Wiebe Leistra goudhaantje voor winnend Ezinge

Ezinge heeft op het eigen Feerwerder sportpark een eenvoudige 4-0 overwinning geboekt op Wagenborger Boys. De gasten eindigden het duel met acht man omdat er drie keer rood werd uitgedeeld. Twee daarvan werden symbolisch uitgereikt aan afscheid nemende Wagenborgers. Jaap Enderle werd in het slot wel bestraft na zijn tweede geel.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gort was de thuisploeg oppermachtig. Goed doorgaan op de rechtervleugel van Liang Noorda leverde reeds in de 2e minuut een voorsprong op. Noorda leverde een perfecte voorzet op Wiebe Leistra af, waarna Leistra de bal binnen wist te koppen: 1-0. De bezoekers hadden het vanaf het begin drukker met het ageren tegen de beslissingen van de leidsman als met het voetballen op zich. Na ruim een kwart wedstrijd was het duel reeds beslist toen Wiebe Leistra een hattrick voltooide. Eerst mocht hij vanaf elf meter aanleggen na een handsbal en vervolgens wist hij een voorzet van Jasper Dijkstra binnen te werken: 3-0.

Na ruim een half uur volgde er een domper voor jongeling Thijs Guikema die bij een ongelukkige val zijn onderarm brak. De pechvogel werd vervangen door Denis Ticau. Een minuut voor rust kreeg de afscheid nemende Daan Douwsma een publiekswissel van zijn trainer en verscheen Jelle Huizingh binnen de lijnen. Gescoord werd er voor de thee niet meer.

Voor het tweede bedrijf had trainer Ronald Bouwman ook de overige drie wissels Steven Werkman, Ivar Zijlema en Thomas Vlonk binnen de lijnen gebracht. Zij vielen in voor Jordy Huizingh, Liang Noorda en Nick Rosema. Het veranderde niets aan het spelbeeld. De thuisploeg ging op jacht naar een nog grotere score.

Er werd echter te gehaast gespeeld en verder dan een kopbal van Jasper Dijkstra, die van de lijn werd gehaald, en een schot op onderkant lat van Wiebe Leistra kwam men vooralsnog niet. In de 72e minuut werd Ivar Zijlema onderuit geschoffeld waarbij de dader van geluk mocht spreken dat hij er met slechts van af kwam. De toegekende vrije trap verdween in de bovenhoek: 4-0. En wederom was Wiebe Leistra de gevierde man. Met vier goals kon zijn dag in ieder geval niet meer stuk.

Het enige noemenswaardige was vervolgens het tweede geel en dus de rode kaart voor aanvoerder Jaap Enderlé en de twee symbolisch gegeven rode kaarten voor de afscheid nemende Johan Lubbers en Klaas-Jan Nieland. Lubbers woont in Groningen en gaat zich bij SC Stadspark melden als lid en de in Roodeschool wonende Klaas-Jan Nieland maakt de overstap naar Corenos.

‘We hadden gewoon niets in te brengen. Ezinge was voetballend veel beter dan wij. We hebben wel wat kansjes gehad, maar veel had het allemaal niet te betekenen. Ik ben blij dat het er op zit. Zo’n seizoen als we nu meegemaakt hebben, hoop ik nooit weer te beleven’, sprak trainer Reitze Enderle na afloop van de wedstrijd. Daarmee doelde hij op het, zoals hij dat noemde ‘door de KNVB in elkaar gepropte programma’, dat als zeer belastend werd ervaren. ‘En dat geldt niet alleen voor ons, maar voor meer verenigingen’, aldus de Wagenborger. Hij betreurt het vertrek van de Lubbers en Nieland, maar begrijpt het wel. ‘Ik hoop voor volgend seizoen dat we wat jeugdspelers kunnen inpassen en dat er nog wat van elders komt. Als dat allemaal lukt, zie ik ons hopelijk in de middenmoot eindigen.’

Zijn collega Ronald Bouwman sprak na afloop van een mooie zege na een ‘vreemd seizoen’, waarin hij pas na vijf wedstrijden Ezinge onder zijn hoede kreeg. Ook hij verwees naar het drukke programma en de vele blessures die dit in de hand hebben gewerkt. ‘Wij hebben eigenlijk nooit in dezelfde samenstelling kunnen spelen, waardoor we ondermaats hebben gepresteerd. Ik heb zesentwintig spelers moeten gebruiken, waaronder vier verschillende keepers. Ondanks die wisselvalligheid is de potentie er zeker om volgend seizoen beter te presteren. Doel stelling is dan om een periodetitel te pakken.’

* Ezinge – Wagenborger Boys 4-0 (3-0). Wiebe Leistra 1-0; Wiebe Leistra 2-0 (strafschop); Wiebe Leistra 3-0; Wiebe Leistra 4-0 (foto: Ite Wiersema.)

No Replies to "Wiebe Leistra goudhaantje voor winnend Ezinge"