SV De Heracliden moet zich op slotdag nog veilig spelen

Dat SV De Heracliden het in de thuiswedstrijd tegen ON Roden niet gemakkelijk zou krijgen, was op voorhand wel duidelijk. De Meisters waren echter van plan om hun huid zo duur mogelijk te verkopen en moesten dat ook wel doen, want nacompetitievoetbal om degradatie lag op de loer. Uiteindelijk moest het team van trainer Jaap Danhof met 0-3 buigen voor de bezoekers, die door de overwinning zelfs nog kans maken om kampioen te worden.

De boodschap was voor de blauwzwarten duidelijk. Om uit de gevarenzone te blijven moest er een goed resultaat komen. Samen met RZ Baflo en Amicitia VMC maakt SV De Heracliden namelijk uit wie zich via de herkansing van een nieuw ticket voor de vierde klasse weet te voorzien. Helemaal onderin gaan OKVC en FC LEO uitmaken wie er rechtstreeks degradeert en dus blijft er voor de overige ‘probleemgevallen’ nog één plek open in de nacompetitie. En daar wil je aan het einde van de rit liever niet staan.

Met dat idee in het achterhoofd kwam SV De Heracliden op het eigen sportpark Meij helemaal niet gek voor de dag. Frank de Boer was tot twee keer toe zelfs dichter bij de openingstreffer dan de bezoekers. De eerste keer trof hij de buitenkant van de paal, de tweede keer dat hij richting doel van ON Roden vertrok, stuitte hij op de goalie van de Drenten. Voor het overige waren er weinig echte grote kansen te noteren en leek het duel zonder doelpunten naar de rust te lopen. Dat pakte even anders uit. Vlak voor de pauze ging Gideon Kamminga in de fout en kwam de bal op elf meter van het doel van Appie de Jonge te liggen. Rik de Boer wist daar wel raad mee en schoot zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong.

Het was een domper voor SV De Heracliden, dat tijdens de thee gelegenheid kreeg om de zaak weer op scherp te zetten en in het tweede bedrijf misschien wel voor een verrassing zou kunnen zorgen. Martijs Delker dacht na de hervatting zijn tiende competitiegoal te scoren, maar zag een goede inzet door de doelman van de gasten gekeerd worden. Het bleef daarna enige tijd rustig voor beide doelen. Tot aan de 69e minuut toen ON Roden de marge wist te verdubbelen via opnieuw Rik de Boer: 0-2. Daarna was het wel gedaan met de gastheren, die uiteindelijk ook nog ene derde tegentreffer moesten incasseren. Die kwam op naam van Janco de Boer te staan: 0-3.

Zoals reeds gememoreerd zal SV De Heracliden op de slotdag van de competitie vol aan de bak moeten om aan degradatievoetbal te ontsnappen. Daarvoor moet het in eerste instantie zien te winnen van thuisclub Middelstum. En dan nog is het afwachten hoe RZ Baflo, dat momenteel op de ‘veilige’ negende plek staat, het er op eigen veld tegen Mamio van af brengt en of Amicitia VMC in Oldehove tot een goed resultaat weet te komen in de wedstrijd tegen OKVC.

‘We hebben gedreven gespeeld en aan beide kanten vielen weinig grote kansen te noteren. Wij hadden wat effectiever moeten zijn. Die 0-3 lijkt nu een hele normale uitslag, maar geeft wel een vertekend beeld van de werkelijkheid’, aldus coach Jaap Danhof. Ook hij realiseert zich dat winst in en tegen Middelstum zaterdag de enige optie is. ‘Dat zal niet eenvoudig worden en dan nog moeten we kijken wat de andere teams hebben gedaan. Maar we hebben de moed nog niet opgegeven’, zegt de Lopster.

* SV De Heracliden – ON Roden 0-3 (0-1). Rik de Boer 0-1 (strafschop); Rik de Boer 0-2; Janco de Boer 0-3.

No Replies to "SV De Heracliden moet zich op slotdag nog veilig spelen"