DWA/Argo komt ook tegen Oerterp/VKC net tekort

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen weekeinde het returnduel tegen Oerterp/VKC op het kunstgrasveld in Winsum afgewerkt. De vorige ontmoeting in oktober werd nog ruim verloren met 20-12, maar zaterdag kon DWA/Argo meer tegenstand bieden. Na een ruststand van 9-10 werd het na een spannende wedstrijd 15-18 in het voordeel van de Friezen. De kansen om degradatie af te wenden worden door dit resultaat steeds kleiner voor DWA/Argo.

In het basisachttal van coach Leo Schuuring waren er geen wijzigingen. Sanne Schuuring startte deze keer langs de lijn en Erwin Jeuken vervult nog steeds de plek van de geblesseerde Tom van der Laan. Dit zal ook het geval zijn voor de resterende wedstrijden.

Al in de eerste minuut wist Oerterp/VKC de score te openen, maar Erwin Jeuken reageerde met een treffer namens de thuisploeg. Het was in de startfase van de wedstrijd even zoeken bij DWA/Argo. Waar Oerterp/VKC veel ruimte gaf om de kansen te nemen, moest DWA/Argo dit op een slimme manier weten neer te zetten. Dit zorgde ervoor dat in de eerste helft het spel nog niet helemaal onder controle was. Oerterp/VKC wist vlot uit te lopen naar een 2-6 voorsprong, maar ook de bezoekers hadden het lastig tegen een sterk verdedigend DWA/Argo.

In het tweede stuk van de eerste helft kregen de korfballers uit Winsum en Bedum het spel beter onder controle. Yvonne Schuuring en Erwin Jeuken waren beide trefzeker en dit zorgde voor een gaatje van nog maar twee treffers. Hierna vielen de doelpunten aan beide kanten om en om, tot een stand van 7-9. De wedstrijd was inmiddels in de slotfase van de eerste helft, waarbij het duidelijk was dat DWA/Argo het spel onder controle had. Door twee belangrijke doelpunten van Jildau Smedema stond er vlak voor de rust 9-9 op het scorebord. Toch kon Oerterp/VKC voor het rustsignaal nog het tiende doelpunt scoren. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een 9-10 stand.

In de rust benadrukte Leo Schuuring dat er hard werd gevochten en dat de ploeg dit ook in de tweede helft moest blijven doen. Er stond een sterke verdediging namens het vlaggenschip van DWA/Argo. Na de rust moest DWA/Argo scherp uit de kleedkamers terugkomen en dat was ook het geval. Yarin Smedema zorgde snel voor de gelijke stand van 10-10 en beide ploegen begonnen weer van voren af aan. Ook de gasten van Oerterp/VKC kwamen scherp terug uit de kleedkamers. Met drie treffers op rij zorgden de Friezen voor een stand van 10-13 en DWA/Argo keek ineens weer tegen een achterstand aan. De nichtjes Natasja en Sanne Schuuring zorgden met doelpunten voor 12-13, maar Oerterp/VKC wist wederom het gaatje van twee te slaan.

DWA/Argo bleef knokken voor wat het waard was en de jonge ploeg kwam door doelpunten van Nick Brandsma en Ole Smedema weer terug op gelijke hoogte. Met een stand van 14-14 brak er een soort status quo aan. Beide ploegen hadden enige tijd moeite om het gat van de korf te vinden en het scoren lukte dus even niet. DWA/Argo speelden lange aanvallen, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Na meer dan vijf minuten was het Oerterp/VKC dat een eind wist te maken aan de spanning in deze slotfase. De 14-15 werd vervolgens meteen gevolgd door nog drie Friese treffers. Met nog ruim vijf minuten te gaan was het gat voor DWA/Argo daarmee te groot om nog een gelijkspel of winst uit het vuur te slepen. Sanne Schuuring maakte nog wel een laatste treffer in deze wedstrijd, maar de eindstand werd 15-18.

De Winsumers en Bedumers stonden hiermee andermaal met lege handen en zien op de ranglijst de kansen om nog in de klasse te blijven steeds kleiner worden. De onderste twee ploegen zullen degraderen en er zijn nog drie wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie.

DWA/Argo heeft zaterdag geen wedstrijd, maar zal donderdagavond 2 juni aantreden tegen Rodenburg. Dit is een inhaalwedstrijd die oorspronkelijk op zaterdag 23 april gespeeld zou worden. Dit duel zal om 20.20 uur van start gaan in Winsum. Vervolgens komt DWA/Argo weer in actie op zaterdag 11 juni. Dan gaat men naar Roden om het tegen koploper Noordenveld op te nemen. Op 18 juni is dan de laatste wedstrijd van de competitie tegen SIOS uit Wolvega.

* Scores DWA/Argo: Erwin Jeuken (3x), Nick Brandsma, Jildau Smedema, Natasja Schuuring, Yvonne Schuuring en Sanne Schuuring (2x), Yarin Smedema en Ole Smedema (1x).