Klimaatgroep Stars stelt eredivisieschap veilig

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben in de eigen sporthal in Middelstum met 4-0 gewonnen van TTV Hilversum. Door de winst in deze play-downwedstrijd, is het eredivisieschap voor het seizoen 2022/2023 veiliggesteld. Casper Strindberg, Shuohan Men en Colin Rengers speelden binnen twee uur de vier punten binnen. Pim van Schaik kondigde zijn afscheid aan.

Bij de club uit Hilversum ontbrak kopman Mick de Vette, die te kampen had met corona. Hij werd vervangen door de jonge invaller Teun Salentijn. Bij Klimaatgroep°Stars stond de vertrouwde basisopstelling op het wedstrijdformulier. Na de 6-1 van exact een week eerder waren de belangen in de play-downwedstrijd een stuk groter, namelijk plaatsing bij de acht teams op het hoogste niveau in 2022/2023.

In de eerste ontmoeting was Casper Strindberg met 3-0 te sterk voor Arnoud Meijer. In de tweede wedstrijd ging het Shuohan Men iets minder gemakkelijk af. Ze kwam op een 2-0 achterstand tegen Elwin Huiden, maar Men herpakte zich en wist na een 11-8 in de derde game alsnog vrij overtuigend het tweede wedstrijdpunt binnen te slepen.

Colin Rengers had vervolgens weinig moeite met Teun Salentijn, waarna de Zweed Casper Strindberg de middag besliste met een 3-0 zege op Elwin Huiden. In een play-downwedstrijd hoeven de overige sets niet meer gespeeld te worden. Klimaatgroep Stars is immers verzekerd van een langer verblijf op het hoogste niveau en TTV Hilversum neemt het op tegen deBoer Taverzo 2 om alsnog lijfsbehoud te kunnen afdwingen.

Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat Shuohan Men en Colin Rengers ook komend seizoen tot de ploeg uit Middelstum blijven behoren. Pim van Schaik, die de afgelopen weken geblesseerd was aan zijn pols, maakt de overstap naar het tweede team van Smash ’70 in Hattem. Teammanager Jan Tammenga zal dus op zoek moeten naar een Nederlandse vervanger. In de komende weken zal daarover meer nieuws te melden zijn. Ook de invulling van de buitenlandse inbreng gaat de komende periode verder vorm krijgen. De komende seizoenen heeft Klimaatgroep Stars de ambitie om door te stoten naar de top vier van Nederland.

No Replies to "Klimaatgroep Stars stelt eredivisieschap veilig"