DRC Phoenix weet koploper niet te verrassen

Voor het rugbyteam van DRC Phoenix stond het weekend in het teken van de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat RC Zwolle 2. Waar het tweede team van Zwolle afstevent op een kampioenschap in de vierde klasse Noord-Oost, lijkt DRC Phoenix zich vast te houden aan een keurige vijfde plek op de ranglijst. De wedstrijd in Zwolle werd een leuke pot rugby waarbij beide teams, naast de gebruikelijke foutjes, ook gewoon goed georganiseerd rugby speelden. Met zomerse temperaturen en een droog, hard en zanderig veld ontvouwde zich voor de toeschouwers een mooie middag die voor de Zwollenaren in een 66-21 oberwinning eindigde.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het team van Zwolle iets beter op elkaar was ingespeeld. Het waren echter de Delfzijlsters die als een duveltje uit een doosje zowaar de koploper wisten te verrassen. Goed samenspel met de scrum als basis gaf DRC Phoenix de kans om de verdediging te doorbreken. Ook de laatste verdediger van Zwolle werd uitgespeeld en de eerste try van de middag was voor de gasten. De conversie werd goed raak geschoten door de kicker van Phoenix, Stan Doornbos. Het antwoord van Zwolle liet niet lang op zich wachten. De fysieke ploeg van Zwolle gaf de verdediging van Delfzijl hoofdbrekens. In de loop van de eerste helft kon DRC Phoenix de koploper een aantal keren niet meer afstoppen en toen de rust aanbrak, stond de ploeg uit Zwolle riant voor met 33-7.

De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Het was een leuke pot rugby waarbij beide teams naar hun mogelijkheden speelden. DRC Phoenix leek op de juiste momenten soms net even een mannetje te kort te komen. Bij beide ploegen begon de warmte langzaam maar zeker zijn tol te eisen, dit in combinatie met het hoge tempo van de wedstrijd. Toch wisten beide teams het publiek prima te vermaken door nog diverse mooie tries te scoren. Voor DRC Phoenix was het onder andere Stan Doornbos die in stelling werd gebracht door de fly-half en de laatste tien meter niet meer te houden was voor de verdediging van Zwolle. Naast zijn try wist hij ook de conversies keurig te benutten. Zoals de analisten al voorspeld hadden, wist Zwolle uiteindelijk een verdiende 66-21 overwinning binnen te slepen. Ondanks het verlies tegen Zwolle liet de ploeg uit Delfzijl voldoende positieve dingen zien waarop men verder kan bouwen de komende week.

Voor DRC Phoenix staan er nu nog twee wedstrijden op het programma. Zondag zal men op het eigen sportpark Tuikwerd spelen tegen ERC ’69 uit Enschede. Wanneer men deze wedstrijd wint is de vijfde plek zo goed als zeker.

No Replies to "DRC Phoenix weet koploper niet te verrassen"