Holwierde wint belangrijk duel van SC Stadspark

Holwierde heeft het eerste deel van een niet geringe opgave met succes doorstaan. De thuiswedstrijd tegen SC Stadspark, die normaliter zaterdag gespeeld had moeten worden, werd dinsdagvond met 6-0 gewonnen. Komend weekeinde zal er in en tegen Glimmen opnieuw gewonnen moeten worden, wil het team van trainer Eddy Tuik nog kans maken om aan degradatievoetbal te ontsnappen.

Iedereen was er bij Holwierde op zaterdag klaar voor om SC Stadspark een warm welkom te bereiden. Vergeefse moeite, want de Stadjers lieten weten dat Holwierde zonder hen de traditionele voetbalmiddag moest zien door te komen. De stad-Groningers konden niet genoeg spelers op de been brengen om de voorlaatste wedstrijd van een verloren seizoen, met degradatie als gevolg, ook nog af te werken. En dus moest de KNVB in allerijl een nieuwe datum prikken. Aangezien men alle reguliere wedstrijden wel in het zelfde weekend gespeeld wilde hebben, moest er dus midweeks gespeeld worden.

Dat er toch wel enige spanning op het duel stond, was met name aan Holwierde te merken. De thuisclub speelde te matig om de bezoekers hun wil op te leggen. Er werd te slordig gespeeld en te vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Kansen waren er wel om op voorsprong te komen, maar de meeste ballen vlogen voorlangs zonder dat er een goed vervolg aan gegeven kon worden.

Een strafschop had de openingstreffer op kunnen leveren nadat Robbie ten Hove onderuit was gehaald. De scheidsrechter van dienst had er misschien verstandiger aan gedaan om de voordeelregel toe te passen, want amper een tel na de valpartij mikte Jurelly Torbed de bal tegen het nylon. Nu moest het dus vanaf elf meter gebeuren. Dat mislukte omdat Thijs Sonneveld te hoog mikte en slechts de onderkant van de lat wist te treffen.

De rust brak aan zonder dat er gescoord was en Holwierde wist nu dat het in het tweede bedrijf nog meer op de aanval zou moeten spelen. Coach Eddy Tuik besloot met drie verdedigers te gaan spelen en bracht Christian van den Broek en Tim Visscher binnen de lijnen. Justin Skilton en Sander ten Hove moesten het veld ruimen. Met vier middenvelders liep het iets beter bij de gastheren en vielen de goals al snel.in de 48e minuut ging Mike Kraan er op rechts vandoor en plaatste de bal in de voeten van Tim Visscher. Die schoot op zijn beurt tegen de lat, maar zag de rebound door Peter Bouwsema benut worden: 1-0. De ban was eindelijk gebroken.

Tien minuten na de openingsgoal was Robbie ten Hove succesvol. Na een aanval over links volgde een voorzet van Thijs Sonneveld en een overstapje van Jurelly Torbed, waardoor Ten Hove kon afdrukken: 2-0. Na een assist van Torbed scoorde Ten Hove in de 73e minuut ook de 3-0 en enkele minuten later waren de rollen omgedraaid. Het lukte Ten Hove niet om de bal in het doel te krijgen, maar de rebound was voor Torbed: 4-0. Na een combinatie met Tim Visscher scoorde Peter Bouwsema 5-0 en het slotakkoord kwam op naam van Mike Kraan te staan, die een assist van Torbed wist af te ronden: 6-0.

‘Het ging aanvankelijk moeizaam, maar toen we eenmaal hadden gescoord was het wel klaar. We hebben gedaan wat we moesten doen en zullen nog een keer moeten winnen en hopen op puntverlies van concurrent FC Zuidlaren’, aldus Eddy Tuik.

Zoals reeds gememoreerd moet Holwierde een driepunter scoren in de uitwedstrijd tegen Glimmen en het liefst met een zo groot mogelijke score. De Holwierders zijn zelfs dan nog afhankelijk van het resultaat dat FC Zuidlaren in de uitwedstrijd tegen HFC ’15 weet te boeken. Verliezen de Drenten, dan komt Holwierde op gelijke hoogte en wordt het doelsaldo belangrijk. Weet FC Zuidlaren de Hoogkerkers echter te kloppen of op z’n minst op een gelijkspel te houden, dan is het pleit in het nadeel van Holwierde beslecht, krijgen de bewoners van sportpark Katmis het etiket van herkanser opgeplakt en volgt een verlengstuk van de competitie met als inzet een verlenging van het verblijf in de derde klasse.

* Holwierde – SC Stadspark 6-0 (0-0). Peter Bouwsema 1-0; Robbie ten Hove 2-0; Robbie ten Hove 3-0; Jurelly Torbed 4-0; Peter Bouwsema 5-0; Mike Kraan 6-0.

No Replies to "Holwierde wint belangrijk duel van SC Stadspark"