Tonny Huft bereidt zich voor op komst naar WEO

Zondagclub WEO uit Woldendorp heeft een nieuwe trainer gevonden. De vijfdeklasser weet zich met ingang van het nieuwe seizoen 2022/2023 verzekerd van de diensten van Tonny Huft. De inwoner van Winschoten was tot enkele weken geleden nog verbonden aan Alteveer, een competitiegenoot van de Woldendorpers. ‘Mijn licentie was nog niet op orde. De club en ik vonden het beter om daar niet op te wachten en dus zijn we in harmonie uit elkaar gegaan’, aldus de productiemedewerker van een palletfabriek.

In Woldendorp is men blij met de komst van Huft, wiens werkzaamheden tot aan het einde van dit seizoen worden waargenomen door Jan Medema. Hij verscheen in beeld na het vrij plotselinge vertrek van Bob Mulder. Huft is geen onbekende in de voetballerij. Hij werd decennia geleden door toenmalig trainer Jan Korte gevraagd om bij vv Appingedam te komen voetballen, maar dat ging toen niet door. ‘Ik had toen nog geen rijbewijs en vond het allemaal teveel gedoe worden’, zegt de oefenmeester.

Huft groeide als voetballer op bij THOS uit Beerta, waar hij decennia lang speelde en in de periode 2014 tot en met 2017 ook de coaching voor zijn rekening nam. Andere clubs waar hij speelde waren WVV en BATO. Verenigingen waar hij eveneens emplooi vond als trainer waren Pekelder Boys, waarmee hij in het seizoen 2018/2019 via de nacompetitie naar de vierde klasse promoveerde, en tot voor kort dus Alteveer. ‘Het is jammer dat het zo gelopen is. Ik had het seizoen graag willen voltooien. Het is helaas niet anders. Als dat met mijn TC3 iets eerder was geregeld, was ik waarschijnlijk nog wel een jaar bij Alteveer blijven hangen’, vertelt de coach.

Bij WEO kenden ze Huft nog als speler en hij is in Woldendorper kringen ook niet helemaal onbekend. ‘De vereniging vroeg me of ik op gesprek wilde komen en daarin heb ik toegestemd. Het kwartje viel daarna snel.’ Op de vraag wat voor type trainer hij is, zegt Huft: ‘Ik kan gedurende de derde helft heel goed midden in een groep staan, maar tijdens trainingen en wedstrijden sta ik er boven. Als ik dan A zeg, is er voor mij geen B meer. Of ze moeten me al met deksels goede argumenten kunnen overtuigen. Verder hou ik van eerlijkheid en oprechtheid. Dat verwacht ik van een selectie en kunnen ze ook van mij verwachten.’

Uiteraard weet Huft als geen ander hoe WEO er momenteel voor staat. De Woldendorpers doen het beter dan de laatste club die de oefenmeester onder zijn hoede had. Zij staan momenteel op de zevende plaats, terwijl WEO volop in de strijd is om een plek in de nacompetitie voor promotie. In oktober stonden beide teams in Alteveer tegenover elkaar en werd het uiteindelijk 1-1. Over een kleine twee weken staat de ontmoeting in Woldendorp gepland en Huft zal dan zeker een van de aandachtige toeschouwers zijn. ‘Dat klopt, ik wil de komende tijd wel wat meer van WEO zien omdat ik een aantal jongens nog niet zo goed ken. Niels Jansen is daar een uitzondering op, maar dat lijkt me gezien zijn status als spits ook niet zo verwonderlijk.’

Ondanks de prima positie die WEO momenteel in 5C inneemt, durft Huft geen voorspellingen te doen met betrekking tot een eventuele promotie van zijn nieuwe club. ‘Of WEO het in de vierde klasse zal redden als het ze lukt om te promoveren? Mooi zou het natuurlijk wel zijn. Ik heb begrepen dat ze er wat ervaren krachten bij hebben gekregen en organisatorisch ziet het er ook allemaal goed uit. Er komen echter wel wat meer aspecten bij kijken. Hoe dan ook, ik heb er enorm veel zin in om bij WEO aan de slag te gaan. Sterker nog, ik ben me al aan het voorbereiden en op zoek naar oefentegenstanders voor de aanloop naar de volgende competitie. Ik heb nu immers geen club meer, dus is er tijd genoeg om alvast wat lijntjes uit te zetten.’

No Replies to "Tonny Huft bereidt zich voor op komst naar WEO"