SC Loppersum oefent tegen Trots van het Noorden

Het sportpark van derdeklasser SC Loppersum zal op vrijdag 24 juni naar alle waarschijnlijkheid vol stromen. Welke voetballiefhebber loopt er namelijk nou niet warm voor een oefenwedstrijd van de plaatselijke favorieten tegen de ‘Trots van het Noorden’. De aftrap van het duel tegen FC Groningen is om 19.00 uur en de voorverkoop van de kaarten is inmiddels van start gegaan.

Je kunt veel van SC Loppersum zeggen. Een unieke club is het in ieder geval. Ooit speelde men in de vijfde klasse, maar dat duurde slechts een jaar. Het vlaggenschip van de vereniging werd een seizoen later kampioen zonder ook maar een punt te laten liggen. Sinds de invoering van competitievoetbal in 1890, waren de Lopsters pas de negende vereniging die dat ws gelukt. Niet onvermeld mag blijven dat het verder ook uniek is dat er sinds 1997, met uitzondering van anderhalf seizoen, altijd Lopster trainers bij de club aan het roer hebben gestaan, te weten Henk Buikema, Jaap Danhof en Dirk Vink. Dan heb je het wel over meer dan twee decennia amateurvoetbal aan de Bosweg. Jaap Danhof spant daarbij de kroon. Hij is in totaal tien seizoenen aan de Lopsters verbonden geweest. Henk Buikema verbleef er acht seizoenen en is, althans voorlopig, de laatste trainer uit het dorp. Hij werd na het seizoen 2019/2020 opgevolgd door David van der Kam, die zijn ploeg na een uitstekend seizoen de nacompetitie in heeft geloodst.

Vervult SC Loppersum een duidelijke rol voor de directe leefomgeving van de club, voor FC Groningen geldt dat voor stad en regio. SC Loppersum is een van de meer dan tweehonderd partnerverenigingen binnen het Amateurconvenant FC Groningen. Het convenant, waar ook een scheidsrechtersvereniging deel van uitmaakt, bestaat uit verenigingen die afkomstig zijn uit het verzorgingsgebied van FC Groningen (provincie Groningen, Drenthe en Oost-Friesland). Ook zijn er twee clubs uit Duitsland aangesloten.

Gedurende het voetbalseizoen worden er verschillende activiteiten georganiseerd vanuit het Amateurconvenant. Die vinden plaats in zowel het TopsportZorgCentrum, als in de Euroborg, maar ook bij partnerverenigingen. Een van die activiteiten is het spelen van oefenwedstrijden in de provincie. En dat gaat dus binnenkort gebeuren. Dan is de Trots van het Noorden te gast op het sportpark aan de Bosweg in Loppersum.

Martin Jurna, eigenaar van Kapsalon De Smidse, heeft dit in het kader van zijn 40-jarig bestaan als kapper in Loppersum mogelijk gemaakt. ‘Wij zijn als voetbalclub trots dat wij dit geweldige evenement mogen organiseren. Naast SC Loppersum worden ook de andere sportclubs uit het dorp nauw betrokken bij het evenement. Het belooft in ieder geval een prachtige dag te worden voor en door het dorp Loppersum’, zegt Rob Sleurink namens de organisatie.

Het betreft de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen onder de nieuwe trainer Frank Wormuth in de voorbereiding op het seizoen 2022-2023. Uiteraard zal het eerste elftal van SC Loppersum zal de tegenstander zijn. Het wordt een wedstrijd om naar uit te kijken voor de mannen van trainer David van der Kam. De kaarten voor deze wedstrijd zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de filialen van Bakkerij Marinus in Loppersum, Appingedam en Uithuizen, Bakkerij Crebas Groningen {Centrum), Bakkerij Meindertsma Groningen (Beijum/Lewenborg) en bij Sporthuis Winsum (klik op bovenstaande poster voor een vergroting).

 

 

 

 

No Replies to "SC Loppersum oefent tegen Trots van het Noorden"