Geslaagde jubileumdag op Wellemansportpark

Eindelijk was het zo ver. Na de coronapandemie kon de jubileumdag plaatsvinden. In het kader van honderd jaar voetbal werd er al wel tegen FC Groningen gevoetbald in 2019, maar toen kwam corona. Van uitstel kwam echter geen afstel en zo werd zaterdag de jubileumdag om 10.00 uur geopend met een prachtige fototentoonstelling. De hele ochtend en middag liepen jong tot oud in en uit om de fotoboeken en presentaties te bekijken. Vele ooohhh’s en ahhh’s en verhalen van ‘toen’ kwamen boven tafel.

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd van DVC 1 tegen Middelstum werd het nieuwe contract ondertekend door de hoofdsponsor die zich voor nog eens drie jaar aan de Damster club heeft verbonden. Op het moment dat DVC in de laatste minuten de 1-0 voorsprong vasthield, kwamen de eerste personen al binnen in het PSH voor de receptie. Ruim honderd mensen luisterden naar mooie woorden van Henk Hoiting namens de KNVB en wethouder Jan Menninga namens de gemeente Eemsdelta. Aansluitend namen Hans Meijer en Kees Bijmolt het woord om zo de ‘vrijwilliger van het jaar’ bokaal symbolisch aan te bieden. Dat vrijwilligerswerk belangrijk is in zowel de maatschappij als bij de regionale clubs weet iedereen. Een mooi gebaar om jaarlijks een vrijwilliger zodanig in het zonnetje te zetten. Ook werd er nog een wedstrijdbal overhandigd door Martijn Mossel.

Ondertussen werd er door de ‘oudjes’ warmgelopen op het hoofdveld. Edwin van Dijken (namens VVA) en René van der Duin (namens De Pelikanen) hadden hun beste beentje voorgezet om leuke teams op de been te krijgen. Bekende namen als Marcel Roode, René Wollerich, Alfred Post, Patrick van Lennep, John Mulder en Marcel van Dortmont van Appingedam en Wichard Bouma, Gerrie de Groot, Sander Schollema, Rick van Bostelen en Richard van der Duin van De Pelikanen hadden de schoenen weer uit het vet gehaald om deze wedstrijd te spelen.

Voor Alfred Post ging het in de allerlaatste minuut mis. Een ernstige blessure aan de knie zorgde ervoor dat de ambulance nog ter plaatse moes komen. Vooralsnog lijkt de ernst van de blessure mee te vallen maar het vervolg is nog even afwachten. De eindstand werd uiteindelijk 0-6 in het voordeel van De Pelikanen. Doelpuntenmakers waren Georg Herder, Jan Vriemoedt, René van der Duin (2x) en Wilfred Lalkens (2x). De leeftijd van de spelers van Appingedam was ook iets hoger dan die van de spelers van de Pelikanen, dus is de grote nederlaag deels wel verklaarbaar. Bij het eerste doelpunt gingen er rondom het veld toch nog uitspraken van ‘wé staan voor’ of ‘wé staan achter’. Dan blijkt maar weer dat je op zo’n moment toch een AVV-er of Pelikaan bent.

Na de wedstrijd was er voor de ruim driehonderd aanwezigen een barbecue. Ondanks het feit dat ze daarvoor wel in de rij moesten staan, was het eten heerlijk en omdat het weer prima meewerkte was het wachten ook geen straf. Tijdens de barbcue begon ook de muziek in de tent, door Sennalive en DJ Noki. Het werd een hele gezellige, sfeervolle avond. Al met al werd het een topdag voor zowel organisatie als vereniging.

No Replies to "Geslaagde jubileumdag op Wellemansportpark"