keer in kleuren van NEC Delfzijl

Nino Tualena (30) heeft een week geleden een knotsgekke uitwedstrijd tegen FC Meppel zijn 150e officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl 1 gespeld. In zijn jubileumwedstrijd speelde hij een verdienstelijke partij op het middenveld.

Het zag er niet naar uit dat Tualena zijn 150e wedstrijd voor NEC Delfzijl zou spelen. Hij had op 7 maart 2020 zijn laatste wedstrijd gespeeld en koos ervoor om in de zaal bij De Slingerij zijn carrière voort te zetten. Maar gelukkig voor NEC Delfzijl begon het veldvoetbal weer te kriebelen en op 26 maart in de uitwedstrijd tegen SV Gramsbergen (0-2 winst) maakte Tyalena weer zijn comeback in het eerste van NEC Delfzijl.

Tualena speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl in de bekerwedstrijd uit tegen VVK op 26 augustus 2014. Deze wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor NEC Delfzijl. Op 15 september 2018 speelde hij zijn 100e officiële wedstrijd in de verloren uitwedstrijd voor de beker (7-1) tegen Noordster.

Tualena speelde 132 competitiewedstrijden en 18 bekerwedstrijden. Hij scoorde in competitiewedstrijden dertien keer en in bekerwedstrijden wist hij twee keer het net te vinden. Ook scoorde hij nog veertien doelpunten in oefenwedstrijden. Tualena is ook de maker van het 250e competitiedoelpunt van NEC Delfzijl op 23 november 2019 tegen De Weide, dat een 2-1 winst opleverde. Voor zijn periode bij de Delfzijlster club speelde Tualena voor ander andere De Vogels, Godlinze en Eems Boys. NEC Delfzijl feliciteert de jubilaris van harte met deze mooie mijlpaal. OP bijgaande foto de jubilaris die door Antoon Velis namens de club in het zonnetje wordt gezet.

No Replies to "Nino Tualena 150 keer in kleuren van NEC Delfzijl"