Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht proberen we iedere week zo compleet mogelijk te plaatsen. Daarvoor hebben we wel wat medewerking van de clubs nodig. Soms lukt dat om de een of andere redenen niet en moeten we het in enkele gevallen met alleen de uitslag en de doelpuntenmakers doen. We zouden het dan ook toejuichen als er binnen de verenigingen iemand bereid kan worden gevonden om een kort verslag van de wedstrijden te maken. Voelt u zich geroepen om dit op u te nemen? Stuur dan een mailtje naar info@eemsmondsport.nl.

1e Klasse E Zaterdag
BLAUW WIT ’34 – WINSUM    3-1
Blauw Wit ’34 speelde nog voor winst in de derde periode en de Leeuwarders lieten er ook geen misverstanden over bestaan met wat voor intenties ze het tweegevecht met Winsum zouden aangaan. Wouter Meijer moest al snel zijn talenten als doelman aanspreken om de gastheren van scoren af te houden. In de eerste helft verzuimde de thuisclub te scoren en werden de wat kleinere kansen van Winsum niet benut.

Enkele minuten na de doelwisseling verloor Winsum de geblesseerde Stan Buikema en kwam Raul Bello binnen de lijnen. Een scrimmage voor het doel van de gastheren leidde niet tot 0-1 en Winsum klaagde daarna ook nog over het feit dat een schot van Wouter Bloem via de lat de doellijn zou zijn gepasseerd. De scheidsrechter had dit echter niet geconstateerd.

Vervolgens kwam Blauw Wit ’34 op 1-0 door een treffer van Arjen Boonstra en sloeg het in de counter niet veel later nog een keer toe via Gert-Jan Spindelaar: 2-0. Een vrije bal van de binnenkort afscheid nemende Rick Schaaphok werd door de Friese goalie onschadelijk gemaakt en vijf minuten voor het einde scoorde Blauw Wit ’34 3-0 door een voltreffer van Kai van Rijswijk. OP aangeven van Tijs Mulder mocht Rick Schaaphok daarna nog koppend de spreekwoordelijke eer redden: 3-1.

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM – SC ELIM    1-2
‘IK denk dat dit de slechtste wedstrijd is geweest die we dit seizoen hebben gespeeld’, sprak trainer Robbie Wentink na afloop van de verloren thuiswedstrijd. ‘In principe waren we wel klaar. Degraderen kon niet meer, een periode pakken eigenlijk onmogelijk. Ik wilde de jongens ontspannen laten voetballen en dat lukte aanvankelijk ook vrij goed.’

Twan Ahlers was de eerste die namens de gastheren dacht te scoren. Zijn inzet kon nog voor de doellijn onschadelijk gemaakt worden. Na negen minuten was het wel raak. Na een goede aanval wist Mark Kruizenga de thuisclub aan de leiding helpen: 1-0. SC Elim leek wakker geschud, kreeg wat meer grip op de wedstrijd en wisten steeds vaker hun aanvallers vinden. SV Bedum miste de overtuiging en was slap in het verdedigen. De ruimtes om in aanvallend opzicht iets te doen waren er wel. Op het moment dat de 2-0 had kunnen vallen, sloegen de Drenten toe. Vlak voor de doelwisseling was de achterstand weggepoetst: 1-1. Uiteindelijk zou het zelfs 1-2 worden en was het pleit wel beslecht. ‘Na afloop waren we boos en teleurgesteld in onszelf. We hebben de ondergrens wel gehaald. Gelukkig is die vrij laat in het seizoen gekomen. Het zal de laatste wedstrijden echt beter moeten’, aldus Wentink.

3e Klasse C Zaterdag
GROEN GEEL – HOLWIERDE    3-3
Holwierde mag nog steeds hopen op een verlenging van het verblijf in de derde klasse. Het team van trainer Eddy Tuik speelde weliswaar gelijk, maar zag het op de veilige plek staande FC Zuidlaren ongenadig hard onderuit gaan en dus komt het op de laatste wedstrijden aan of Holwierde aan nacompetitievoetbal weet te ontsnappen.

Holwierde begon goed aan het duel tegen de Stadjers. In de 6e minuut probeerde Thijs Sonneveld tot succes te komen en twee minuten later was het Jurelly Torbed die een kans in rook zag opgaan. Na een kwart wedstrijd lag de bal op de stip toen Torbed de goalie van Groen Geel was gepasseerd en deze niets anders wist te bedenken dan de spits tegen het ras te werken. Thijs Sonneveld benutte de toegekende strafschop: 0-1.

Na een half uur lag de bal opnieuw op elf meter, maar nu van het Holwierder doel. Peter Bouwsema struikelde en raakte daarbij een tegenstander op de hak. De penalty werd achter Wouter Kingma geschoten: 1-1. Een uitgooi van de goalie werd enkele minuten later onderschept en bij de tweede paal binnen getikt: 2-1. Nadat Robbie ten Hove de kans op de gelijkmaker had laten liggen, was het Jurrelly Torbed die meer succes had nadat Tim Visscher hem op avontuur had gestuurd. Alleen voor de keeper van Groen Geel rondde hij beheerst af: 2-2.

Na de doelwisseling was het duel aardig in evenwicht. Tot aan de 70e minuut, want toen wist Robbie ten Hove zich op links handig vrij te spelen en snelde met de bal aan de voet richting het strafschopgebied van de gastheren. Hij schoot hard binnen en bracht Holwierde daarmee aan de leiding. Een zege leek binnen handbereik, maar glipte de bezoekers door de vingers toen een afgeslagen corner werd opgepikt en tegen het nylon werd geschoten: 3-3.

SC STADSPARK – NOORDWOLDE    0-3
SC Stadspark hoefde nergens meer voor te spelen, maar was niet van plan om als kanonnenvoer voor Noordwolde te dienen. Het was voor Noordwolde zaak om in ieder geval te winnen en dan ook nog het liefst met zoveel mogelijk goals, waarbij de opdracht was dat men niet blind naar voren moest rennen en elkaar vooral wat te gunnen.

Noordwolde was te gehaast en te slordig en er leek toch sprake te zijn van onderschatting. Na een kwartier spelen kwam men wel op voorsprong. Een corner pakte goed uit en het was Jesse Hijlkema die Noordwolde op voorsprong wist te zetten: 0-1. Er was daarna even een momentje waarop Noordwolde een strafschop claimde nadat de keeper van SC Stadspark wel erg ver uit zijn kooi was gekomen en een botsing veroorzaakte. De wat warrig fluitende scheidsrechter zag er niets in en liet doorspelen.

Niet veel later veroverde Noordwolde de bal op het middenveld en het was Marco Vos die vanaf een meter of veertig van het doel van de gastheren de bal ineens op de pantoffel nam. Tot grote vreugde van zichzelf en de rest van Noordwolde plofte het leer binnen: 0-2. Een fantastische goal waarmee ook de rust werd bereikt. Na de doelwisseling had Noordwolde meer moeten scoren en in balbezit meer hadden moeten laten zien. Dat gebeurde alleen nog in de 72e minuut. Jesse Hijlkema kwam over links door en wist het speeltuig binnen te werken: 0-3.

Noordwolde had geen beste wedstrijd gespeeld, maar deed wat het moest doen. Nu rest er nog een ding en dat is komend weekeinde van Grijpskerk winnen en de derde periode binnen harken. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, maar de geelzwarten zijn met iets moois bezig en zullen zich de kaas niet zomaar van het brood laten eten.

4e Klasse C Zaterdag
ON RODEN – DVC APPINGEDAM    5-1
DVC Appingedam heeft in het duel met ON Roden een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van trainer Duurt Dijkman had geen antwoord op de druk die de Drenten uitoefenden.

De 1-0 was eigenlijk een logische gevolgtrekking van het spelbeeld dat zich ontwikkelde. Toch was Bas Groenewold nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet kwam echter op de paal terecht. Na een opbouwfout werd het 2-0 voor de gastheren en vlak voor rust moesten de Damsters ook nog een derde treffer incasseren.

Na de thee was DVC aanvankelijk de betere van de twee ploegen en waren er kansen voor Devante de Windt en Job Groenewold. Julian Herder wist er wel 3-1 van te maken, maar daar hield het vervolgens ook wel mee op. In de counter scoorde ON Roden nog twee keer en hebben de Drenten de leiding in de strijd om de tweede periodetitel van de Damsters overgenomen.

POOLSTER – AMICITIA VMC    1-2
Poolster: Marco Dijkstra
Amicitia VMC: Youri Winters en Ruben Klein
(foto: Angela Smit-Flikkema)

RZ BAFLO – SIOS    2-1
RZ Baflo mag nog altijd hopen dat het volgend seizoen ook in de vierde klasse zal spelen. De thuiswedstrijd tegen buurman SIOS werd namelijk met winst afgesloten. Voor de Sauwerders is het seizoen als een nachtkaars uit gegaan, nadat het lange tijd zelfs nog om de bovenste plaatsen had meegedaan. De Bafloërs daarentegen leken in een vrije val naar beneden te tuimelen. Nu is er dus toch nog een strohalm waaraan de roodzwarten zich kunnen vastklampen. Duncan Torrenga werd uiteindelijk de matchwinnaar. Hij zorgde met een benutte strafschop dat de drie punten in eigen huis zouden blijven. De overige treffers kwamen op naam van Mike Smit (RZ Baflo) en Sauwerder Stefan Bultena.

OKVC – SV DE HERACLIDEN    2-4
OKVC: Otis Mos (2)
SV De Heracliden: Jeroen Oosterhuis, Stef Oosterhuis, Roy Streppel en Martijs Delker

5e Klasse C Zaterdag
EASTERMAR – ZEESTER    1-0
Zeester begon prima in de uitwedstrijd tegen Eastermar en was gedurende het eerste kwart zeker de betere ploeg. Daarna kregen de gastheren wat meer grip op het gebeuren en werd het ook 1-0 voor de Friezen. Voor het overige lag de meest gevaarlijke aanvaller van de gastheren goed aan de ketting bij Stefan Knol. Hij was ook de beste speler aan Zoutkamper zijde.

De gastheren begonnen in de tweede helft sterk, maar vielen daarna wat terug. Zeester kon het heft overnemen en dacht ook te hebben gescoord. Ruben Postma kwam achter alles en iedereen weg en kopte het leer prima binnen. De grensrechter van Eastermar had echter buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam die beslissing over. Teleurstellend voor Zeester, dat zich bestolen voelde. Een punt was voor beide teams verdiend geweest.

5e Klasse E Zaterdag
EZINGE – SGV    2-4
Ezinge, dat een karrenvracht aan spelers moest missen, heeft op eigen veld een kansloze nederlaag geleden tegen SGV. Het gedisciplineerd verdedigend Ezinge wist het doel ruim twintig minuten schoon te houden, maar moest daarna buigen voor de Schildwolders. Een doelpuntenfestijn zoals eerder dit seizoen (7-4) werd het niet.

Het was aanvankelijk van beide kanten een gezapige wedstrijd, met wat kleine kansjes over en weer. Uiteindelijk moest er een dood spelmoment aan te pas komen om de wedstrijd open te breken. Ezinger Melle Gerritsen onderbrak na een kwart wedstrijd een snelle omschakeling middels een overtreding. De toegekende vrije trap van Jasper Boonstra belandde in het strafschop bij de geheel vrijstaande Jelte Bos, die het speeltuig klaar legde voor Luca van Loenen. Hij tekende met een droog schot voor 0-1.Veel meer dan die ene goal lieten beide elftallen voor de pauze niet zien.

Doordat de thuisclub stootkracht miste, speelde het spel zich hoofdzakelijk af op de helft van Ezinge. SGV speelde echter in een te laag tempo om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken zodat er met 0-1 tussenstand werd gerust.

Met een tweetal wissels, Will Snijder voor Marten Donkerbroek en Sander Dijkstra voor Eelke Wijnsma, werd het middenveld bij SGV in de tweede helft anders neergezet. De naar de as verplaatste Jelte Bos leverde twee minuten na de hervating zijn tweede assist van de middag. Van achteruit speelde hij Jos Hoeksema in, die zijn tegenstander goed van zich af wist te houden en de bal vanuit de draai raak schoot achter keeper John Nooren: 0-2. Invaller Sander Dijkstra verplaatste de bal een paar minuten later vanaf de linkerflank richting Luca van Loenen. Zijn aanname achter het standbeen langs was al een kunstwerk op zich, maar ook zijn kiezelharde schot in de korte hoek mocht er wezen: 0-3.

Vervolgens gebeurde er tot de laatste tien minuten vrijwel niets noemenswaardig of het moeten een aantal kleine opstootjes zijn geweest waarbij de Schildwolders zich nogal stoorden aan het felle verdedigen van de Ezingers.

Nadat de gasten een aantal wisselingen hadden doorgevoerd, scoorde Jelte Bos de 0-4. Dat was zijn tiende treffer van het seizoen. SGV verslapte daarna en Jordy Huizingh stuurde Mark Vlonk de diepte in. Die schoot uiterst beheerst zijn eerste treffer in de hoofdmacht binnen: 1-4.

Vervolgens werd Jasper Dijkstra met een gemakkelijk gegeven tweede gele kaart van het veld gestuurd. Topscorer Dijkstra speelde voor deze gelegenheid overigens een puike partij als laatste man. Ondanks de numerieke minderheid wist een andere jongeling aan de zijde van Ezinge de score iets dragelijker te maken. Liang Noorda was er als de kippen bij om miscommunicatie tussen doelman Marijn Jager en Marvin van Dam af te straffen. Van Dam speelde de bal terug op zijn keeper, maar de goed doorlopende Noorda zette de jonge SGV-doelman dusdanig onder druk dat de bal zo bij hem ingeleverd werd. Vervolgens was het een koud kunstje om de bal in het verlaten doel te schieten en de eindstand op 2-4 te bepalen.

ZEC – SV TEO    9-0
Het zag er het eerste half uur niet naar uit, maar uiteindelijk wist het Zandeweerster ZEC toch nog met een monsterscore van het veld te stappen. De club van trainer Marinus Siekman verscheen een aantal keren kansrijk voor het doel van de gasten, maar weigerde aanvankelijk de trekker over te halen. Toen de doelpuntenmachine eenmaal op gang was gekomen, was er ook geen houden meer aan.

Nadat Robin Stoter de 1-0 had geproduceerd, kreeg SV TEO de kans iets terug te doen, maar zag een inzet op de paal uiteen spatten. Halverwege het duel stond het 3-0. Jelle Rozeboom verdubbelde de marge en Robin Stoter tekende voor zijn tweede van de middag. Hij zou daar na de pauze nog een goal aan toevoegen. De overige treffers kwamen op naam van Vincent Zijlstra en Kjell Posthumus (2) en Ingmar Blaauw.

Het werd al met al een prima middag voor ZEC, dat in de strijd om de derde periode prima zaken heeft gedaan. SGV leidt daar de dans, maar heeft al een vervangende periode op zak. Achter de Zandeweersters leed concurrent Meedhuizen puntverlies op bezoek bij De Fivel. ‘Zaterdag kunnen we in de uitwedstrijd tegen Siddeburen iets moois realiseren waar we als club het hele seizoen hard voor hebben gewerkt’, aldus Siekman.

DE FIVEL – MEEDHUIZEN    1-0
Het duel tussen de beide ploegen stond vooral in het teken van de tweede plek op de ranglijst. Die zou De Fivel een vervangende periode opleveren. Meedhuizen was daarin ook nog niet kansloos. Aan de kant van de Riepsters ontbraken wat geblesseerde spelers. Daarnaast ontbraken er mensen vanwege werk en een volleybaltoernooi op Ameland.

De Fivel had bedacht dat Meedhuizen het spel maar moest maken. Het zakte in en hoopte vanuit de counter toe te slaan. De gasten daarentegen hadden nog wat goed te maken, want in eigen huis hadden ze redelijk kansloos van het ‘andere Oranje’ verloren.

Er gebeurde in de eerste helft eigenlijk weinig voor beide doelen. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en grote kansen vielen er amper te noteren. Eigenlijk was er maar een opvallende aanwezige en dat was scheidsrechter Haas. Hij floot volgens trainer Wilhem van der Wiel van De Fivel correct, maar duldde geen enkele tegenspraak en deelde heel snel geel uit voor lichte overtredingen en commentaar op de leiding.

Na de rust probeerde De Fivel iets meer druk te zetten op de defensie van Meedhuizen. Eirik Eide kreeg de grootste mogelijkheid om de trekker over te halen, maar verzuimde dit te doen. Hij was later wel bij de enige goal van de wedstrijd betrokken. Eirik Eide werd afgestopt door een verdediger, maar de bal sprong op, vloog recht omhoog en plofte vervolgens voor de goal van de gasten naar beneden, waar Youri Buurlage zich geen moment bedacht en de 1-0 liet aantekenen.

Die treffer bleek voldoende voor de winst te zijn. Het dreigde op het laatst zelfs nog wat grimmig te worden. De Meedhuizers Kevin Reiffers en Jairzinho kregen hun tweede geel nog te zien en konden vroegtijdig onder de douche. Reiffers moest er na 65 minuten af en Larissa tien minuten later. Zij waren het kennelijk niet eens met de manier waarop er werd gefloten. Het ontsierde de wedstrijd die niet overdreven hard was en een mooi voetbalgevecht had moeten worden.

NOORDPOOL UFC – WAGENBORGER BOYS    2-0
Het bestuur van Wagenborger Boys heeft onlangs het drastische besluit genomen om het tweede elftal uit de competitie te halen. De blessuregolf bij de eerste selectie en de in hun ogen absurde planning van de KNVB om ook het tweede elftal midweekse wedstrijden te laten voetballen, hebben ten grondslag aan dit besluit gelegen. Het is volgens de clubleiding heel zuur dat het zo ver heeft moeten komen.

Een en ander had wel tot gevolg dat het eerste team in ieder geval met drie mensen, waaronder een 35-plusser, van het tweede in Uithuizen kon aantreden voor de uitwedstrijd tegen Noordpool UFC. Tijdens de warming-up werd duidelijk dat twee basisspelers niet konden starten en dat de startopstelling nog een keer aangepast moest worden. De gasten hadden daardoor moeite om in het ritme te komen. De wedstrijd ging aardig gelijk op, tot het moment waarop men bij de Boys de afspraken vergat bij een corner en de gastheren op voorsprong wisten te komen door een eigen goal. De mogelijkheden om langszij te komen, waren er wel maar het doel van Noordpool UFC bleef van doorboring verschoond.

Na de thee kregen de toeschouwers een aandringende thuisclub te zien, die zich telkens weer stuk beet op de hechte defensie van Wagenborger Boys. Met het naar de kant halen van moegestreden spelers en nog wat vers bloed binnen de lijnen te brengen, probeerden de bezoekers iets te forceren. Dat ging echter al snel mis. De net ingebrachte Michel Dammer kwam in botsing met de Uithuizer goalie Marcel Lalkens en brak zijn sleutelbeen. Ook de goalie moest vervangen worden. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Jasper Zuidema.

Uiteindelijk scoorde de thuisclub vlak voor tijd via Haben Mulue Rezene de 2-0 in een duel waarin zes keer geel werd getrokken, die ‘keurig’ over beide teams werden verdeeld. Ondanks alle misère hadden de Wagenborgers zich kranig geweerd. Trainer Reitze Enderle sprak naderhand van een ‘teamprestatie van formaat’ als je op deze manier met dergelijke tegenslagen weet om te gaan.

 
CORENOS – SIDDEBUREN    4-1
Corenos: Jordan Muller (2), Marcel Dijkstra en Raymon Balkema
Siddeburen: Gerry Winkel

EENRUM – STEDUM    3-7
Stedum: Tiemen Dijk, Yannick van den Berg (2), Matthijs Colstee, Lars Hofman,
Erik Sevenhuijsen en Jasper Tillema.
Eenrum: Hein Wosten, Frank Bos en Bobo Miedema

5e Klasse F Zaterdag
MUNTENDAM- VVS    2-5
Het Oostwolder VVS dacht het in de uitwedstrijd tegen Muntendam enige tijd spannend te moeten houden, maar kwam uiteindelijk toch nog met een mooie overwinning terug op het eigen sportpark. De gastheren begonnen beter en kwamen ook terecht op een 1-0 voorsprong. René Dijksterhuis streek dat plooitje na vijftien minuten spelen glad: 1-1.

De tweede keer dat Muntendam in het strafschopgebied van VVS opdook, leverde de thuisclub een strafschop op die beheerst werd afgerond: 2-1. En weer was het Dijksterhuis die op links een goede actie in huis had en voor de 2-2 wist te zorgen. Bijna was het Muntendam gelukt om voor de derde keer op voorsprong te komen na een misverstand bij VVS achterin, maar dat bleef de gasten bespaard.

Na de doelwisseling kwam Sander Dijkstra binnen de lijnen en hij zou van zich doen spreken. Hij scoorde vrij snel de 2-4 en zag daarna twee treffers afgekeurd worden. In zijn geval kon men bij VVS in ieder geval van een meer dan geslaagde invalbeurt spreken. Het was uiteindelijk René Dijksterhuis die de eindstand op 2-5 wist te bepalen. Overigens maakte Thijmen Reintke, normaliter uitkomend voor JO19, zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van VVS.

DAMACOTA – SC SCHEEMDA    1-2
SC Scheemda had voor de wedstrijd tegen Damacota de nodige personele problemen en wist met behulp van het tweede elftal toch nog tot vijftien spelers te komen. Damacota was niet van plan om de titelkandidaat cadeautjes te geven. Ze speelden alsof ze moesten winnen en in woord en gebaar deed men er alles aan om iedereen die daar vatbaar voor was te beïnvloeden.

SC Scheemda was in het eerste kwart heer en meester op het veld. Na elf minuten spelen werd het uit een getrainde aanval 1-0. De eindpass van Tim Keijer bereikte spits Niek Smit, die zich deze mogelijkheid niet liet afnemen en beheerst scoorde. In de 25e minuut trof Danny Blaauw de paal en dit geluid had kennelijk een oppeppende werking op Damacota. De gastheren kregen binnen zeven minuten drie dikke kansen, waaruit men een keer wist te scoren: 1-1. In dezelfde minuut moest Danny Blaauw van het veld nadat hij met zijn hoofd tegen dat van een tegenstander was geknald.

De opdracht werd er voor de Scheemders niet eenvoudiger op. Na de stormloop van Damacota kreeg SC Scheemda op slag van rust de kans om op voorsprong te komen, maar de kans van Sven Bootsman ging in rook op. Na rust was het hard werken voor beide ploegen en werd steeds duidelijker dat de eerste ploeg die zou scoren het duel waarschijnlijk ook zou winnen. In de 67e minuut werd Bootsman overduidelijk naar de grond getrokken en mocht Niek Smit vanaf elf meter aanleggen.. Hij schoot onberispelijk raak: 1-2.

De laatste twintig minuten waren spannend, maar niet goed. Het collectief van SC Scheemda wilde van geen wijken weten en toen de laatste kruitdampen waren opgetrokken, zat de zege in de knip. De drie punten hadden bloed, zweet en tranen gekost, maar hadden er wel voor gezorgd dat de titelrace met SETA nog niet gestreden is. Zaterdag speelt SC Scheemda op eigen veld tegen ZNC en ook dan is er maar een uitkomst mogelijk en dat is winnen. In Musselkanaal kan een week later dan een echte finale worden gespeeld.

3e Klasse B Zondag
SIDDEBUREN – TLC    1-1
Siddeburen heeft weer een punten weten bij te schrijven in het thuisduel tegen TLC. De eerste helft van het treffen was wat gezapig, hoewel de gasten iets gemakkelijker speelden. De eerste grote kans was voor Siddeburen. Bjorn Puister wist oog in oog met de keeper niet tot scoren te komen.

Daarna viel wel de 0-1 uit een keurige aanval van TLC en moest de thuisclub dus in de achtervolging. Dat werd na de pauze tot uitdrukking gebracht in beduidend meer energie en duelkracht. Dit resulteerde binnen tien minuten in de gelijkmaker van Bjorn Puister, die het voorbereidende werk van Rik Moesker op de juiste waarde wist te taxeren: 1-1.  Er werd daarna naar de winnende goal gezocht, maar paal en keeper stonden in de weg.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg TLC nog een goede kopkans, maar die verdween naast het Siddebuurster doel. De remise was over het algemeen wel terecht, maar met een beetje meer geluk had Siddeburen er wellicht meer uit kunnen halen.

4e Klasse C Zondag
ENGELBERT – FARMSUM    5-2
Farmsum leek vijfenveertig minuten lang voor een surprise te zullen zorgen. Halverwege de uitwedstrijd tegen koploper Engelbert stond het team van trainer Erwin Buurmeijer met 0-2 aan de leiding. De ommekeer kwam na een dik uur spelen.

De eerste helft verliep prima voor Farmsum dat een gemakzuchtig Engelbert tegenover zich had staan. In de omschakeling werden de bezoekers telkens gevaarlijk via Justin Tuil en Sidney Kosse. Het was echter Sander Koop die voor 0-1 wist te zorgen nadat hij alert reageerde op een afgeslagen aanval en de bal beheerst met zijn chocoladebeen binnen wist te werken. Farmsum stond verdedigend goed. Onder leiding van Andreas Tjalma wisten de gasten goed overeind te blijven. Justin Tuil scoorde de 0-2 na een goede dieptepass van Robin de Vries en toen leek er zowaar een klein mirakel aanstaande te zijn.

Na de thee tapte Engelbert echter uit een ander vaatje. Farmsum wist een dik kwartier lang stand te houden, maar toen de aansluitingstreffer was gevallen knapte er iets. Nu kwam het kwaliteitsverschil pas goed naar voren en liep Engelbert uiteindelijk nog uit naar een gemakkelijke overwinning.

5e Klasse C Zondag
USQUERT – OLDAMBTSTER BOYS    3-4
Oldambtster Boys heeft de uitwedstrijd tegen Usquert in winst omgezet, maar op de ranglijst verandert er niets in het puntenaantal van de Nieuw-Scheemders. Men had al drie punten in mindering gekregen en staat door de vrij onverwachte zege nu op nul. Voor Oldambtster Boys scoorden Waldo Droppert (2), Emil Heeres en Lars de Jonge. ‘Zet maar in je verhaal dat Manuel Oost, Kevin Ensing en Colin Smith namens Usquert hebben gescoord’, aldus trainer Jan Blaauw van Usquert. Dat bleken overigens Smith en Thomas Swijghuizen te zijn, waarbij laatstgenoemde zelfs twee keer doel wist te treffen.

KLOOSTERBUREN – ALTEVEER    1-1
Voordat er in Kloosterburen tegen een bal werd getrapt, klonk er een minuut lang applaus over het veld ter nagedachtenis aan het erelid Bob Bolt, die op 18 mei kwam te overlijden. Supporters van FC LEO, waar Bolt ook en graag geziene gast was, hadden een spandoek gemaakt met daarop de tekst ‘Bob, clubiconen blijven altijd.’

Tijdens de wedstrijd ging het allemaal moeizaam, maar Kloosterburen wist aan de thuiswedstrijd tegen Alteveer in ieder geval een punt over te houden. De eerste helft speelde het team van trainer Willem Kluin nog redelijk goed. Gescoord werd er niet in het eerste bedrijf. In de tweede helft kwamen de gastheren door een vrije trap op achterstand. In de blessuretijd wisten de Marnebewoners een nederlaag te voorkomen. Niels Bolt, de kleinzoon van, sleepte het punt voor de thuisclub binnen. Een nog mooier eerbetoon is bijna niet denkbaar.

GROEN GEEL – WEO    0-2
Het Woldendorper WEO was in Groningen de gelukkigste van twee ploegen omdat men de punten in de knip kon steken. Het was geen wedstrijd om lang bij stil te staan. De scheidsrechter van dienst trok drie keer rood. Trainer Jan Medema van WEO kreeg er eentje voor commentaar op de leiding, Woldendorper Jarno Oolders in de eerste helft omdat hij een tegenstander torpedeerde en Henk Jan Schoonbeek van Groen Geel kon in de tweede helft eveneens vertrekken nadat hij zijn tweede geel had gezien omdat hij op doelman Rody Bos was doorgelopen. Zijn eerste geel kreeg hij omdat hij met gestrekt been op Niels Jansen kwam invliegen. De doelpunten voor WEO werden gemaakt door Niels Jansen en Danny de Vries.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"