SGV rekent eenvoudig af met pover SV TEO

Het Schildwolder SGV heeft na het behalen van de tweede periodetitel zijn zegetocht in Ten Post voortgezet. De pover acterende thuisclub werd met 0-3 verslagen door het team van trainer Marcel Joostens, dat door een heuse griepgolf was getroffen.

Wie zaterdagmiddag in de kleedkamer van SGV had gekeken, had zich in de wachtkamer bij de huisarts gewaand. Tel daarbij nog op dat onder andere topscorer Jos Hoeksema van een vakantie genoot en het moge duidelijk zijn dat oefenmeester Joostens niet te benijden was.

Gezien de stand op de ranglijst zou een overwinning verwacht mogen worden, maar de energieniveaus van de SGV-ers waren lager dan gewenst. Toch was het vertrouwen in de kleedkamer groot. Dat werd mede ingegeven door het feit dat bij SV TEO topscorer Emiel Kruger afwezig was en de verdediging van SGV al een aantal weken achtereen de nul had weten te houden.

In de voorhoede nam Hendrik Boven de plek van Hoeksema in en de bank werd aangevuld door een tweetal jeugdspelers van de JO17. In de derde minuut werd SGV al gevaarlijk, maar Luca van Loenen schoot de bal over het doel van de gastheren. Na een kwartier spelen mocht SGV een corner nemen, die bij Jesse Roelfsema te wild over werd geschoten en op het dak van de kantine belandde. SV TEO had het niet alleen zwaar met SGV, maar ook met zichzelf. Men had voortdurend ruzie met de bal, die maar niet wilde doen wat de gastheren voor ogen stond.

Na twintig minuten spelen begin Stan van den Berg aan een solo, waarin hij onreglementair werd gestuit. Scheidsrechter Johan Doornbosch gaf echter goed voordeel, waarna Van den Berg zijn actie af kon maken en de 0-1 scoorde. Een minuut eerder was SGV al dichtbij de openingstreffer geweest, maar een vrije bal van Rutger Drewel zeilde net naast en kon niet meer gekopt worden door Luca van Loenen. Diezelfde Rutger Drewel gaf na een half uur spelen een goeie pass op Jelte Bos. Hij verlengde het speeltuig op Hendrik Boven, die zijn basisplaats opleukte met een doelpunt: 0-2. In de 35e minuut mocht SV TEO aanleggen voor een vrije bal op zo’n twintig meter, maar die resulteerde slechts in een rollertje in de handen van Marijn Jager.

Het was duidelijk dat niet alle SGV-spelers het einde van de wedstrijd zouden halen. In de rust werd de moegestreden Eelke Wijnsma naar de kant gehaald en kwam Marvin van Dam voor hen binnen de lijnen. SV TEO wist SGV bijna te verrassen met een snelle aansluitingstreffer, maar er werd niet gescoord. Wat volgde was een saaie tweede helft. SGV miste de kracht om de wedstrijd op slot te gooien en de gastheren konden voetballend niet genoeg brengen en noteerde verder geen kansen. Ze hadden het vooral druk met vallen en opstaan en werden meer dan eens op basis van een surplus aan techniek en snelheid voorbij gelopen.

Bij SGV kwam het gevaar grotendeels van Luca van Loenen, maar zijn pogingen gingen over, naast of voorlangs. Na een aantal wissels aan de zijde van SGV, ook met het oog op de wedstrijd van dinsdag tegen Siddeburen, werd het systeem iets aangepast en kwam rechtsback Robert Kluppel in de rug van Luca van Loenen te spelen. Kluppel stond in de jeugd bekend als spits en speelde in het verleden ook vrijwel altijd als een van de voorwaartsen van de Schildwolder hoofdmacht, getuige ook zijn 28 doelpunten in het verleden. Dit seizoen staat de teller nog op nul, ondanks een paar enorme kansen tegen onder andere De Fivel en Wagenborger Boys. Het zou nu dus zomaar kunnen dat Kluppel van de hatelijke nul zou komen. Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd leek dat te gebeuren. Kluppel werd weggestoken door Van Loenen, trakteerde z’n directe tegenstander op een panna en speelde zelfs de keeper uit. Als hij gewild had, kon hij de bal zo over de doellijn wandelen. Hij besloot echter te schieten. Dat bleek een slechte keuze te zijn, want de bal verdween over het lege Ten Poster doel.

Toch zou de 0-3 nog vallen voor SGV. Een overtreding van Jurrie de Boer op Luca van Loenen, een minuut voor tijd, resulteerde in een strafschop voor de gasten. Bij afwezigheid van Jos Hoeksema mocht Jasper Boonstra aanleggen en verzilverde hij de penalty. SGV kon weer drie punten bijtellen en bovendien was het de vijfde wedstrijd op rij dat dit zonder een doelpunt tegen was gebeurd.

* SV TEO – SGV 0-3 (0-2). Stan van den Berg 0-1; Hendrik Boven 0-2; Jasper Boonstra (strafschop) 0-3 (Foto: Peter de Jonge).

No Replies to "SGV rekent eenvoudig af met pover SV TEO"