DVC Appingedam sluit seizoen met winst af

DVC Appingedam heeft de competitie afgesloten met een 1-0 overwinning op buurman Poolster. De Damsters boekten daarmee de vijfde zege in zes wedstrijden en kwamen net te kort om ook nog de nacompetitie te halen. Of de nu ingenomen vijfde plek ook het eindresultaat van zal worden, hangt af van de resultaten die komend weekeinde worden neergezet. Dat de ploeg van trainer Duurt Dijkman zich knap heeft weten te herstellen van een stroeve start van het seizoen, is in ieder geval duidelijk.

Het ging allemaal niet van een leien dakje voor DVC Appingedam toen de voetbaljaargang eenmaal op gang was gekomen. Het jonge en vrij nieuwe team moest in het seizoen groeien en had daar tijd voor nodig. Dat proces zorgde er wel voor dat de Damsters uit de eerste twaalf wedstrijden maar acht punten wisten te verzamelen. Daarna kwam echter de ommekeer en werd de opmars naar boven ingezet.

Er was de thuisclub veel aan gelegen om voor eigen publiek het seizoen een mooi slotstuk af te leveren. Dan moest Poolster uiteraard wel meewerken. De Spijksters konden zich al snel rijk rekenen waar het klassebehoud betrof. Een imposante serie van twaalf ongeslagen duels zorgde er voor dat de kloof naar degradatievoetbal dusdanig groot was, dat het team van coach Jeroen de Groot zich daar geen zorgen meer over hoefde te maken. De laatste tijd zit de klad er echter een beetje in bij de geelzwarten, die de laatste vier wedstrijden niet tot winst wisten te komen. OP bezoek bij OKVC werd nog een punt gepakt en dus was Poolster ook wel weer aan een succesje toe.

DVC Appingedam had in het begin van het duel het betere van het spel, zonder dat daar grote kansen uit voortvloeiden. Poolster wist zich in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf aardig terug te knokken, maar kon ook niet op levensgrote mogelijkheden terugvallen en dwong eigenlijk te weinig af. Een manco dat de geelzwarten de laatste tijd wel vaker parten heeft gespeeld. De eerste helft werd dan ook zonder doelpunten afgesloten.

Na de hervatting bleek DVC Appingedam wat rustiger aan de bal te zijn. Het duurde tot aan de 68e minuut alvorens de thuisclub daar voordeel uit wist te halen. Na een voorzet van Julian Herder kopte Bas Groenewold de bal binnen: 1-0. Poolster viel na die tegenslag terug op een oud recept. Er werden veel lange ballen richting de zestien meter van de Damsters gepompt, maar veel gevaar ontstond er daardoor niet.

Alleen Johan de Groot leek nog iets aan de achterstand te willen doen, maar stuitte op doelman Olaf Kiewiet. Namens de gastheren was het Jaron Slagter die een verdubbeling van de marge op zijn schoen had. Ook hij kwam echter niet tot scoren. Bij Poolster mocht de voor Peter Westerhuis ingevallen Mark Lijnema van JO-17 ook nog een mogelijkheid laten noteren. Kiewiet verrassen lukte hem echter niet. DVC Appingedam maakte in de slotfase te weinig gebruik van momenten in de omschakeling. Uiteindelijk zou het dan ook bij die ene treffer blijven en daar kon Duurt Dijkman wel vrede mee hebben.

‘Van de laatste veertien wedstrijden hebben we er elf gewonnen en acht keer de nul gehouden. Ik ben van mening dat we een knappe tweede seizoenshelft hebben neergezet waarin we echt beter zijn geworden. Helaas is het net geen nacompetitie geworden. Dat is jammer, maar lang moeten we er ook niet over treuren. Niemand had in de winter kunnen bevroeden dat we nog zo hoog zouden eindigen’, sprak trainer Duurt Dijkman na afloop.

Collega Jeroen de Groot was na afloop van mening dat een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Hij mag hopen dat Poolster volgend seizoen aan scorend vermogen wint, want met 24 doelpunten in 23 wedstrijden zijn de Spijksters op dit moment de op een na minst scorende ploeg in 4C. ‘Ja, wat zal ik er van zeggen. Natuurlijk hoop ik ook dat dit onderdeel volgend seizoen beter zal gaan. Dan hebben we Kevin Bijlsma er wel weer bij, maar of je daar alles aan moet ophangen? We hadden ons voor dit seizoen ten doel gesteld om onszelf zo snel mogelijk veilig te spelen en dat hebben we gedaan. Dan valt er ook heel wat druk weg. Zaterdag moeten we nog thuis tegen FC LEO spelen. We willen het seizoen op een goede manier afsluiten en zullen er nog een keer tegenaan gaan.’

* DVC Appingedam – Poolster 1-0 (0-0). Bas Groenewold 1-0 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "DVC Appingedam sluit seizoen met winst af"