Koploper DZOH maatje te groot voor NEC Delfzijl

NEC Delfzijl is er niet in geslaagd om na het 1-3 verlies tegen SC Elim het blazoen weer wat op te poetsen. Koploper DZOH bleek een maatje te groot te zijn voor het team van plaatsvervangend trainer Fred Hansen. De Drenten wisten uiteindelijk met 1-5 te winnen in een wedstrijd waarin de scheidsrechter van dienst een heel groot stempel op het duel drukte.

De Delfzijlsters moesten eigenlijk wel winnen om nog een sprankje hoop op klassebehoud levend te houden. Dat dit een uiterst moeizame opdracht zo u worden, was op voorhand wel duidelijk. De eerste twintig minuten van de tweestrijd bleek dat de thuisclub de grootste moeite had met de aanvallers van DZOH. De verdedigers van NEC Delfzijl stonden te vaak achteruit te voetballen, waardoor de ruimtes erg groot werden en dat was koren op de molen van de gasten. Die wisten dan ook door treffers van Tom Hiemstra en Joël Zweerink een 0-2 voorsprong te nemen.

Daarna ging NEC Delfzijl wat beter voetballen en wist het DZOH zowaar iets terug te dringen. Toen de doelman van de Drenten aan het knoeien sloeg was Christian Lambeck zeer attent en zorgde er met de 1-2 voor dat de thuisclub nog enige hoop mocht koesteren voor de tweede helft.

Na de thee werd het een echte wedstrijd en ging het gelijk op. In de fase dat NEC Delfzijl wat nadrukkelijker op jacht ging naar de gelijkmaker vond scheidsrechter Atema het kennelijk nodig om zich te laten gelden. Eerst gaf de onpartijdige op vijf meter van het Delfzijlster doel een vrije trap aan DZOH omdat hij een volledig verkeerd geraakte bal van Niels Boersma als terugspeelbal zag. Dat liep nog goed af voor de gastheren. Vervolgens scoorde DZOH wel nadat de bal met de hand was meegenomen. Dat had de fluitist niet gezien.

De 1-3 van Joël Zweerink was het breekpunt in de wedstrijd. Die dreun wist NEC Delfzijl niet meer te boven te komen. De 1-4 ontstond vervolgens uit een knappe actie van Bjorn Jansen en de 1-5 ontstond uit een buitenspelsituatie waarbij wel werd gevlagd en vriend en vijand het met elkaar eens waren dat de goal afgekeurd had moeten worden. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal echter.

Los van het feit dat sommige arbitrale beslissingen in twijfel getrokken konden worden, miste NEC Delfzijl ook de kwaliteit om het DZOH echt lastig te maken. In de resterende wedstrijden moeten er al wonderen verricht worden, wil de nieuwe coach Roy Kamps volgend seizoen niet opnieuw met zijn huidige club Noordwolde in aanraking komen. Er zijn weliswaar nog wat punten te verdelen, maar of klassebehoud er nog in zit? Fred Hansen: ‘De komende vijf wedstrijden treffen we tegenstanders waar voor ons mogelijkheden liggen. Maar we hebben het natuurlijk al lang niet meer zelf in de hand. Directe handhaving is op dit moment niet reëel. We richten ons op de nacompetitie, dus zullen we minimaal een plek moeten stijgen. Zolang dat theoretisch gezien mogelijk is, zullen we er alles aan doen.’

* NEC Delfzijl =DZOH 1-5 (1-2). Tom Hiemstra 0-1; Joel Zweerink 0-2; Christian Lambeck 1-2; Joel Zweerink 1-3; Bjorn Jansen 1-4; Joel Zweerink 1-5.

No Replies to "Koploper DZOH maatje te groot voor NEC Delfzijl"