Overzicht amateurvoetbal

We hebben het voetbaloverzicht van deze week wat opgesierd met bewegende beelden van de wedstrijd tussen de vierdeklassers Middelstum en SIOS. Tot speler van de week bombarderen we Niels Jansen van vijfdeklasser WEO, die drie keer raak mikte in de thuiswedstrijd tegen Alteveer. Verrassend was deze keer de overwinning van Noordwolde op titelpretendent Be Quick, dat de thuiswedstrijd ook al van de geelzwarten had verloren. SV Bedum verloor andermaal van een ploeg die onder hen staat en SC Scheemda liet dure punten liggen op bezoek bij NWVV. In Appingedam kwam DVC uiteindelijk met de schrik vrij nadat RZ Baflo, dat trainer Dick Scholtens op non-actief heeft gezet, een 0-2 voorsprong had genomen. We beginnen het overzicht zoals te doen gebruikelijk in de hoogst vertegenwoordigde klasse.

1e Klasse E Zaterdag
PKC ’83 – WINSUM 0 – 1
Winsum had in Hans Zwakenberg de matchwinnaar van de dag in de uitwedstrijd tegen PKC ’83. Na driekwart wedstrijd tekende hij met het hoofd voor de enige goal van de middag en bezorgde zijn club daarmee een nipte, maar zeker niet onverdiende overwinning.

In de beginfase van het duel vloog het spel op en neer en moesten beide goalies op hun hoede zijn. Er waren kansen genoeg om de score al snel open te breken, maar kennelijk waren de sluitposten niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Voor Winsum waren het Raul Bello, Sven Rosevink en Tijs Mulder die de mogelijkheden kregen om te scoren. PKC ’83 kreeg met een tegenvaller te maken toen Wesley Walstra geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Simon Schreiber.

In de 38e minuut mocht Giovanni Salvo niet klagen dat hij slechts geel kreeg toen hij de door Tijs Mulder op pad gestuurde Sven Rosevink tegen het gras kwakte. De Winsumer was op weg naar het doel van PKC ’83 en de actie van Salvo zou gemakkelijk uitgelegd kunnen worden als het onderuit halen van een doorgebroken speler. Hij kwam er echter mee weg en had ook nog het geluk dat de toegekende vrije trap van Stan Buikema niks opleverde.

Vlak voor rust kreeg Winsum een volgende mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Na een handsbal in de zestien kwam de bal op de stip te liggen. De inzet van Wouter Bloem bleef zonder het gewenste resultaat. Winsum bleek teveel kansen nodig te hebben om tot scoren te komen, waardoor PKC ’83 in de wedstrijd wist te blijven en af en toe zelf ook gevaarlijk voor het doel van Wouter Meijer opdook. In de 70e minuut was het dan wel raak. Winsum mocht op de rand van het strafschopgebied ene vrije trap nemen. Tijs Mulder nam dat karwei voor zijn rekening en vond het hoofd van Hans Zwakenberg: 0-1.

Een handvol minuten later moest Wouter Meijer zijn talenten aanspreken om te voorkomen dat Hoxhaj succesvol zou zijn en deed dat met verve. In de slotfase leek Mulder nog op weg naar een tweede Winsumer treffer, maar de hoek bleek te moeilijk te zijn. PKC ’83 probeerde het nog wel, maar meer dan een harde overtreding op Gerbrand de Boer kwam er niet uit de koker van de thuisclub. Uiteindelijk wist Winsum de overwinning over de streep te trekken en kon het zichzelf alleen maar verwijten dat het de wedstrijd niet veel eerder in het slot had gegooid.

2e Klasse J Zaterdag
FC MEPPEL – SV BEDUM 4 – 3
Het werd een zure middag voor SV Bedum. De mannen van trainer Robbie Wentink speelden het eerste half uur tegen de Drenten erg goed, maakten fantastische doelpunten, wisten een 0-2 voorsprong te bewerkstelligen, maar moesten op het laatst wel het hoofd buigen.

De eerste treffer kwam op naam van Twan Ahlers. Nigel Bakker gaf een dieptepass op Jesse Engelsma, die de bal vervolgens strak voor gaf: 0-1. De tweede kreeg de handtekening van Engelsma, normaal in het tweede teams spelend, en dus leek er niet zoveel aan de hand. Een opbouwfout leidde tot de 1-2 van Brian van der Zweerde en daarna was het Remco van Keulen die de achterstand wist weg te poetsen: 2-2. Het werd daarna vlak voor rust 3-2 door Hugo Bisschop.

Na de doelwisseling leek SV Bedum de draad weer te hebben opgepakt, maar moest wel de 4-2 van Emiel Kwant incasseren. In de slotfase scoorde Mika Taatgen nog wel 4-3 en ging het nog even stormen in Meppel, maar de derde nederlaag op rij kon niet meer voorkomen worden.

Cas Schipper kon niet op doel staan vanwege ziekte en omdat ook Jos Broekmans nog steeds niet hersteld was, maakte keeperstrainer Ivan Landlust na tien jaar zijn rentree in de Bedumer selectie.

3e Klasse C Zaterdag
NOORDWOLDE – BE QUICK 3 – 0
Noordwolde had alle reden om met vertrouwen uit te kijken naar de thuiswedstrijd tegen Be Quick, dat samen met Velocitas de strijd om het kampioenschap in 3C moest uitvechten. De eerste confrontatie op het kunstgras van de titelkandidaat had Noordwolde al met 3-4 gewonnen en op eigen veld deed de ploeg van trainer Roy Kamps het nog eens dunnetjes over.

Noordwolde stond vrij compact en liet het meeste balbezit aan Be Quick. De gasten mochten als eerste aan een grote kans ruiken, maar zagen een inzet op de lat belanden. De gastheren kregen daarna steeds meer grip op het gebeuren, vooral in de omschakeling. Daarin moest de thuisclub scherp zijn en dat gebeurde dan ook. Na een dik half uur dook Bill Baar na een snelle uitbraak in het strafschopgebied van de gasten op en ging tegen het gras. Volgens de scheidsrechter probeerde Baar een strafschop te versieren en duwde de ‘zondaar’ geel onder de neus. Een hele frappante uitleg, die zelfs door Be Quick niet werd begrepen. Ze hadden daarna zelf reden tot klagen omdat er werd gescoord, maar nu vond de scheidrechter dat de doelman van Noordwolde teveel werd gehinderd en dus ging dat feestje niet door.

Na de doelwisseling was het al snel raak. De voor Bill Baar in het veld gekomen Joram Wijnstra gaf een voorzet op Dannick Meima, die vervolgens raak mikte: 1-0. Be Quick moest daarna wel gas geven om een dreigende nederlaag te voorkomen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werd aan de kant van Noordwolde de moegestreden Bart Hollink vervangen door Jurriaan van Kampen en slaagde de thuisclub er zowaar in om de marge te verdubbelen. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal was het uitgerekend Van Kampen die de bal, via binnenkant paal, voor de tweede keer in het doel van Be Quick wist te mikken: 2-0. Voor de bezoekers was het daarna over en sluiten, ondanks dat er nog een extra spits werd ingebracht.

In de extra tijd werd invaller Victor Wieringa licht getoucheerd nadat hij een tegenstander zijn hielen had laten zien. Aanvankelijk liet de scheidsrechter van dienst voordeel gelden, maar toen dat weg was kwam de bal alsnog op de stip te liggen. Marco Vos zorgde voor 3-0 waardoor Noordwolde een belangrijke overwinning wist te boeken en zichzelf nu ineens koploper in de strijd om de derde periode mag noemen.

Door de zege op Be Quick zorgde Noordwolde er overigens ook voor dat het gevecht om de titel in 3C wel gestreden is. De benauwde zege die Velocitas op SC Loppersum wist te boeken en de overwinning van Noordwolde hebben voor een gat van acht punten gezorgd. Dat lijkt met nog vijf wedstrijden te gaan voor Velocitas groot genoeg om het kampioen op te strijken. ‘Ach ja, Velocitas had me gevraagd of we alsjeblieft van Be Quick wilden winnen. Toen heb ik gezegd dat we dat best wilden doen, als er een uitnodiging zou komen voor hun kampioensfeestje’, grapte coach Roy Kamps na afloop.

Over de mogelijkheden van zijn eigen team zei hij: ‘Als we zo doorgaan, kunnen we ook zomaar vierde of vijfde worden. We bekijken het wel per week hoe het gaat. Het is in ieder geval duidelijk dat de groep er plezier in heeft. Daar draagt zo’n overwinning als deze natuurlijk wel een belangrijk steentje aan bij.’

GRIJPSKERK – HOLWIERDE 3 – 3
Holwierde leek een prima zaterdagmiddag te beleven toen het na een half uur spelen in en tegen Grijpskerk met 0-2 aan de leiding had weten te komen. Uit een voorzet van Justin Skilton was het Thijs Stoppels die na dertien minuten spelen de wedstrijd wist open te breken en de door Mike Kraan op rechts aangespeelde Christian van den Broek schoot in de 32e minuut hard in de verre hoek voor de tweede Holwierder treffer. Enkele minuten later had Joost Schoenmaker de achterstand al weer verkleind tot 1-2 en hoewel Holwierde de wedstrijd na de thee wel onder controle leek te hebben, leidde onnodig balverlies tot twee keer toe tot een treffer voor de gastheren. Jelle Schoenmaker en Dajo Klunder zetten het wedstrijdbeeld op zijn kop: 3-2. Kansen op de gelijkmaker waren er vervolgens voor Thijs Stoppels, Gijs Geurtsen en Tim Visscher. Het was echter Peter Bouwsema die in de 90e minuut een vrije bal van Thijs Sonneveld binnen wist te knikken: 3-3. Overigens lijkt het met de blessure van Yirsan Bouman, opgelopen in het duel met Noordwolde, minder erg te zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Hij hoopt zelfs dat hij dit seizoen nog weer in actie zal komen.

4e Klasse C Zaterdag
DVC APPINGEDAM – RZ BAFLO 3 – 2
Na de midweekse 0-1 overwinning op Lycurgus, door een goal van Sven de Wilde, stond DVC Appingedam zaterdag opnieuw aan de positieve kant van de score. Op het eigen burgemeester Wellemansportpark werd met 3-2 van het tobbende RZ Baflo gewonnen.

De eerste helft was zeker vanuit Damster oogpunt bekeken niet best. De thuisclub speelde veel te traag in de opbouw en de linies lagen in verdedigend opzicht te ver uit elkaar. Er werden amper kansen genoteerd. Bas Groenewold kreeg er eentje na een half uur spelen, maar het waren de Bafloërs die de score wisten open te breken. Chris ten Boer was de gevierde man en nadat Olaf Kiewiet een schot van Duncan Torrenga maar half had weten te keren, was Ten Boer er als de kippen bij om ook nog voor 0-2 te zorgen. Een flinke opsteker voor de club die trainer Dick Scholtens de laan had uitgestuurd en Rob Tigchelaar, de trainer van het tweede team, . de honneurs laat waarnemen.

De schrik zat er even goed in bij de gastheren, die zich na de thee echter goed wisten te herstellen. Er zat meer tempo in de opbouwen de invalbeurt van A-junior Romano Kisman op het middenveld hielp ook. Ook verdedigend stond het nu beter aan Damster zijde. In de 51e minuut scoorde Ole Horsten op aangeven van Kisman 1-2 en hoewel RZ Baflo in de counter wel kleine kansen kreeg, was DVC Appingedam nu toch dreigender. Na driekwart wedstrijd werden Job Groenewold en Julian Herder ingezet.

Zeven minuten voor het eindsignaal was het Ole Horsten die de bal doorspeelde op Ronald Hund. Hij vond op zijn beurt Julian Herder, die vanuit een moeilijke hoek voor 2-2 tekende. RZ Baflo moest terug en had handen en voeten nodig om zich de thuisclub van het lijf te houden. Men kon echter niet voorkomen dat DVC Appingedam in de slotminuut een vrije trap kreeg na een overtreding op Devante De Windt. De vrije bal werd door Romano Kisman bij Ronald Hund ingeleverd en die zorgde voor 3-2.

SV DE HERACLIDEN – AMICITIA VMC 0 – 1
SV De Heracliden had zichzelf heel wat kopzorgen kunnen besparen door thuis van Amicitia VMC te winnen. De brigade van trainer Jaap Danhof moest de punten (0-1) echter aan de Stadjers laten en bevindt zich nog altijd in een vrij netelige positie.

Voor SV De Heracliden is elk duel belangrijk en dat was tegen Amicitia VMC niet anders. De thuisclub speelde in de eerste helft erg onrustig en zag Ronald van Bruggen op slag van rust voor 0-1 zorgen. Die goal kwam overigens wat vreemd tot stand volgens trainer Jaap Danhof. Zijn speler Roy Streppel werd op het middenveld tegen het gras gewerkt en iedereen rekende er op dat SV De Heracliden een vrije trap zou krijgen. De scheidsrechter van dienst zag echter niets in de valpartij en dus mochten de Stadjers juichen. Dat was na een helft voetbal waarin wel duidelijk werd waarom beide ploegen laag staan en vooral niet wilden verliezen. Er waren wel wat kleine kansjes over en weer, maar daar bleef het dan ook bij.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Beide ploegen probeerden het wel, maar verder dan goedbedoelde pogingen kwam men niet, Aan het einde van de rit had het zomaar nog gelijk kunnen worden als Mark de Boer en Ruben Slager wat fortuinlijker waren geweest. De afwerking bleef echter uit en dus kregen de Meisters (zie foto) het deksel op de neus.

MIDDELSTUM – SIOS 4 – 0
Middelstum heeft het Sauwerder SIOS op een gevoelige nederlaag getrakteerd. De overwinning van het team van trainer Jelmer Meinardi betekent vrijwel zeker dat de rol van SIOS in de strijd om het kampioenschap wel uitgespeeld is.

SIOS had nog wat goed te maken na de uitglijder tegen OKVC, maar toonde niet veel tekenen van verbetering. Middelstum bleek veel gevaarlijker te zijn dan het team van trainer Henk Alssema en ging in de 17e minuut na een door Mateo Milkovic benutte strafschop halverwege het duel met slechts 1-0 aan de leiding. Het duurde vervolgens tot de 70e minuut alvorens het veel beter spelende Middelstum de marge wist te verdubbelen. Een corner van Thijs Oosterhoff paste precies op het hoofd van Wessel Oosterhoff, die boven alles en iedereen uit wist te stijgen: 2-0.

Acht minuten later was het weer raak. Robert Bos zag een schot half gekeerd worden, maar Aijolt Douma was heel attent en deponeerde het speeltuig alsnog in het doel: 3-0. Max Oldenhof (JO19) probeerde het enkele minuten voor het laatste fluitsignaal van afstand. Ook zijn schot kon niet in een keer onschadelijk worden gemaakt. Hij had daar kennelijk op gerekend, want de rebound was ook voor hem: 4-0 (beelden: Sofia Verduin).

FC LEO – NIEKERK 0 – 1
De koploper in 4C wist in Leens weliswaar met het kleinst mogelijke verschil te winnen, maar gelet op de ranglijst was er van een groot verschil geen sprake. Niekerk had wel wat meer spelaandeel, maar wist dit niet in kansen om te zetten. Het stug verdedigende FC LEO had minstens een punt verdiend, maar het mocht niet zo zijn.

Op voorhand zou Niekerk eigenlijk vrij eenvoudig moeten winnen, maar het verschil tussen het papieren en het echte werk wil nog wel eens groot zijn. FC LEO was geenszins van plan om als kanonnenvoer te dienen en speelde vanuit ene compacte defensie. Niekerk mocht tot aan de zestien meter doen en laten wat het wilde, daarna was het over en uit. In de eerste helft wisten de bezoekers welgeteld een goede mogelijkheid te scheppen. De inzet spatte op het aluminium uit elkaar.

FC LEO wist zich geen enkele mogelijkheid te creëren, maar kon na het rustsignaal in ieder geval zeggen dat men het nog droog had gehouden. Na 52 minuten voetbal was dat wel anders. Een schot van net buiten het strafschopgebied kon niet goed verwerkt worden door keeper Niels Zijlstra, waarna Ger Ausma de rebound tegen het nylon schoot: 0-1.

De bezoekers probeerden de voorsprong daarna te verdubbelen, maar beet zich stuk op de taai verdedigende thuisploeg. Jeroen Batema en Martijn Heemstra waren voor deze wedstrijd in het centrum van de defensie geposteerd. Voor Batema was het de eerste wedstrijd in twee seizoenen. Niels Zijlstra pareerde op prima wijze twee afstandsschoten en voorkwam zo nog een Niekerker goal. FC LEO begon wat opportunistischer te spelen in de hoop dat er een bal goed zou vallen en gooide de verdediging vervolgens open. Het was echter hopen op kansen uit spelhervattingen, die er niet kwamen.

Niekerk was na het laatste fluitsignaal maar wat blij met de zege en bij FC LEO overheerste de teleurstelling omdat het vooraf verwachtte krachtsverschil achterwege was gebleven en men toch stiekem op een punt had gehoopt.

5e Klasse C Zaterdag
SUAWOUDE – ZEESTER 0 – 2

Het was geen wedstrijd die als pareltje in de boeken zal verdwijnen. ‘Het was gewoon een hele slechte pot die we op een zakelijke manier hebben gewonnen. Wij waren gewoon de betere ploeg zonder dat we tot hoogstaand voetbal wisten te komen’, vertelt Danny Beerda namens de Zoutkampers. Voor Zeester scoorde Martijn van der Ploeg voor de pauze en clubtopscorer Chris Noordhof deed dat in de tweede helft.

5e Klasse E zaterdag
EENRUM – GEO 1 – 4
In een rommelige wedstrijd op een zeer moeilijk bespeelbaar veld heeft het Garmerwolder GEO met 1-4 van thuisclub Eenrum weten te winnen. Het terrein was erg hard en hobbelig, waardoor goed voetbal vrijwel onmogelijk was.

GEO begon niet goed aan de wedstrijd. De concentratie liet te wensen over bij de gasten. Het leek er op alsof men de confrontatie met het slotlicht van 5E iets te licht had opgevat. Er werden met name in de eerste helft veel verkeerde keuzes gemaakt en onnodig balverlies geleden.

Toch zou GEO na een kwart wedstrijd op voorsprong weten te komen. Na een prima combinatie met Tim van den Belt was het Robert Bleeker die 0-1 liet aantekenen. Ook Bart van der Tuuk kreeg enkele kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Ondanks de waarschuwende woorden richting de groep dat men bij de les moest zijn, viel enkele minuten na de doelwisseling toch de gelijkmaker. Een misverstand tussen Bastiaan Drabe en Laurens van der Kamp werd door Bobo Miedema afgestraft: 1-1.

Kennelijk was dat het sein voor GEO om de teugels wat aan te trekken en na een prima solo was het andermaal Robert Bleeker die de Garmerwolders aan de leiding wist te brengen: 1-2. GEO kwam na die goal niet meer in de problemen en wist de voorsprong uit te breiden. Na een prima pass van broer Rolf was het Bart van der Tuuk die de 1-3 op het scorebord liet zetten en vijf minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde hij nog een keer, nu uit een pass van Tim van den Belt: 1-4. Het was alweer de 32e goal die Van der Tuuk op zijn naam kreeg. Uiteindelijk wist GEO het duel dus toch nog vrij gemakkelijk te winnen, zonder dat men tot hoogstaand voetbal was gekomen.

EZINGE – NOORDPOOL UFC 1 – 0
De voor Julian Kemkers ingevallen Ivar Zijlema was de gevierde man in het duel dat thuisclub Ezinge tegen het bezoekende Noordpool UFC moest afwerken. Het duel leek compleet op slot te zitten en op een gelijkspel af te stevenen toen middenvelder Nick Rosema in de 85e minuut tegen het gras werd gekwakt. Zijlema besloot de vrije trap te nemen en joeg de bal langs het drietal Uithuizers dat een muurtje voor het doel had opgetrokken. De bal werd nog van richting veranderd en vloog vervolgens langs keeper Marcel Lalkens het doel in en daarmee bezorgde Zijlema zijn vakantie vierende trainer Ronald Bouwman een aardig presentje. Overigens kreeg Thomas Vlonk (JO15) ook nog een mooie mogelijkheid. Hij nam een bal perfect op de borst aan om daarna ineens uit te halen, maar de bal verdween naast.

MEEDHUIZEN – WARFFUM 3 – 1
Meedhuizen heeft op eigen veld niet veel moeite gekend in de wedstrijd tegen Warffum. De ploeg van trainer Elle Smit wist het duel tegen de nummer elf van de ranglijst vrij gemakkelijk in een overwinning om te zetten.

De groenwitten begonnen sterk aan het duel. De eerste grote kans was voor Swendly Martina, maar de grote teen van keeper Gert-Jan Dijkhuizen zat in de weg. Niet veel later was het wel raak voor de thuisclub. Een scherp aangesneden vrije trap van Eddy Silva Lima werd door Lirim Shabani in het doel geschoten: 1-0. Silva Lima had het op zijn heupen tijdens de wedstrijd. Hij strooide met passes dat het een lieve lust was en uit een daarvan was het clubtopscorer Kevin Reiffers die de bal snoeihard langs Dijkhuizen schoot: 2-0.

Warffum moest een tandje bijschakelen om niet weggespeeld te worden en verscheen dan ook dreigend voor het doel van Vijsma. Gescoord werd er echter niet door de bezoekers en dan treedt er meestal een ijzeren voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. En dat bleek maar weer eens, want waar Warffum verzuimde dichterbij te komen, liep Meedhuizen verder uit. Een voorzet van Nayim Ouakili en een slim overstapje van Antonio Leirissa leidden tot balbezit van Jairzinho Leirissa, die vervolgens vrij simpel voor 3-0 tekende.

Na de thee nam Meedhuizen duidelijk gas terug. Soms zelfs iets teveel, waardoor Warffum toch weer enige hoop koesterde dat het wellicht tot succes zou kunnen komen. Geknoei achterin leidde dan ook tot de 3-1 van Kevin Janssen en daarna moest Meedhuizen zelfs weer even aan de bak om meer onheil te voorkomen. De gastheren kregen nog wel de mogelijkheid om de marge te vergroten, maar meer treffers bleven uit.

WAGENBORGER BOYS – STEDUM 2 – 3
Wagenborger Boys begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Stedum. Een schot van Bert Nijdam ketste nog af op de lat, maar na twintig minuten voetbal werd het wel 1-0 toen Erik Kort een goed lopende aanval wist af te ronden. De gastheren speelden daarna in balbezit erg onrustig, maar wisten na ruim een uur spelen wel op 2-0 te komen toen een voorzet van Erik Kort in het eigen doel werd gewerkt door Stedumer Stijn Hamstra. Sommigen hadden aan Stedumer kant de moed al een beetje opgegeven, maar door een onachtzaamheid in de defensie werd het 2-1 na een voltreffer van Siebrand Dijkema. Stedum gaf daarna wat gas bij en wist door een strafschop zelfs langszij te komen. Lorenzo Spitsbaard was de doelpuntenmaker: 2-2. Het zou nog erger worden voor de Boys, want in de allerlaatste minuut werd een corner niet goed weggewerkt en was het Matthijs Colstee die de geelzwarten de winst bezorgde: 2-3.

DE FIVEL – SIDDEBUREN 3 – 1
Siddeburen leek op voorhand een tegenstander waar De Fivel meteen vanaf de aftrap bovenop moest zitten. De mannen van trainer Wilhem van der Wiel konden zich de uitwedstrijd namelijk nog wel voor de geest halen. Toen moest er zelfs een achterstand worden weggewerkt en waren de Riepsters pas in de tweede helft goed wakker.

Nu begonnen ze fel, waren veel beter dan de gasten, kregen veel kansen, maar scoorden pas in de 35e minuut. Bjorn Everts wist de bal voor het Siddebuurster doel te krijgen en vond het hoofd van Corné Bos: 1-0. Het was met name over rechts waar voor de gastheren de ruimte kregen, maar verzuimden om daar gebruik van te maken.

Na de thee kreeg Siddeburen een vrije trap tegen. Thomas van der Veen maaide over de bal heen en vervolgens moest Arjan de Vries aan de noodrem trekken. De actie op zich bleef onbestraft, maar zou wel gevolgen krijgen. De vrije trap kwam op de lat terecht en viel vervolgens voor de voeten van Wesley Hartman, die als afstoffer fungeerde: 1-1. De Fivel wist zich te herpakken met een treffer van Mark Kramers. Emiel Bos schoot op doel, zag de bal via de keeper en de rug van een tegenstander terug in het veld springen, waarna Kramers ter plekke was om de thuisclub andermaal op voorsprong te zetten: 2-1. Het was uiteindelijk Corné Bos die de eindstand op 3-1 wist te bepalen nadat hij een te korte terugspeelbal had weten te onderscheppen.

‘We waren zoveel beter dan Siddeburen en hadden veel meer moeten scoren. Dat is wel een beetje het manco van ons. Tegen een ploeg als Siddeburen kun je je dat nog veroorloven, maar er zullen ook tegenstanders zijn die dit meteen afstraffen. Dat zal dus anders moeten’, aldus Van der Wiel.

5e Klasse F Zaterdag
WESTERLEE – VVS 3 – 1

De bezieling lijkt een beetje te zijn verdwenen bij het Oostwolder VVS. Ondanks dat het team van trainer Egbert Bosma met blessures te kampen had, kon het nog wel een prima elftal op de been brengen. Dat had ook van Westerlee moeten winnen. VVS creëerde echter weinig tot niets en had ook nog eens de pech dat schoten uit de tweede lijn er ook niet in zaten. Westerlee had maar weinig nodig om tot scoren te komen. Robbert Wester wist de thuisploeg op 1-0 te zetten en vervolgens kreeg VVS een strafschop die door Leon Boer tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1. Na de thee liep Westerlee echter weg door twee treffers van Ramon Veen (3-1), waardoor het seizoen voor VVS nu als een nachtkaars dreigt uit te gaan.

NWVV – SC SCHEEMDA 2 – 0
SC Scheemda wist op voorhand dat het een lastige voetbalmiddag zou gaan worden. Zowel de ploeg van trainer Gerrie Drent als gastheer NWVV had maar een opdracht en dat was winnen. Voor de Scheemders gold dat ze dan de koppositie zouden overnemen van SETA en NWVV zou zich bij winst ook weer in de titelstrijd mengen.

De thuisclub schoot furieus uit de startblokken. Alle duels werden gewonnen en SC Scheemda kon geen passend antwoord bedenken. In de derde minuut was het al raak toen een indraaiende corner door de goalie van de Scheemders werd gemist en door Peter van Elten werd afgerond: 1-0. De gaten waren compleet van de leg en het lukte maar niet om weerstand te bieden aan de ontketende NWVV-ers. Na 21 minuten spelen kwamen ze op een 2-0 voorsprong nadat een ingeleverde bal werd teruggelegd en binnen de zestien door Mark Kok tegen het nylon werd geschoten. Even leek het er op dat er een derde treffer zou vallen, maar dat gebeurde voor de rust niet meer. Danny Blaauw was na een half uur spelen nog het dichtst bij een Scheemder goal, maar vond de goalie van NWVV op zijn weg toen hij een vrije trap in de hoek wilde krullen.

Na de thee had Niek Smit de 2-1 moeten maken, maar hij koos oog in oog met de keeper van de gastheren voor en breedtepass die onderschept kon worden. Door het ontbreken van de echte overtuiging voorin, bleef het bij speldenprikken en omdat NWVV niet meer zo nodig hoefde, bleef het bij de 2-0.

Door dit resultaat doet NWVV weer helemaal mee en moet SC Scheemda opnieuw in de achtervolging op SETA. Dat komt op de laatste speeldag op bezoek. Dit duel kan zomaar een kraker van jewelste worden als de ploegen bovenin hun wedstrijden tenminste blijven winnen.

5e Klasse C Zondag
Kloosterburen heeft zich van zijn beste zijde laten zien door op eigen veld met 4-0 van DWZ te winnen. De thuisclub speelde de eerste helft nog onrustig, maar had de zaakjes daarna goed op orde. De doelpunten kwamen op naam van Rick Seelen, Niels van der Maar (2) en Matthijs Wolterman. Het Woldendorper WEO rekende op kinderlijk eenvoudige wijze af met middenmoter Alteveer. De gasten kregen een half dozijn treffers om de oren. Niels Jansen nam er drie voor zijn rekening, Jarno Oolders scoorde twee keer en Kebba Darboe was ook goed voor een goal. Oldambtster Boys verloor met dezelfde cijfers van gastheer THOS en heeft nu nederlaag nummer zeventien op het conto staan.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"