Noorderrondrit weer terug op fietskalender

Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus staat op Hemelvaartsdag 26 mei de 39e editie van de Noorderrondrit op de fiets weer op het programma. De fietstoertocht over de afstanden van 145 en 85 kilometer volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats.

Nieuw is dat de route is opgedeeld in twee lussen. Er is een van 85 kilometer en er zijn twee lussen van 60 kilometer. De route leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen en wordt door de sportieve deelnemers veelal gezien als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets die op tweede Pinksterdag wordt verreden. Ook aan de recreatieve toerrijders is gedacht, voor hen wordt er een route van ongeveer 35 kilometer uitgezet.

De Noorderrondrit op de fiets is inmiddels een van de grootste eendaagse wielerevenementen van
de drie noordelijke provincies. De routes zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continue drie servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Na afloop is er gelegenheid om te douchen. Alle tochten van de MFAC Loppersum worden verreden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Voor de prestatietoertochten van 145 en 85 kilometer kan er worden gestart tussen 8.00 en 10.00 uur en voor de recreatieve toertocht tussen 10.00 en 12.00 uur. De startlocatie is net als voorgaande jaren op het sportpark aan de Bosweg 27 in Loppersum. Voorinschrijven kan via www.mfacloppersum.nl of via www.fietssport.nl. Ook kan dit op de dag zelf in de kantine van de plaatselijke voetbaltrots SC Loppersum.

De kosten bij voorinschrijving voor de tocht van 85 en 145 kilometer bedragen negen euro per deelnemer en op de dag zelf 12 euro. Dit is inclusief verzorging onderweg en een herinneringsmedaille. De kosten bij voorinschrijving voor de tocht van 35 kilometer bedragen 4 euro per deelnemer en op de dag zelf 6 euro. Ook dit is inclusief een herinneringsmedaille. De organisatie maakt weer gebruik van de Scan & Go oplossing van de NTFU. Bij binnenkomst van de deelnemers is er live-muziek en kan er onder het genot van een hapje en drankje genoten worden van de band Dit Ist! Uut Grunn!

De veldtoertocht, welke de afgelopen drie edities was toegevoegd aan de Noorderrondrit op de fiets,
zal dit jaar niet meer worden uitgeschreven. In verband met te weinig groei van het aantal deelnemers tijdens de voorgaande edities heeft het bestuur van MFAC besloten om niet verder te gaan met deze vorm van de fietssport.

No Replies to "Noorderrondrit weer terug op fietskalender"