Holwierde op eigen veld onderuit tegen Helpman

Holwierde moet de komende weken alles uit de kast halen om niet in degradatievoetbal verzeild te raken. De kans daarop is behoorlijk toegenomen na de 1-3 nederlaag die de mannen van Eddy Tuik zaterdag op het eigen sportpark Katmis tegen Helpman hebben geleden.

Punten pakken tegen Helpman was op voorhand al geen gemakkelijke opgave, maar je moet ergens een begin maken met de sprint naar het einde van het seizoen. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie bevindt Holwierde zich in de niet benijdenswaardige positie dat het zich ‘herkanser’ mag noemen en dus, zoals de situatie nu is, via een omweg een verlenging in de derde klasse moet zien te bemachtigen. Het gaatje met de veilige elfde plaats bedraagt nu vier punten.

De Holwierders begonnen eigenlijk helemaal niet slecht aan het treffen met Helpman. De gastheren gaven niks weg en hadden de zaken prima voorelkaar. Thijs Sonneveld leek de score te zullen openen voor Holwierde, maar zag zijn treffer afgekeurd worden. Hij stond namelijk buitenspel nadat Tim Visscher op doel had geschoten en de keeper van de gasten de bal had losgelaten.

Na de pauze was het Robbie ten Hove die de paal toucheerde en enkele minuten later was het dan wel raak. Christian van den Broek scoorde uit een corner van Thijs Sonneveld de 1-0. De mogelijkheden waren er om daarna verder weg te lopen, maar Tim Visscher en Robbie ten Hove lieten die kansen liggen. Helpman putte er moed uit en wist in de 70e minuut langszij te komen door een treffer van Rune Pronk: 1-1. En het zou nog erger worden voor de thuisclub, want vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het opnieuw raak voor de gasten. Een corner werd door Remco van Huffelen achter doelman Wouter Kingma gekopt: 1-2. In de extra tijd strooide Remon Schutte nog wat extra zout in de Holwierder wond: 1-3.

‘Dit is erg jammer. Er had absoluut meer voor ons in gezeten. We zullen de komende weken flink aan de bak moeten, maar houden hoop dat we degradatievoetbal kunnen ontlopen’, aldus oefenmeester Eddy Tuik. Zijn team speelt komend weekeinde uit bij Groen Geel. Daarna ontvangt men een week later de vrijwel zekere degradant SC Stadspark en sluit Holwierde de competitie af met een uitwedstrijd tegen Glimmen, dat in ieder geval niet meer aan nacompetitie kan ontsnappen. Om zichzelf veilig te spelen, zal Holwierde in ieder geval FC Zuidlaren moeten achterhalen. Dat heeft nog wedstrijden tegen Grijpskerk, Helpman en op de slotdag HFC ’15 op het programma staan. Dat zijn in verhoudingen behoorlijk zwaardere tegenstanders dan die van Holwierde. Dat weet ook Tuik. ‘Maar dan nog. Het moet allemaal wel even gebeuren’, zegt de coach.

* Holwierde – Helpman 1-3 (0-0). Christian van den Broek 1-0; Rune Pronk 1-1; Remco van Huffelen 1-2; Remon Schutte 1-3.

No Replies to "Holwierde op eigen veld onderuit tegen Helpman"