Stedum geeft winst te simpel aan Meedhuizen

Stedum leek op het eigen veld aan de Bedumerweg lange tijd zicht te hebben op een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Meedhuizen. De stug verdedigende thuisclub wist het spel van de gasten flink te ontregelen. De geelzwarten kwamen zelfs op voorsprong, maar gaven het duel vervolgens binnen vijf minuten onnodig uit handen. Meedhuizen streek de winst op en mag nog steeds op nacompetitievoetbal hopen.

Trainer Robert Benes van Stedum moest weer behoorlijk aan het goochelen met zijn selectie. Daarin ontbraken Jaap Dijkema, Yannick van den Berg, Jasper Tillema, Gideon Balkema en Robbert Slager. Het was ook wel aan het spel te merken dat sommigen niet op elkaar ingespeeld waren. En toch deed Stedum niets onder voor de gasten, die de grootste moeite hadden om de vrij hechte defensie van de gastheren te slopen. Dat deden ze overigens te doorzichtig. Alle ballen werden door het centrum richting strafschopgebied gebracht, terwijl er op de vleugels veel meer ruimte lag.

De eerste mogelijkheid voor Stedum om doelman Brian Vijsma uit te testen, ontstond in de 8e minuut. Een vrije trap van Tiemen Dijk kwam in de kluts bij Lars Hofman terecht. Hij had het vizier nog niet op scherp staan en tilde de bal over de deklat. Aan de rechterkant mocht Lorenzo Spitsbaard even later De bal vloog richting de tweede paal, maar werd door Matthijs Colstee naast het Meedhuizer doel gekopt. Aan de andere kant wist Kevin Reiffers een prima voorzet af te leveren en wist Antonio Leirissa de grabbelende keeper Tomas Reker bijna te verrassen. Tiago Fernandes probeerde dat trucje ook uit te halen, maar nu was de goalie zekerder van zijn zaak. Een voorzet van Arnoud Stoppels werd in de 22e minuut door Kevin Reiffers over de lat gekopt.

De eerste helft verliep daarna steeds rommeliger. Goed voetbal was vrijwel onmogelijk op het slechte veld, dat naar verluidt aan het einde van dit seizoen op de schop gaat. Op de schop ging ook Kevin Reiffers, toen hij dwars door het hart van de Stedumer defensie dacht te ontsnappen. Jan Spijk trok daarbij aan de noodrem en kreeg van scheidsrechter Sander van der Veen geel onder zijn neus geduwd. Echt veel viel er in de eerste helft niet te genieten. Het was wel duidelijk dat Meedhuizen iets meer moest laten zien om de Stedumers echt schrik aan te jagen.

Na de thee viel het kwartje ineens goed voor de thuisclub. In de 54e minuut mochten de gastheren op links een vrije trap nemen die door Lorenzo Spitsbaard werd genomen. De bal belandde bij de verste paal, waar de geheel vrij staande Lars Hofman de bal binnen wist te knikken: 1-0. Nu werd de opgave voor de gasten een stuk lastiger. Het leek zelfs een hele vervelende middag te worden toen doelpuntenmaker Hofman zijn teamgenoot Matthijs Colstee op avontuur stuurde. De bal verdween tegen het nylon, maar de vlag was op dat moment al de lucht in gegaan. Colstee zou buitenspel hebben gestaan, zo luidde de uitleg.

Meedhuizen kwam weer terug in de wedstrijd na een breed opgezette aanval, waarbij de bal voor het doel van Reker langs vloog en door Jojo Fernandes in het doel werd gemikt: 1-1. Nog geen vijf minuten later hielp Stedum de tegenstander een handje door de bal in een overvolle defensie richting het eigen doel te transporteren. Wat men niet had gezien, was dat Kevin Reiffers daar nog geparkeerd stond en het cadeautje dankbaar verzilverde: 1-2.

Stedum probeerde nog wel van alles om een dreigende nederlaag te voorkomen, maar moest uiteindelijk buigen. De kwalitatief betere Meedhuizers hadden in de eerste helft hun tanden stuk gebeten op de taaie thuisclub, maar liet vooral in de tweede helft zien dat ze meer in hun mars hebben. Het gehavende Stedum hoefde zich niet te schamen voor het optreden dat ze op de kurkdroge en keiharde ondergrond hadden neergelegd. Het was alleen zuur dat ze door twee momenten van onoplettendheid de tegenstander toch nog hadden laten ontsnappen.

‘Het is jammer dat we op deze manier verliezen, vooral omdat het niet nodig is geweest. De eerste helft is het ons aardig gelukt om het spel van Meedhuizen te ontregelen. Na de thee werd het allemaal een stuk moeizamer en zie je toch dat zij wat beweeglijker zijn. Ik heb de jongens ondanks het verlies gecomplimenteerd met de manier waarop ze deze wedstrijd zijn ingegaan. Nu is het zaak dat we deze wedstrijdmentaliteit ook een keer beloond zien worden’, aldus trainer Robert Benes.

Namens Meedhuizen zij doelpuntenmaker Kevin Reiffers: ‘We hadden heel veel moeite met het veld. Dat lag ons absoluut niet. Elke bal die je aan de voet wilde houden, stuiterde alle kanten op. Ondanks dat we met 1-0 achter kwamen te staan en het allemaal heel moeizaam ging, had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. En je hebt het gezien, dat gebeurde ook.’

* Stedum – Meedhuizen 1-2 (0-0). Lars Hofman 1-0; Jojo Fernandes 1-1; Kevin Reiffers 1-2.

No Replies to "Stedum geeft winst te simpel aan Meedhuizen"