DWA/Argo start tweede deel veldcompetitie met winst

De korfballers van DWA/Argo hebben hun eerste wedstrijd van het tweede deel van het veldseizoen in winst weten om te zetten. De Noord-Groningers gingen op bezoek bij DTG in Wijckel, dat het vorige duel met 16-18 had weten te winnen. DWA/Argo nam nu echter revanche. Na een ruststand van 11-10 kon men de punten in de tweede helft binnenslepen. De eindstand werd 15-19.

Er waren wat wijzigingen binnen het basisachttal van coach Leo Schuuring. Erwin Jeuken vult de komende wedstrijden de plek in van de nog geblesseerde Tom van der Laan. Yarin Smedema en Jildau Smedema waren afwezig, waardoor Lynn van der Kroft in de basis begon.

Onder prachtige weersomstandigheden startte zaterdag het duel op gras. De gasten begonnen scherp, want al snel wist DWA/Argo de score te openen dankzij doelpunten van Ole Smedema en Natasja Schuuring. Na een tegendoelpunt van DTG waren Sam Pestoor en Natasja Schuuring trefzeker en stond het 1-4. DTG liet zich niet zomaar wegspelen, want met vier treffers op rij wisten de Friezen het voordeel hun kant op te trekken: 5-4.

DWA/Argo keek nu tegen een achterstand aan en Ole Smedema, die zijn vizier op scherp had staan deze wedstrijd, maakte de gelijkmaker. In de eerste helft ging het bij beide ploegen nog wel wat stroef en waren ze duidelijk aan elkaar gewaagd. De doelpunten vielen om en om, waarbij DTG steeds de voorsprong wist te pakken. Dit ging door tot aan de rust van de wedstrijd, want met een 11-10 stand in het voordeel van de thuisploeg, zochten de teams de schaduw op om even uit te rusten.

Coach Schuuring benadrukte dat er hard werd gevochten met én voor elkaar en dat men dit ook de tweede helft zo moest blijven doen, want daarmee zouden de jongelingen uit Winsum en Bedum deze wedstrijd kunnen winnen.
Dit bleek goed uit te pakken, want meteen na de hervatting vonden Ole Smedema en Sam Pestoor het gat van de korf en trokken zo het initiatief naar DWA/Argo. Maar DTG gaf zich nog niet over aan het strijdlustige DWA/Argo en was ook trefzeker. Met een stand van 12-12 bleef de spanning voelbaar. Wederom was Ole Smedema trefzeker, net als Natasja Schuuring. Ze zorgden samen voor twee treffers verschil, waarmee de stand op 12-14 kwam.

Het team van coach Schuuring was duidelijk met elkaar aan het vechten voor de overwinning, wat voor het meegereisde publiek mooi was om te zien. DTG maakte opnieuw een tegentreffer, maar door de sterke verdediging van DWA/Argo wist men niet de gelijkmaker te scoren. Bij 13-14 waren Sanne Schuuring en wederom Ole Smedema (2x) trefzeker, waardoor DWA/Argo uitliep naar 13-17.

Er waren echter nog ruim tien minuten te spelen en DWA/Argo moest zorgen dat de ploeg het hoofd koel hield tot aan het eindsignaal. DTG zette nog eens sterk aan en kon twee keer scoren, waardoor het 15-17 werd. De spanning was terug. DWA/Argo wist de slotfase echter op de juiste manier, met lange aanvallen, uit te spelen. DTG wilde forceren maar kwam niet meer tot scoren. Ole Smedema wist nog wel twee treffers aan het totaal van DWA/Argo toe te voegen. Zijn bijdrage in het duel was maar liefst tien doelpunten. De eindstand werd 15-19.

Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitduel. Dan gaan de Winsumers en Bedumers op bezoek bij Udiros in Nieuwehorne. Bij het vorige duel was het Udiros dat met 17-21 wist te winnen en DWA/Argo zint dus ook voor dat duel op revanche. De tweestrijd gaat om 15.30 uur van start.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema (10x), Natasja Schuuring (3x), Sam Pestoor en Sanne Schuuring (2x), Erwin Jeuken en Nick Brandsma (1x).

No Replies to "DWA/Argo start tweede deel veldcompetitie met winst"