Oud-vv ‘t Zandt wint toernooi op Schiermonnikoog

Op Hemelvaartsdag werd het Reinder Sijtsma-toernooi weer gespeeld op Schiermonnikoog. Aan dat toernooi werd, naast gastheer De Monnik, deelgenomen door oud-vv ’t Zandt, vv Poolster, vv Ezinge en SV De Heracliden.

De bootreis verliep voorspoedig en na aankomst op het Friese eiland konden ze daar hun voetbalkunsten vertonen. Vanwege corona was dat de twee voorgaande jaren niet mogelijk. Rond het middaguur opende organisator Remmelt Mulder rondom de middenstip het toernooi en heette ieder welkom en een goed en sportief toernooi. Er werd daarna nog even stilgestaan bij het heengaan van twee mensen die veel voor het toernooi hebben betekend. Een van hen was Jan Venema uit Winsum die heel wat jaren als scheidsrechter had opgetreden. Ook ’t Zandt-speler Peter van Weerden, die altijd met veel plezier aan het toernooi had deelgenomen, werd herdacht.

De Monnik opende de voetbalmiddag tegen Ezinge (1-0), daarna mochten de oud-leden van ’t Zandt aantreden tegen SV De Heracliden. De Zandtsters begonnen sterk aan het toernooi en wisten de ploeg uit Meij met 1-0 te verslaan. Die lijn trokken ze door, want met dezelfde cijfers werden ook De Monnik en Ezinge, de winnaar van 2019, geklopt. Vervolgens won ’t Zandt nog met 3-0 van Poolster. Hierdoor werd de in 2017 opgeheven vereniging winnaar van het toernooi op Schiermonnikoog. Op bijgaande foto vieren de Zandtsters de toernooiwinst.

Uitslagen:
Poolster     - Ezinge      2-0
De Monnik    - 't Zandt     0-1
SV De Heracliden - Poolster     1-2
Ezinge      - 't Zandt     0-1
De Monnik    - SV De Heracliden 1-0
Poolster     - 't Zandt     0-3
Ezinge      - SV De Heracliden 2-1
De Monnik    - Poolster     2-0 

Eindstand:
1.'t Zandt     4 – 12 6-0
2. De Monnik    4 – 6 3-2
3. Ezinge      4 - 6 3-4
4. Poolster     4 - 6 4-6
5. SV De Heracliden 4 - 0 2-6

No Replies to "Oud-vv 't Zandt wint toernooi op Schiermonnikoog"